banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa'ya değer katıyor...

Kasapoğlu İnşaat Yönetim Krl. Bşk. Sait Kasapoğlu ile çok özel röportaj...

RÖPORTAJ 07.01.2016, 15:50 07.01.2016, 15:50
Bursa'ya değer katıyor...
banner66
1970’lerden bugüne 10 bin konut teslimi gerçekleştiren Kasapoğlu İnşaat Kentsel Dönüşüm AŞ, sektördeki tecrübesiyle Bursa’ya değer katıyor.



1970’li yıllarda kerestecilikle iş hayatına başlayan Ali Kasapoğlu, 1973 yılında tamamladığı ilk inşaat projesi ile sektöre adım attı. Huzur ve güven gibi konularda taviz vermeyen ve yenilikçi bakış açısıyla aradan geçen 42 yıla rağmen hizmetlerini arttırarak devam ettiriyor. 42 yılda 10 bine yakın konutun teslimini gerçekleştiren Kasapoğlu İnşaat Kentsel Dönüşüm AŞ. adeta insanların konut hayalini hayata geçiriyor.

Kasapoğlu İnşaat Kentsel Dönüşüm AŞ’nin yeni kuşak temsilcisi ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Sait Kasapoğlu, çocuklarımıza güzel bir gelecek için çalışıyoruz diyor. 2015 yılı itibariyle Bursa’nın ticari ve sanayi ağır ticaret merkezi olmasından ötürü konuttan ziyade daha çok ticari ve sanayi projelerine yöneldiklerini söyleyen Sait Kasapoğlu ile hem hedeflerini, hem inşaat sektörünün son durumunu hem de kentsel dönüşümü konuştuk.

 

Kasapoğlu İnşaat’ı tanıtabilir miyiz?

Biz 45 yıllık bir firmayız. Uzun yıllardır inşaat ve konut yapıyoruz. Bu 45 yılda yaklaşık 10 bine yakın konut teslimatı gerçekleştirdik. Konutun yanında birçok iş merkezi de yaptık. Artık konut işinden çıkıp biraz daha ticari yapılara iş merkezlerine önem vermek istiyoruz.

Neden böyle bir düşünceniz var?

Çünkü konut işi bize göre inşaat sektörünün başlangıç noktası. Ve her işe başlayan konuttan başlıyor. Biz zaten 45 yıldır yapıyoruz artık daha farklı yerlerde olmak daha farklı projeler üretmek istiyoruz. Konut projelerimiz de devam edecek ama bunu mümkün olduğunca minimize etmeye çalışıyoruz. Daha çok ticari ve sanayi binalarına ağırlık vermeye çalışıyoruz.

Bursa bir sanayi şehri. Sanayi şehrine yakışacak binalar mevcut mu sizce?

Bursa sanayi şehri ama maalesef sanayilerimiz gerek yol, gerek bina, gerek garaj ve gerekse de sosyal alan açısından oldukça yetersiz. Doğru ve başarılı işler çıkartmak istiyorsak rahatça çalışabileceğimiz sanayi alanlarına ihtiyacımız var. Bursa’nın OSTİM ve İSTOÇ tarzında sanayi sitelerine ihtiyacı var. Sanayicinin iş adamının rahatlıkla çalışabileceği, ticaretlerini genişletebileceği ve sadece iş adamına değil personelinin de mutlulukla çalışabileceği alanlar üretmemiz lazım. Bu noktada Bursa'da yapılacak çok iş var.

Peki 2015 yılı bitmek üzere, nasıl geçti sizin için? 2016’dan neler bekliyorsunuz?

Tabiri caizse 2015 yılı geçmedi, durdu. 2016’dan sonra yürümeye başlamasını, 2017’de de hızlanmasını ve koşmaya başlamasını öngörüyoruz. Önümüzdeki 10 yılın inşaat sektörü olarak çok güzel olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler yatırımcı bir sektörüz. Yatırımcının aradığı tek şey istikrardır. Her anlamda istikrar. İstikrarın olmadığı hiçbir yerde yatırım yapılma şansı yoktur. İstikrar olduğu zaman ivme kazanan sektörlerin başında inşaat gelir o sebeple önümüzdeki yıllarda sektör adına daha ümitvarım.

Önümüzdeki yıllarda Kasapoğlu İnşaat olarak neler planlıyorsunuz?

Ülkemizi şehrimizi seviyorsak yarınlara yaşanabilir bir şehir bırakmamız lazım. Çocuklarımıza, torunlarımıza mümkün olduğunca yaşanılabilir şehirler bırakmalıyız. Yaşanılabilir bir şehrin bırakılması için de güzel üretimlerin olması lazım. Bunun içinde ekonomik projelerin yanı sıra daha lüks daha iyi projeler üretmemiz lazım. Bu tarz şehre değer katacak projeler üretmeye çalışıyoruz.

Size göre doğru bir kentsel dönüşüm nasıl olmalıdır?

Kentsel dönüşüm adı üstünde bir kentin dönüşümüdür. Ama siz kalkıp bunu bir iki bina ykıp yerine bina yaparak yapmaya kalkarsanız o kentsel dönüşüm binanın dönüşümü olur. Komple kenti dönüştürebilmektir kentsel dönüşüm. Minimum ada bazında maksimum şehir bazında olması lazım ki kentsel dönüşüm başarıya ulaşsın. Amacımız çamur atmak değil doğruyu bulmak ve söylemek.

Bunun için imar planlarının yenilenmesi lazım. Bunu yaparken de Bursa'da şu an mevcut nüfustan 2 kat daha fazla insanın yaşayabileceği tarzda dizayn etmek lazım. Eğer böyle bir dizayn ve plan yapmazsanız yaptığınız uygulamalar 10-15 yıl sonra yine tartışılmaya başlanacaktır. Kentsel dönüşümün başarıya ulaşabilmesi için Bursa’nın 50 km çevresi imara açılması gerekiyor. Bu tabi ki her yerin betonlaşması demek değildir. Yeşil alanlarınızı, sosyal alanlarınızı, ticari alanlarınızı sanayi bölgelerinizi belirleyerek bunu yapmalıyız.

Proje yaparken nelere önem veriyorsunuz?

Dayanıklı olmasına, güvenilir olmasına ve şehre değer katmasına önem veriyoruz. Bursa ile ilgili hassasiyeti olmayan, ilerde çocuklarına ve torunlarına güzel bir şehir bırakma düşüncesiyle hareket etmeyen kimse müteahhitlik yapmamalı. Bizler bir kütle yapıyoruz ve ömrü 100 yıl oluyor. Yani 2 nesil yararlanıyor o binadan ve belki de 3. Nesil de yararlanabiliyor. 3. nesil o binayı kullanırken o binayı yapanlara minnet duymalı, teşekkür etmeli. Ecdadımızın yaptığı projeler hala ayakta ve büyük bir beğeni ile bakıyoruz onlara. Ama bizim daha 10 15 yıl önce yaptığımız projeler ne zaman yıkılacak diye bekliyoruz. Böyle olmamalı. Bursa değerli bir şehir ve buraya en güzel en dayanıklı projeler yapılmalı. Yoksa 30 yılda bir kentsel dönüşüm yaparız.

Son olarak en güncel projeniz nedir?

En güncel projemiz Panorama Bursa. Panorama Bursa’nın Osmangazi/Akyıldız bölgesinde yer alıyor. 2600 m2 üzerine konumlandırılmış olup; 1200 m2 yeşil alan, 40 araçlık 400 m2 açık otopark, 10 araçlık  300 m2 kapalı otopark, 750 m2 sosyal donatı alanlarını, spor alanlarını, kiler ve depo alanlarını ve lobi girişlerini barındıracak. 





banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89