banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

İMSİAD, büyük sorunlara güçlü çözümler sunuyor

Başkan Demir: Amacımız, sektörümüzün sorunlarının çözümüne daha fazla katkı sağlamak

RÖPORTAJ 16.09.2024, 12:13 18.09.2024, 10:12
İMSİAD, büyük sorunlara güçlü çözümler sunuyor
banner66

İMSİAD Genel Kurulunda oy birliği ile güven tazeleyerek yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Şeref Demir, yeni dönemde hayata geçirecekleri çalışmalarla derneğin alanında daha etkin bir konuma ulaşacağını söyledi. İMSİAD Başkanı Şeref Demir, müteahhit derneklerinin katılımıyla bir sektörel federasyonun kurulacağını, buna ilave olarak İMSİAD’a yakışır bir dernek merkezinin inşa edilmesi için de kolları sıvadıklarını belirtti.

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (İMSİAD), tek liste ile yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda oy birliği ile tekrar başkanlık görevine gelen Şeref Demir, yeni dönemde yönetim kurulu ile birlikte tam kadro hazır olduklarını söyledi. Genel kurulun yoğun bir katılımla, birliktelik havasında gerçekleştirildiğini ifade eden İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, “Yoğun katılımın nedenini, üyelerimizin yeni yönetime olan güveni, desteği aynı zamanda derneğe sahip çıkılması olarak ifade edebiliriz. Bu ilgi derneğimize ne denli ihtiyaç duyulduğunu da göstermektedir. Bu vesile ile üyelerimize bu geniş katılımdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“İMSİAD ARTIK ÇOK DAHA GÜÇLÜ”

Oy birliği ile tam güvenoyu alan güçlü bir yönetim kurulu kadrosu oluşturduklarını söyleyen Başkan Şeref Demir, yönetim kurulu üyelerinden Muhammet Adiloğlu, Nurcan Özdemir ve İbrahim Can Oflaz’ın başkan yardımcılığı görevini yürüteceğini aktardı. Yönetim Kurulu’nda ayrıca Saymanlık görevini Osman Özelif, Sekreterlik görevini Murat Ay üstlenirken, Doğan Gündüz, Yılmaz Avşar, Sait Zorlu, Sinan Sulu ve Melih Güngör yer alıyor. Yedekler ise Mustafa Hakkı Taşolar, Selma Özsabuncu, İbrahim Taşır, Osman Yıldız, Ahmet Hilmi Kaşlıoğlu, Coşkun Özgel, Muhammet Kaya, Burak Coşkun, Bekir Bayramoğlu, Onur Şiar Demir ve Mehmet Demirci.

Yönetim Kurulu olarak komisyonların oluşumuna devam ettiklerini de belirten Başkan Şeref Demir ayrıca Denetim Kurulu’nda Latif Altay, Nedim Yılmaz, Abdülkadir Fenerci; Disiplin Kurulu’nda Mahmut Sami Döven, Uğur Yıldırım, Hacı Bekir Ergene’nin, Yüksek Danışma Kurulu’nda da Ali Tuğcu, Murat Demir, Muzaffer Rızvanoğlu, Ömer Kumova, Ahmet Atış, Mümin Bostancı, Mehmet Kurt, İsrafil Karataş, Hüseyin Ergün Kıratlı ve Ahmet Ziyaeddin Temel’in yer aldığını ifade etti.

“FEDERASYON İLE GÜÇBİRLİĞİMİZİ TAÇLANDIRACAĞIZ”

Yönetim Kurulu olarak üyelerden federasyon kurulması için tam yetki aldıklarını hatırlatan Başkan Şeref Demir, çalışmalar kapsamında İMSiAD, federasyona katılım konusunda İnegöl Müteahhitler Derneği, Bilecik Müteahhitler Derneği ve Yenişehir Müteahhitler Derneği’nin kesinleştiğini, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir ve yakın il-ilçelerde de görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Müteahhit derneklerinin bir federasyona katılmasının, dernek üyeleri için geniş kapsamlı faydalar sağlayacağını vurgulayan Başkan Şeref Demir, “Bu adım, sektördeki etki alanımızı genişletirken, aynı zamanda üyelerimizin sesini daha güçlü ve etkili bir şekilde duyurabilmemizi mümkün kılar” diye konuştu.

Kurulacak federasyonun sektör adına stratejik bir adım olduğunu ifade eden Başkan Şeref Demir, federasyonun; genişleyen etki ve lobici gücü, güçlü ağ kurma ve iş birliği fırsatları, eğitim ve bilgi paylaşımı, itibar ve güven Artışı, ortak çözüm üretme yetisi, yurt dışına açılma ve uluslararası bağlantılar ve sektör içinde dayanışma konularında faydalar sağlayacağının altını çizdi.

Başkan Demir, “Federasyona katılmak, hem derneğimizin hem de üyelerimizin çıkarları için stratejik bir adımdır. Federasyon üyeliği, sektörde daha güçlü, etkili ve itibarlı bir konum elde etmemizi sağlar. Bu nedenle, derneğimizin federasyona katılma kararı, gelecekteki başarılarımız için kritik bir rol oynayacaktır. Üyelerimizin bu adımı desteklemesi, hem bireysel hem de toplu olarak kazançlı çıkmamız anlamına gelecektir” şeklinde konuştu.

“YENİ DERNEK MERKEZİMİZ BURSA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN EĞİTİM MERKEZİ OLACAK”

Genel Kurulda İMSİAD’a bir dernek merkezi kazandırılması konusun büyük destek gördüğünü de hatırlatan Başkan Demir, izlenecek yol haritası hakkında açıklamalarda bulundu. Her geçen gün hem sayısal hem de hedef ve vizyon açısından büyüyen İMSİAD’ın çalışmalarını ve etkinliklerini daha uygun bir ortamda yapmasının önemine değinen Başkan Demir, “Üyelerimizin gelip hoş vakit geçireceği, fikir alışverişinde bulunacağı, aidiyet duygusunun güçleneceği bir genel merkez inşası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an yer tespiti ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Üyelerimizin de desteğiyle kısa süre içerisinde ihtiyacımızı karşılayacak ve derneğimize yakışacak bir dernek merkezini inşa edeceğiz” dedi.

“ORTAK AKIL KAZANDIRIR”

Önceki döneminde sektör paydaşlarıyla güzel bir sinerji oluşturduklarını da belirten Başkan Şeref Demir, yeni dönemde de ortak çalışmaların devam edeceğinin bilgisini verdi. Başkan Demir, ortak akılla alınan kararların ve uygulamaların her yönüyle büyük fayda sağlayacağı kanaatinde olduklarını aktararak, “Üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları, akademik odalar ve sektör paydaşlarıyla güçlü bir diyalog kurmak için büyük gayret sarf ettik. Bu sayede yakalamış olduğumuz güzel bir sinerji söz konusu, önümüzdeki dönemde bunu daha güçlendirerek sektörümüze, şehrimize faydalı projeler gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

“RİSKLİ YAPILAR ACİLEN DÖNÜŞMELİ”

Başkan Şeref Demir, sık sık gündeme getirdiği ve “beka sorunu” olarak bahsettiği riskli yapıların dönüşümü konusunda özverili bir mücadele sürdürdüklerinin altını çizerek Bursa’da son gelinen durum hakkında bilgi verdi. Başkan Demir, özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra dernek olarak bu konuya daha hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayarak, “Çözüm odaklı fikir ve projeler üreterek riskli yapı stoklarını bertaraf etmek için büyük gayret sarf ettik. Bu dönemde de yine aynı azim ve kararlılıkla sorunu çözmek için çalışmaya devam edeceğiz. Beka sorunu olarak görünen kentsel dönüşüm birinci önceliğimiz olacaktır. Maalesef ülke genelinde de Bursa özelinde de kentsel dönüşüm istediğimiz ölçüde gerçekleşmemekte” diyerek görüşlerini paylaştı.

“MALİYET POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Son olarak ülkenin gündemini uzun süredir meşgul eden barınma sorunu ve çözümü hakkında görüşlerini de açıklayan Başkan Şeref Demir, ”Zaruri bir ihtiyaç olan barınma sorunu gerekli tedbirlerin ve sağlıklı kararların alınmamasından dolayı maalesef sosyal bir sorun haline gelmiş durumda. İhtiyacı karşılayacak düzeyde konut imalatı yapmamız aynı zamanda ihtiyacı olanların bunu satın alacağı şartları oluşturmamız gerekir. Maalesef şu anki emtia fiyatlarının artışı ve bununla paralel olarak konut fiyatlarının artışı ve alım gücünün bu oranda artmaması konuta ulaşımı zorlaştırmaktadır. Bu zorluğun ana faktörlerinden biri de arsa maliyetleridir. Daire maliyetinin yarısını arsa oluşturmakta, dolayısıyla bu durum acilen gözden geçirmemiz gerekir” şeklinde sözlerini tamamladı.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89