Türkiye seramikte İspanya'yı geçti
Konut ve Yapı Gazetesi İstanbul Unicera fuarının yıldızlarından Ege Seramik ile sektörü değerlendirdi.
Türkiye’deki seramik sektörünü en önemli oyuncuları arasında bulunan ve 50’ye yakın ülkeyi Türk seramiğiyle buluşturan Ege Seramik, yeni ürün serileriyle 23-27 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenen UNICERA Fuarı’nda yerini aldı.
UNICERA Fuarı’nda, Konut ve Yapı Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, UNICERA Fuarı'nın dünya genelinde sektörün en önemli ikinci fuarı konumuna yükseldiğini dile getirdi. Özellikle yabancı alıcıların ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Yedigüller, “Konut sektörünün 2016’daki gidişatı, geçtiğimiz yılki gibi pozitif yönde olacağı yönünde sinyaller geldi. Onun için bizde oldukça ümitlendik. Fuara bu yıl da yabancı birçok müşteri, sektör temsilcisi ve profesyoneli ağırladık. Fuarı tek kelimeyle olumlu olarak nitelendirebilirim” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’Yİ DİJİTAL TEKNOLOJİYLE EGE SERAMİK BULUŞTURDU
Timebet style="font-size: 12px;">Dijital teknolojiyi Türkiye’yle buluşturan markanın Ege Seramik olduğunu söyleyen Yedigüller, “Tüm ürünlerimiz dijital teknolojiyle yapılıyor. Biz, seramik sektöründe modayı düzenleyen firma olmayı hedefliyoruz. Sonbahar, kış, ilkbahar yaz kreasyonlarımız var. Bu yıl 20x120 ebatları ahşap konseptinde devreye soktuk. Bu yeni modellerimiz yerden ısıtmalı yaşam alanlarında bozulmaya neden olmuyor. Suya dayanıklı olması da en büyük vasfı. Doğayı katletmeyen çevre dostu ürünler üretiyoruz. Fuarda mermer efektli ürünlerimizi de sergiliyoruz. Onun haricinde tekstil ve çini efektlİ ürünlerimiz de burada yerini aldı.
İTALYAN VE TÜRK ÜRÜNLERİ ARASINDA FARK YOK
Türk seramik üreticilerinin, İspanya’yı geçtiğini ifade eden Yedigüller, şöyle konuştu: “Türkiye seramik sektöründe İtalya’nın ardından en iddialı ülke konumuna yükseldi. Unicera Fuarı’da İspanya’daki Cevisema Fuarı’nı geçti. Teknolojik yatırımları, ürün geliştirme çalışmaları, satış teşkilatlanmaları gibi sektörün bütününde başarılı. Türkiye Seramik Federasyonu da Türk seramiğini uluslararası bir markaya dönüştürmek için çalışmalar yürütüyor. İtalyan ve Türk ürünleri arasında bir fark yok. Ancak İtalyanlar bir marka değeri oluşturdukları için bizden daha pahalıya ihracat yapma şansları oluyor. Biz de maalesef arzu edilen markalaşmayı gerçekleştiremediğimiz için ürün fiyatımız daha düşük oluyor ve fiyatla rekabet eder hale geliyoruz. O yüzden markalaşma konusunu becermemiz gerekiyor.