2024-09-16 12:30:47

Bursa’nın hızla gelişen aksları

Meral Türkeş

meralturkes@gmail.com 16 Eylül 2024, 12:30

Bursamız gözle takip edilemez bir hızla büyümeye devam ediyor. Şehirde pek çok akslar gelişiyor ve yükseliyor. Bursamız’ın pek çok yıldızı var. Şehrin yeni yıldızları Doğanköy, Kızılcıklı, Taşpınar fabrikalar bölgesi, Balkan mahallesi ve Görükle mera bölgeleri, Karacabey Taşpınar bölgesi. Taşpınar bölgesinde inşa edilen yüzlerce fabrika ile birlikte Teknosab, Tosab, Deri Organize Sanayi Bölgesi gibi büyük organize sanayi bölgeleri ile birlikte şehir bambaşka bir hale gelecek. Bu bölgelerde yüz binlerce insanın yaşam alanları acilen kurulmalı ve kurulması şart.

Kentimizin yeni gözdelerinden konut ağırlıklı olan bölgeler ise Balkan, Hasanağa, Kayapa, Kızılcıklı gibi bölgeler çok rağbet görmeye başlayacaklar. Ataevler, Beşevler, Özlüce Nilüfer’in daha önce kurulan bölgelerinde gerçekleşen kentsel dönüşümler, fiyatlar çok yüksek. Bu yüzden vatandaş oturmak için Balkan, Hasanağa, Kayapa, Kızılcıklı gibi mahallelere kaymaya başladı.

Nilüfer bölgesinde Görükle Kayapa, İrfaniye, Gökçeköy, Başköy, Doğanköy gibi köyler müthiş değer kazandı ve yatırımcılarına çok kazandırdı. Bu bölgelerin pek çoğunda imarlar açıldı ve inşaatlar da hızla yükselmeye devam ediyor. Şimdi nereleri değerlenecek ve yükselecek diye soracak olursanız, benim gözlemime göre Mesudiye Söğütpınar, Emirler Yenicesi, Çamlık, Evciler, Eğerce, Esence, Yalıçiftlik, Talatbey gibi köyler mutlaka çok değer kazanacak.

Şehrin doğu tarafında ise Erdoğanköy Soğuksu gibi dev sanayicilerin talep gösterdiği bölgelerde fabrikalar ve organize sanayi bölgeleri hızlanacak ve gelişecek. Batı tarafında Taşpınar bölgesinde gerçekleşen sanayi yatırımlarının toplamı 12.200 dönüm alana sahip. Elbette buna ekler de yapılacağına inanıyoruz. Bursa Yalova bölgesinde ise pek çok yenilenme var. Kurtul ve yakın köy yollarına sanayi imarı verildi. Pek çok otomobil firmasının bu yol üzerinde tıpkı İzmir yolu gibi satış showroomları oluştu. Ankara yolu üzerinde ise pek çok sanayi bölgeleri belirdi. Hepsi OSB olma yolunda, ancak tek bir noktada toplanamadıkları için altyapı sıkıntıları var.

Kentimizi bir kez organize edeceğimize göre, yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer belediyelerin başkanlarına çok iş düşüyor. Geçtiğimiz haftalarda Mudanya bölgesindeki pek çok köyde yapılan Tinyhouselar yıkıldı. Zaman diğer belediyelerin de nasıl yol alacağını sergileyecek. Hepinize muhteşem bir ay diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.