2024-10-15 13:07:04

Bursa 2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı

ULUAY KOÇAK GÜVENER

15 Ekim 2024, 13:07

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa 2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı tanıtım toplantısı yapıldı.


Yaşanabilir, sürdürülebilir, herkes için erişilebilir bir Bursa için çalışmalar başladı, daha önceki yıllarda çevre düzeni planı süreçleri yaşanmıştı. 2010 yılında başlayan ama sonuçlanmayan, 2019’da tekrar başlayan çalışmalar nihayetlenmemişti.

2024 itibarıyla Bursa 2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı çalışmalarına hız verildi.
Tüm kent yaşayanları kentli haklarının sağlanması için, Kentli hakları, Kent kimliği, Katılımcı yönetişim ve Sürdürülebilir kentleşme amacıyla Planlama Ajansı kurulduğu belirtildi. Bursa 2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı adı Bursa Planı olarak tanıtıldı
 

Çözüm odaklı, planlama, proje ve tasarım koordinasyon ekibi ile kamu yararını önceleyecek yenilikçi ve katılımcı anlayışla planın yapılacağı duyuruldu.
 

Kent vizyonu bilimsel çerçevede tüm paydaşlarla uyum içinde, kent dinamiği dikkate alınarak oluşturulacaktır.

Logosu Çınar ağacı olan çalışmanın Bursa’nın köklü geçmişini, büyüme potansiyelini temsil etmekte olduğu belirtildi.


Kentin derin tarihi kökleriyle, dallarıyla da geleceğe uzanacak anlamlı bir sembol.

6 bölgede çalışılacağı belirtildi Mudanya Gemlik, Merkez bölge, Karacabey Mustafakemalpaşa, İnegöl Yenişehir, İznik Orhangazi, Dağ bölgesi. Veriye dayalı, katılımcı bir planlama anlayışı ile yarının Bursa’sının inşa edileceği belirtildi.

Yürütücülüğünü, İTÜ Prof. Dr. Fatih Terzi’nin yapacağı çalışmada 16 başlıktan oluşan analizlerde 30 akademisyenle çalışılacak. Tarım ve kırsal alanlar, sanayi, ticaret ve hizmetler, turizm, tarım ekonomisi, kentsel yaşam formu, akıllı büyüme kodları, nüfus ve demografik yapı, yenilenebilir enerji, ulaşım, lojistik, tarihi alanlar gibi başlıklar mercek altına alınarak Bursa’nın geleceği şekillendirilecek.

Başarılar dileriz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.