banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Endüstriyel yapıların can damarı: Elektrik tesisatı

Sanayi yapılarında elektrik tesisatının önemi gün geçtikçe daha da artıyor. Standartlara ve kullanım amaçlarına uygun olarak projelendirilerek uygulaması yapılmış elektrik tesisatlarının sanayi yapılarında taşıdığı hayati önemi konunun uzmanlarıyla konuştuk.

YAPI MALZEMELERİ 16.07.2024, 15:04
Endüstriyel yapıların  can damarı: Elektrik tesisatı
banner66

Burak Özgen / Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı

Sanayi yapılarında en büyük yangın risklerinden biri elektrik tesisatlarıdır. Bu sebeple elektrik tesisatlarının standart ve yönetmeliklere uygun olarak yapılması oldukça önemlidir. Kentimizdeki en büyük sorunlardan bir tanesi ruhsat ve uygulama projesi tabirleridir. Normal şartlarda bu iki ayrım olmamasına rağmen, ülkemizde ve kentimizde uygulamaya yönelik olmayan tesisat projeleri ile ruhsat ve kabul işlemleri yapılıyor. Bu tesislere nihai kullanıcıları geldiğinde yapılan değişikliler de kontrolsüz olabiliyor. Trafo olması gerektiğinden daha fazla yüklenebiliyor. Panolarda standartlara uygun olmayan değişiklikler yapılabiliyor. Bununla birlikte yıllar içerisinde büyüyen bu tesislerde makine eklemeleri dolayısıyla çeşitli tesisat değişiklikleri yapılabiliyor. Bu değişiklikler ile ilgili projelendirme ve kontrol süreçlerinin işlememesi de ikinci büyük problem olarak ön plana çıkıyor. Son olarak da mevcut elektrik tesisatlarının yıllık periyodik kontrollerinin de Elektrik Mühendisleri Odası tarafından belgelendirilmiş yetkili elektrik mühendisleri tarafından yapılması da önemlidir. Yine trafosu olan tesislerde Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumlusu görevlendirilmelidir. İtfaiye istatistiklere çıkan yangınların yüzde 30’nun elektrik kaynaklı olduğunu düşünürsek, standart ve yönetmeliklere, kullanım amaçlarına uygun olarak projelendirilmiş ve uygulaması yapılmış elektrik tesisatlarına sahip binaların yapılması ve bu binaların elektrik tesisatlarının elektrik mühendisleri tarafından periyodik olarak yapılması oldukça önemlidir.

Olgun Şafak Karabiber / Limadem Elektrik ve Limaç Elektromarket YKB

LimaDEM Elektrik Danışmanlık Mühendislik San. Tic. Ldt. Şti. olarak uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile; elektrik mühendisliği hizmetleri, proje ve taahhüt işleri, müşavirlik ve danışmanlık hizmetleri, AG ve OG enerji nakil hatları tesisi, trafo ve dağıtım merkezi tesisi, aydınlatma ve elektrifikasyon tesisleri, trafo merkezleri işletme ve bakımı, malzeme temini ve elektrik tesisi abonelik işleri konularında hizmetler sunmaktayız. Yükleniciliğini üstlendiğimiz projelerde, görev alan uzman proje yöneticisi, teknik ofis personeli, şantiye şefleri, formen ve şantiye iş programlarına uygun ekip arkadaşlarımız ile birlikte hızlı aksiyon alıp güvenilir kalite ile projelerimizi gerçekleştirmekteyiz. Biz anahtar teslim sistemi ile çalışıyoruz. Bir fabrikada iş yapmaya başladığımızda trafosundan aydınlatmasına, yangın algılama sistemlerinden kamera sistemlerine kadar hizmet verdiğimiz müşterilerimize her şeyi hazır bir şekilde teslim ediyoruz. Endüstri alanındaki elektrikle alakalı tüm faaliyetlerde varız.

Ali Akın / Akın Elektrik YKB

Akın Elektrik olarak başta konutlar, ticari yapılar, okullar, hastaneler ve sanayi kuruluşları olmak üzere elektrik tesisatına ihtiyaç duyulan her alanda kalitemizi göstererek anahtar teslim projelerle farkımızı ortaya koyuyoruz. Sanayi yapılarında profesyonel kadroyla müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalar gerçekleştirerek firmalara enerji temini konusunda tam kapasiteyle hizmet veriyoruz. İnşaatın topraktayken ruhsatlandırma aşamasıyla birlikte devreye giriyoruz ve projelendirmeyle birlikte başlayıp son teslim noktasına kadar olan bir firmayız. Kısaca şantiyeye ilk önce Akın Elektrik giriyor en son Akın Elektrik çıkıyor. Dışardan destek almadan kendi personelimizle anahtar teslim projeler gerçekleştiriyoruz. Son dönemde endüstriyel yapılara ağırlık vermeye başladık. Bursa bir endüstri şehri. Biz firmalara enerji konusunda tüm temini sağlamaya çalışıyoruz. Genç bir kadromuz var. Firmaların tüm isteklerine tam kapasiteyle cevap vermeye çalışıyoruz.

Orkun Estik / Epot Mühendislik YKB

Epot Mühendislik olarak elektriğin enerji kalitesi ile ilgili tüm hizmetleri veriyoruz. Ağırlıklı olarak sanayi gibi görünse de biz elektriğin kullanıldığı her alanda varız. Okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi elektriğin yoğun kullanıldığı her yerde varız. Tesislerde sebebi bulunamayan bazı arızalar vardır. Örnek vermek gerekirse makina satılıyor, tesiste sorunlar yaşanıyor. Burada biz devreye giriyoruz. Ölçümler yaparak arızanın nereden kaynaklandığını tespit ediyoruz. Makine fabrikasının müşterilerle yaşadıkları sorunlarda arabuluculuk hizmeti veriyoruz. Yerel olarak kendi imkanlarıyla teçhizat ve bilgi düzeyi olarak çalışan ilk ve tek firmayız. Ulusal anlamda da 6 cihazla aynı anda senkron ölçüm yapabilecek Türkiye’de iki firmadan biriyiz. Kompanzasyon konusunda 1980’den beri, harmonikler ve güç kalitesiyle de 2002 yılından beri çok ciddi bilgi ve tecrübeye sahibiz. Enerji kalitesi konusunda tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
26°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89