2024-06-20 17:48:42

Kıbrıs'ta Emlak Yatırımı: Yeni Yasayla Türk Vatandaşlarına 3 Konut Alma Hakkı

Elif Canıgüleç Tekin

20 Haziran 2024, 17:48

Sevgili okurlar ve değerli yatırımcılar,

Gayrimenkul dünyasında çok önemli bir gelişme ile karşınızdayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni bir yasa ile Türkiye vatandaşlarına tanınan konut satın alma hakkını genişletti. Artık Türkiye'den gelen yatırımcılar, Kuzey Kıbrıs’ta üç konuta kadar mülk sahibi olabilecekler. İşte bu heyecan verici gelişmeyi biraz ele alalım.

Konut Yatırımında KKTC: Avantajlar ve Fırsatlar

Kıbrıs'ın cazibesi sadece turizmi, muhteşem plajları ve tarihi dokusuyla sınırlı değil. Konut piyasasında sunduğu avantajlarla da dikkat çekiyor. Mülklerin döviz cinsinden değer artışı, döviz cinsinden kira geliri elde etme imkânı ve 8-13 yıl gibi kısa amortisman süresiyle KKTC, tüm dünyadan yatırımcıların gözdesi haline gelmiş durumda. Daha önce Bursa’mızda yapmış olduğumuz ve çok ses getiren KKTC Emlak Zirvesi’nde de bahsettiğimiz birçok fırsata şimdi yenisi eklendi.

Yeni Yasayla Gelen Değişiklikler

KKTC’de geçtiğimiz günlerde kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yasa tasarısıyla, Türk vatandaşları artık KKTC'de 3 (üç) konuta kadar mülk edinebilecek. Bu önemli değişiklik, Türk yatırımcıları için büyük bir fırsat olacak. Yasa tasarısında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyan ve aynı hakkı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarına veren devletlerin uyruğunda olan gerçek kişiler” tanımlamasıyla Türk vatandaşlarının bu gelişen piyasadan faydalanmaları için fırsat kapısı sonuna kadar açıldı. Elbette başka maddeler de var, örneğin yabancı gerçek ya da tüzel kişilerin arazi alımlarında “hisse koçanlı mal alımı yapamazlar” da önemli değişikliklerden biri. Dolayısıyla güvenilir aracılar ile süreci birlikte yürütmek yatırım için hayati önemde.

Kıbrıs'ta Konut Almak: Neden En Karlı Yatırım?

Kıbrıs, zaten birkaç yıldır yeni ve nitelikli konut projeleri ile yatırımcıların radarına girmişti. KKTC’ye olan yatırımcı talebinin her geçen gün artmaya devam ettiğinin de Gayrimenkul Yeri markamız vasıtasıyla canlı şahidiyiz. Yatırımcılarımız da Kıbrıs’ta konut almanın getirdiği döviz bazlı değer artışı ve döviz kira kazancı sayesinde karlı çıkıyor. Şu an için en güvenilir yatırım aracı belli ki gayrimenkul. Döviz, borsa gibi yatırım araçlarının riskleri ve enflasyon karşındaki zayıf getirileri göz önünde bulundurulduğunda, KKTC’de mülk almak, yatırımcı sıfatımızla şahit olduğumuz ve tecrübe ettiğimiz üzere kazançlı bir yatırım. Elbette; inşaat firması, bölge, proje detayları bu bahsettiğimiz kazançları doğrudan etkileyen faktörler. Bu sebeple yatırım tercihi dikkatle ve özenle şekillendirilmeli.

Emlak Yatırımında Doğru Zaman mı?

Değerli okurlar ve yatırımcılar, siz de bu fırsatları değerlendirerek KKTC'de üç konuta kadar mülk sahibi olabilirsiniz. Unutmayın, gayrimenkul yatırımı doğru zamanda yapıldığında en karlı ve güvenilir yatırım araçlarından biridir. 50’den fazla ülke vatandaşının yatırım için yoğun talep gösterdiği KKTC'de emlak fiyatlarının artmaya devam edeceğini ve bu nedenle erken davranmanın karlılığı artıracağını biliyoruz. Yeni yasanın sunduğu bu imkanlar ile talebin daha da artacağı ve dolayısıyla geleceğe yatırım için geç kalmamak gerektiğini söylemek istiyorum.

KKTC Emlak sektöründe yaşanan çok önemli gelişmeler hakkında daha fazla bilgi için bizimle ya da konuda gerçekten uzman bir acente ile iletişime geçebilirsiniz.

Haziran ayı vesilesi ile tüm baba ve baba adaylarının da Babalar Günü’nü kutlarım.

Sevgi ve saygılarımla.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.