banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

BUÜ Yapı Topluluğu, öğrencilerin güçlü sesi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) en etkin öğrenci topluluklarından biri olan Yapı Topluluğu, inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencilerinin üniversiteye, Bursa’ya ve sektöre entegrasyonunu sağlamak için yürüttüğü projelerle beğeni topluyor.

RÖPORTAJ 20.06.2024, 19:09 22.08.2024, 10:32
BUÜ Yapı Topluluğu,  öğrencilerin güçlü sesi
banner66

Bu ayki ‘Sektörel Buluşma’ programımızda konuğu olduğumuz BUÜ Yapı Topluluğu yöneticileri, sektör temsilcileri ile inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencilerinin bir araya geldiği, ses getiren organizasyonlarını ve çalışmalarını anlattı.

Ozan Engin / BUÜ Yapı Topluluğu Başkanı

Topluluğumuz, Bursa Uludağ Üniversitesi içerisinde inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültesindeki öğrencilerimize hitap ediyor. 2016 yılında kurulduk ve şu anda sekizinci dönem yönetim kurulumuzla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizler üniversite öğrencileri olarak daha başarılı mimar ve mühendisler yetiştirebilmek adına sosyo-kültürel faaliyetler yapıyoruz. Bizim açımızdan bunların en önemlisi geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz “Geleceğimizin İnşası” etkinliği. Bunun dışında da sosyal faaliyetlerimiz, tanışma kahvaltılarımız, pikniklerimiz, mesleki anlamda etkinliklerimizle, konferanslar, sunumlar ve seminerlerle inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültesindeki arkadaşlarımızın sektöre adım atmadan önce birden fazla kabiliyeti elde etmesini hedefliyoruz.

“Teknoloji entegrasyonu enerji açığını azaltır”

2020 yılında üniversiteye ilk girdiğimde bu organizasyonumuz pandemi nedeniyle online ortamda düzenleniyordu. O programda dinlediğimiz meslek büyüklerimiz, ufkumu yukarılara taşıdı. Bu programın ardından yaptığım çalışmalarda Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının önemli bir kısmının enerji açığına gittiğini gördüm. En fazla enerji tükettiğimiz yerler ise hanelerimiz ve yaşam alanlarımız. Sonrasında okuduğum makalelerde teknolojiyi inşaata entegre ederek bu enerji açığının azaltılabileceğini gördüm. Sonrasında topluluğumuza başkan seçildiğimde arkadaşlarımızın desteği ile bu projemizi hayata geçirdik. Bu tarz organizasyonların düzenlenerek, faydalı olması için biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Firmalarımız da desteklerini bizlerden esirgemiyorlar. Bu yıl ki etkinliğimizin ana sponsoru TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ydi. Katılımcı ve destekçi diğer firmalarımızla birlikte kendilerine teşekkür ediyoruz. Topluluğumuz olarak öğrenci arkadaşlarımıza staj imkanı sağlamak ve mezun olduktan sonra iş hayatına adım atabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz, firmalarımız da destek veriyor ancak bu konuda biraz daha özveri bekliyoruz.

Semanur Taslak / BUÜ Yapı Topluluğu Başkan Yardımcısı

Bu etkinlikte 3 gece 4 gün boyunca Bursa içi ve dışından gelen misafirlerimizi üniversitemizde ve Bursamız’ın çeşitli yerlerinde misafir ettik. Organizasyonumuzda Bursamızın ileri gelen firmalarının temsilcilerinin katılımları ile düzenlenen konferanslarımızla, workshoplarımızla dolu dolu bir program geçirdik. Sektörün önde gelen profesyonellerini öğrencilerle buluşturarak teknolojinin sektöre entegrasyonunu, ülkemizin sektördeki teknolojik hamlelerini konuştuk. Etkinliğimize aynı zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayın Osman Boyraz da katıldı. Programımızın ardından İznik İlçemizde bir gezi düzenleyerek etkinliğimizi noktaladık. Güzel bir program oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma, sponsorlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Kutay Kocakulak / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

2023 yılı haziran ayında sekizinci dönem yönetim kurulu olarak bir araya geldiğinde çalışmalarımızı başlatmıştık. Teknoloji temalı bir etkinlik yapmak istedik. Yönetim kurulu ekibimizle birlikte inşaat sektörüne teknolojiyi entegre etme konusunda çalışmalar yürüttük. Ekim ayından itibaren 35 kişilik bir koordinasyon ekibimizle birlikte organizasyon şemamızı oluşturmaya başladık. Güzel bir etkinlik ortaya çıkardığımızı düşünüyorum.

Aras Uğur Korkmaz / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

Organizasyonumuz, üniversitemizde düzenlenen en büyük etkinliklerden bir tanesi. Topluluk olarak da bölümümüzde, mimarlık fakültemizde ve üniversitemizde iyi tanınıyoruz. Üniversitemizdeki tanınırlığımızın yanı sıra yaptığımız etkinliklerde sponsor firmalarımızla bir çok kez toplantılar yapma fırsatı buluyoruz. Bu noktada Bursa çapında da bilinen ve aktif bir topluluk olarak adımızdan söz ettiriyoruz.

Baran Arslangiri / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

İnşaat mühendisliği bölümü, Türkiye’deki sayılı bölümlerden bir tanesi. Çok değerli hocalarımızdan değerli bilgiler alıyoruz. Okullarımızdan mezun olduğumuzda iş fırsatı anlamında çok büyük zorluk çekmiyoruz aslında. Kaliteli eğitim alıyoruz, bu eğitimin yanı sıra staj imkanı olarak da Bursamızdaki inşaat firmalarımız gerekli desteği veriyorlar.

Abdullah Yılmaz / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

Mühendislik eğitim, ağırlıklı olarak teoriye dayanıyor ve iş hayatı işte öğreniliyor. Bizim de iş hayatına ilk giriş imkanlarımız stajlarımız. Biz stajlarımızı yaparken tecrübeli insanlarla çalışmalıyız. Bunun dışında bizim işverenlerden beklentimiz şu: Bu işin zorluklarını ve nasıl altından kalkabileceğimizi anlayabilmemiz gerekiyor. Zor bir sektöre hazırlanıyoruz.

Simay Alpay / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

Ben topluluğumuzda mimarlık bölümünde okuyan tek kişiyim. İnşaat mühendisliği temelli bir topluluk olmasından dolayı belki biraz uzak kalınabiliyor ancak ben bu yıldan itibaren topluluğa olan ilginin daha da arttığını düşünüyorum. Özellikle birinci sınıfların ilgisi büyük. Bizler de elimizden geldiğince topluluğumuzu tanıtmaya çalışıyoruz.

Çağdaş Akyıldız / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

Biz dönem başlarında okulumuza yeni başlayan arkadaşlarımız Bursa’yı tanıtan, bölümümüzü tanıtan videolar çekiyoruz. Bende ilk geldiğim zamanlar bölümümüze bu şekilde entegre oldum ve Bursa’yı öğrendim. Bu sebeple BUÜ Yapı Topluluğu’na ayrı bir teşekkür borcum var.

Fehmi Cüre / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

Bizim yönetim kurulu ekibimiz, dönem içerisinde çeşitli koordinatörlüklere ayrılarak çeşitli faaliyetler yürütüyorlar. Biz ilk başta işe birinci sınıftaki arkadaşlarımızla birlikte düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale gelen kahvaltı etkinliğimizle başladık. Sonrasında da bir sosyal sorumluluk projesi olarak Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak 100 adet fidan diktik. Sınav dönemlerinin stresini yaşayan arkadaşlarımıza sosyal etkinliklerimizle biraz da eğlenme fırsatı sunuyoruz. Değerli akademisyenlerimiz ve mezunlarımızın katılımları ile 19 Aralık tarihinde İnşaat Mühendisleri Gecemizi tertip ettik.

Sedef Ceylan / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

Bizim “Sektörle Buluşma” adı altında bir projemiz gerçekleşti. Bu organizasyonda topluluğumuzun ne kadar güzel işlere imza attığını gördüm. Bu tür organizasyonlarımızla sektör temsilcilerini öğrencilerimizle buluşturmak için çalışıyoruz. Bu konuda firmalarımızdan da biraz daha fazla özveri bekliyoruz.

Leman Ebrar Koç / BUÜ Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi

Ben henüz birinci sınıftayım ve benim ailemin bu sektörle hiçbir alakası yoktu. Geldiğimde okulumu ve sektörü topluluk sayesinde tanımaya başladım. Bursa’da sektörümüzde rekabetçi bir ortam gözlemliyorum. Öğrencilerin sektörü tanıyarak, sektördeki tecrübeli isimlerle iletişim kurarak yenebileceğini düşünüyorum.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
27°
parçalı bulutlu
banner102
banner61
banner62
banner89