banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Eşay İnşaat tecrübesini yapılarına yansıtıyor

İlk olarak Millet Mahallesi’ndeki projeleriyle başlattıkları inşaat sektöründeki çalışmalarını Nilüfer İlçesinin gözde lokasyonlarındaki butik projeleriyle sürdüren Eşay İnşaat, kaliteli yapıları ve anahtar teslim hizmetleri ile tercih ediliyor.

RÖPORTAJ 13.08.2024, 12:48 21.08.2024, 16:34
Eşay İnşaat tecrübesini  yapılarına yansıtıyor
banner66

Eşay İnşaat Yön. Krl. Bşk. Şeref Yılmaz, sektördeki tecrübelerini projelere yansıttıklarını söyledi. Yılmaz, “Şu anda Çalı Gümüşlük bölgesinde yapımı tamamlanan bir projemiz var. Beşevler Yıldırım Caddesi’nde de bir projemiz mevcut” dedi.

Sayın Şeref Yılmaz, bize biraz kendinizden ve firmanızdan bahseder misiniz?

1973 yılında Ağrı’da doğdum. 1986 yılında Bursa’ya göç ettik. Bursa’da farklı alanlarda çalıştıktan sonra yapı sektöründe çalışmaya başladım. İnşaat sektörüne en alt seviyedeki işlerle mutfağından başladım diyebilirim. Bursa’nın farklı bölgelerinde inşaatlarda çalıştım. Daha sonra ülkemizde ısı yalıtımı konusunun gündeme gelmesi ile Bursa’da ilk olarak ısı yalıtımı konusunda ilk hizmet verdik. 2012 yılına kadar Bursa’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösterdik. 2012 yılında Eşay İnşat’ı kurarak bugünlere kadar geldik.

Hangi bölgelerde projeler üretiyorsunuz?

İlk inşaatımızı 2012 yılında o dönemlerde yeni yeni hareketlenen Millet Mahallesi’nde yaptık. 20 daire ve iki dükkandan oluşan bir konut projesiydi bu. Daha sonraki süreçte projelerimizi genellikle Nilüfer bölgesinde sürdürdük. Nilüfer çok gelişti ve gelişimini hala da sürdürüyor. Önü açık ve Bursalılar tarafından tercih edilen bir ilçe olduğundan çalışmalarımızı bu bölgede sürdürdük. Durum ve talebe göre diğer ilçelerimizde de projeler yapmak istiyoruz.

Şu ana kadar kaç proje ürettiniz?

Şu ana kadar 500’e yakın konut inşa ettik. Biz genellikle butik inşaatlar yapıyoruz. Genellikle trendi yükselen bölgelerde proje yapıyoruz. Örneğin Beşevler, Balat, Gümüşlük, Fethiye gibi bölgelerde projelerimiz oldu ve devam ediyoruz.

Müşterileriniz hangi sebeplerle projelerinizi tercih ediyor?

Projelerimizin inşasında her aşamada çok özen gösteriyoruz. İşin mutfağından geliyor olmamız kaliteli projeler üretme yolunda en büyük avantajımız. Kaliteli malzemeler kullanıyoruz. Yeni çıkan ürünleri ve inşaat trendlerini yakından takip ederek projelerimizde kullanıyoruz. Yaptığımız inşaatları ailemizle birlikte kendimiz yaşayacak şekilde yapıyoruz. Her projemizin aşamalarında oda oda binamızı gezip mutlaka gidişatı kontrol ederim. Dairelerimizi sattıktan sonra da müşterilerimizle bağımızı koparmayıp, hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu bizim için çok önemli. En küçük bir problemle dahi ilgilenip, müşterilerimizin memnuniyetinin devamı için çalışıyoruz. Yaptığımız inşaatlarda oturma iznine kadar biz ilgileniyoruz. Kimseyi hiçbir konuda mağdur etmeden, gerekli her konuyla ilgilenerek müşterilerimize dairelerimizi problemsiz bir şekilde teslim ediyoruz.

Duyurmak istediğiniz yeni projeleriniz var mı?

Şu anda Çalı Gümüşlük bölgesinde yapımı tamamlanan bir projemiz var. Beşevler Yıldırım Caddesi’nde bir projemiz mevcut. Bunların hepsi krediye uygun şekilde ve müşterilerimize ödeme kolaylıkları sağladığımız projeler. Hürriyet Mahallesi’nde başlamayı düşündüğümüz yeni bir projemiz var.

Sahada yaşadığınız ya da gözlemlediğiniz problemler var mı? Çözüm önerileriniz melerdir?

Şu an sektörümüzde en büyük problemimiz arsa bulmak. Bursamız’da arsa üretilemiyor. Mevcut arsalar talebe yetişmiyor ve pahalılaşıyor. Arsa fiyatlarındaki bu artış konut fiyatlarına da yansıyor. Bu konuda şehrin yaşanabilirliği göz ardı edilmeden, doğru planlamalarla yeni imar alanları açılmalı diye düşünüyorum. Yanı sıra sürekli dile getirildiği gibi ara eleman sıkıntısı bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Yeni eleman yetişmiyor ve tecrübeli işçilerde bir noktada tükeniyor. Firmalar yabancı asıllı işçilere yönelmek durumunda kalıyor ancak bu da farklı farklı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Bu sorunun çözümü ile ilgili ülkemizde ciddi çalışmalar yapılmalı.

Hedefleriniz nelerdir?

Konut yapımında tecrübeli bir firmayız. Kaliteli üretim anlayışımızdan taviz vermeden trendi yükselen lokasyonlarda projeler üretip yolumuza devam etmek istiyoruz.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
açık
banner102
banner61
banner62
banner89