banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

İnohom, teknolojiyi konfora çeviriyor

My World Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yasemin, yazılım ve donanımı ile tamamen yerli bir otomasyon sistemi olan İnohom ile müşterilerine ekonomik ve kaliteli akıllı ev sistemleri hizmeti verdiklerini söyledi.

YAPI MALZEMELERİ 13.08.2024, 12:25
İnohom, teknolojiyi  konfora çeviriyor
banner66

My World Teknoloji Firması’nın 1999 yılında kurulduğunu söyleyen Muhammet Yasemin, firmalarının kuruluşu ile birlikte nitelikli ürün grupları üzerine çalışmaya başladıklarını anlattı. Teknolojik ürün grupları ile alakalı Güney Koreli birkaç firmanın Türkiye distribütörlüğünü yürüttüklerini belirten Muhammet Yasemin, yeşil teknoloji ile ilgili gelişmeleri takip ederek bu alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. İnsanların hem konforuna hem de sağlığına odaklanarak, hayatlarını kolaylaştıracak ürün grupları ile alakalı çalışmalarından bahseden Muhammet Yasemin, “Çok uzun yıllar yalnızca son tüketiciye hizmet verdik. Bursa’da yaklaşık 250 bine yakın müşteri potansiyelimiz oluştu. Bu kadar insana dokunma imkanımız oldu. Bu bizi hem geliştirdi hem bu anlamda sektörde yerimizi sağlamlaştıran tecrübeler elde etmemizi sağladı. Akabinde biz bu ürün gruplarında yeşil teknoloji dediğimiz merkezi süpürge sistemi, güneş enerjisi sistemleri, yeni nesil IP interkom, kamera sistemleri ile alakalı çalışmalar yaparken otomasyonun artık bizim için olmazsa olmaz bir noktaya geldiğini gördük” dedi.

“Yüzde yüz yerli üretim”

Türkiye’de otomasyonla ilgili çalışan bir çok firma ile istişare etme imkanı bulduklarını anlatan Muhammet Yasemin, “Bu ürünlerin bir kısmı yurt dışı menşeli ürün gruplarıydı. Bunlardan bazı ürün gruplarının son tüketiciye tam manası ile hizmet vermediğini gördük. Satış sonrası hizmetlerde ne kadar iyi olunsa da sattığınız ürünler sizi sürekli dışarıya bağımlı kılıyor. Bunun bize çok büyük bir artısının olmayacağını fark ettik. Bizim mühendis arkadaşlarımızla birlikte kafamızda engellilere yönelik sesli komutla çalışabilen otomasyonu geliştirmek ile ilgili bir hayalimiz vardı. Sonra bu arkadaşlarımız Uşak’ta dört ortaklı bir şirket kurdular. Yapmış oldukları projeleri devlete sundular ve bu projelerine teşvik aldılar. Bu sistemi geliştirirken edindiğimiz tecrübe ile en iyi otomasyonun yazılımını İnohom markamız üzerinde gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“Kaliteyi uyguna sunuyoruz”

Otomasyon alanındaki tüm çalışma ve araştırmaları sonucunda tek bir ürünle tüm sistemleri çalıştırır hale getirdiklerini söyleyen Muhammet Yasemin, “Bu bize daha ekonomik bir fiyata daha kaliteli bir otomasyon sistemi yapma imkanı sağladı. Müşterilerimiz daha az maliyetle daha faydalı bir sisteme sahip olma imkanına kavuştu. Şu anki ekonomik şartlara ve inşaat maliyetlerine baktığımızda neredeyse nitelikli bir kapı fiyatına biz otomasyon yapmaya başladık. Sonrasında sistemimizi elektrikçilerin yaptığı standart bir tesisata uyum sağlayabilecek bir forma dönüştürdük. O günden bu yana işlerimiz keyifle yürüyor. Bundan beş yıl önce yapılan projeleri biz artık bir haftada yapabiliyoruz. Ürünümüzün, yazılım ve donanımın yerli olması bizim ve müşterilerimiz için olağanüstü kolaylıklar sağlıyor” dedi.

“Tek panelle çoklu konfor”

İnohom otomasyon sisteminin tüm güncellemelerini otomatik olarak kendisinin yaptığını anlatan Muhammet Yasemin, sistemin nesnelerin interneti kavramı ile artık birçok ürün grubu ile birlikte çalışabildiğini aktardı. Muhammet Yasemin, İnohom otomasyon sisteminin avantajlarını şu şekilde aktardı:

“Yapay zeka sistemin içerisinde gömülü olarak geliyor ve yapması gerekenlere kendisi karar verebiliyor. Hane sakinlerinin örneğin sabah aynı saatlerde panjurları açması gibi rutin ileri hafızasına kaydedip, bu işlemleri kendisi yapmaya başlıyor. Bir konut için yüzlerce kullanıcı oluşturulabiliyor. Tüm hane sakinleri ayrı ayrı yetkilendirilebiliyor. Bir daire içerisinde elektrik, su, gaz, kombi, klima, aydınlatma, bahçe sulaması, asansör çağırma gibi işleri zamanlayarak ve hepsini ayrı ayrı senaryolaştırarak bir tane panelle, müşterimize diafon sistemi ki artık evde olmasanız bile cep telefonunuzdan kapınızı açabiliyorsunuz, ayrıca her anlamda güvenliğinizi sağlayan kaliteli bir alarm sistemi sunuyoruz. Biz tüm bu sistemi çalıştıran röleleri sistemimizin içine gömüyoruz yani son kullanıcı sistemi çalıştırabilmek için bir tane vida dahi almak zorunda kalmıyor. Müşterilerimiz evlerine geçer geçmez, henüz kendi internetlerini bağlatmasalar dahi sistemini çalıştırabiliyor. Sonrasında sisteme ek teçhizatlar rahat bir şekilde bağlanabiliyor”

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89