banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Tiny House’a atılan imza : Naturaluna

Pandemi ve ardından yaşanan 6 Şubat Depremi nedeniyle, Tiny House’lara ilgi arttı. Naturaluna markasıyla Tiny House sektörüne adım atan Yüksek İç Mimar Nehir Özbey, “minimum metrekarede maksimum konforu sağlayan” kişiye özel Tiny House’lar ürettiklerini söyledi.

TİCARİ PROJELER 20.06.2024, 19:41
Tiny House’a atılan imza : Naturaluna
banner66

Yüksek İç Mimar Nehir Özbey, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki ofisinde iç mimari, tasarım ve uygulama işleri hizmetlerinin yanı sıra yeni kurduğu Naturaluna markasıyla kişiye özel olarak üretilen Tiny House’ların dikkat çeken özelliklerini anlattı.

Tiny House üretiminden aldığı keyfin kendisini bu sektöre ittiğini belirten Nehir Özbey, “Arsa ve konut fiyatlarındaki artışla birlikte Tiny House sektörüne büyük bir talep oluştu. Yakın geçmişte yaşadığımız pandemi ve deprem afetleri ile birlikte insanlar doğaya tekrar dönmek istedi. Talep çoğaldıkça bu işe giren de çok oldu. Ben iç mimar kimliğimden hareketle hem malzeme kalitesi olarak hem de tasarım niteliği olarak daha farklı ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Tiny House’lar küçük yapılar ve bunların belirli standartları var. Minimum metrekarede maksimum konforu sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yapılarda bir ev konforu sağlamaya çalışıyoruz. Bunlar yalıtım, nem bariyeri gibi katmanlardan oluşan yapılar. Dolayısıyla da uzun ömürlü olmaları planlanan yapılar aslında. Bu yüzden satıştan öte uzun vadeli kullanımı öncelenerek ürünler üretiyoruz” dedi.

''Doğadaki konfor ve sağlamlık''

Ürettikleri Tiny House’ların özelliklerini anlatan Nehir Özbey, “Dış cephede Ayous ağacını kullanıyoruz, çam da kullanılıyor ama ahşabın fırınlanmış olması çok önemli. Özellikle dış cephede fırınlanmış ahşap, zeminde, duvarda ve çatıda taş yünü, her yüzeyde nem bariyeri, dayanımı yüksek ve yalıtım sağlayan malzemeler kullanmanın yanı sıra evlerimizin şaselerinin sağlam olmasına dikkat ediyoruz. Karkasta kutu profil kullanmayı tercih ediyoruz. Bu profillerin ebatları, ne sıklıkla kullanıldığı çok önemli” şeklinde konuştu.

“İki aylık teslim süresi sunuyoruz”

Yakın geçmişte yaşanan pandemi ve kendini tekrar acı bir şekilde hatırlatan deprem gerçeğiyle birlikte insanların bu tür durumlarda kendilerine bir sığınak ve boş vakitlerinde doğaya bir kaçış imkanı aradıklarını aktaran Nehir Özbey, “İnsanlar Tiny House’lara hem bir sığınak gibi hem de hafta sonunda doğaya bir kaçış aracı olarak bakıyorlar. Bunları bir güneş paneli ve su deposu oluşturarak imarsız alanlarda dahi her yere konumlandırabiliyorsunuz. Tiny House’larımızda gökyüzü penceresi, yerden ısıtma, oda eklemesi gibi opsiyonlu özellikler de bulunuyor. Ürünlerimizi iki ay içerisinde teslim ediyoruz” dedi.

“Kişiye özel tasarımlar yapıyoruz”

Müşterilerin konfor arayışlarına dikkat çeken Nehir Özbey, şunları söyledi:

“Biz geniş alanlarda rahat rahat keyif yapmaya alışmışız. Tiny House’lar bu anlamda insanlarımıza biraz yabancı gelebiliyor. Biz firma olarak bu küçük alanda müşterilerimize aradıkları konforu sağlamaya çalışıyoruz. Ürünlerimizde kişiye özel tasarım yaparak, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak sistemi sunuyoruz. Ürünlerimiz hem çok ferah, hem ekstra depolama alanları ile çok kullanışlı. Aynı zamanda kullandığımız malzemelerin geri dönüştürülmüş ve doğal malzemeler olmasına gayret ediyoruz. Tüm tekstil ürünlerini geri dönüştürülmüş malzemeden ürettirdik. Sürdürülebilirliğe ve doğa ile uyum içinde olmaya önem veriyoruz. Estetik, konfor ve sağlamlığı bir arada sunduğumuz için de çok tercih ediliyoruz. Ürünlerimize çok yüksek talep var. Şu anda Çeşme ve Muğla’daki müşterilerimiz için sipariş üretmeye başladık. Bu ürünler turizm sektöründe otel odası olarak da kullanılmaya başlandı. Çok büyük bir talep var. Bu ürünler yurtdışından da ilgi görüyor ancak özellikle Avrupa ülkelerinde önemli standartlar var. Biz bu standartlara uygun ürünler üretmeye ve yurtdışındaki taleplere de karşılık vermeyi hedefliyoruz.”

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
açık
banner102
banner61
banner62
banner89