banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

“Benim hikâyem, fakültemin hikâyesi”

Prof. Dr. Murat Taş, 30 yıldır binlerce öğrenciye ilham verdi…

RÖPORTAJ 16.09.2024, 11:02
“Benim hikâyem,  fakültemin hikâyesi”
banner66

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin kuruluşundan bu yana kesintisiz 30 yıldır görevini ilk günkü heyecanla sürdüren duayen isim Prof. Dr. Murat Taş, fakülteye giriş hikayesini ve bugüne kadar yaşadıklarını gazetemizle paylaştı.

Kayseri’de 1971 yılında doğan Prof. Dr. Mimar Taş, ilk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra 1989 yılında girdiği Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1993 yılında dereceyle mezun oldu. Mezuniyetin ardından Kayseri’ye dönerek mesleğini yapma düşüncesinde olan Murat Taş, Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki hocalarının önerisi ile İstanbul’da kalarak hem çalışmaya hem de aynı üniversitede yüksek lisansa başladı.

AKADEMİK HAYATA İLK ADIM

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün 1994 yılında kurulması ile aynı yıl açılan araştırma görevlisi alım sınavını kazarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün kurucu ekibinde yer alıp araştırma görevlisi olarak fakülteye girdi. Akademik hayatının 30. yılını kutlayan Murat Taş aynı zamanda kuruluşundan bu yana görev aldığı Mimarlık Bölümü’nün kuruluşunun 30. yılını kutlamanın da heyecanını yaşıyor.

"HER ŞEY BURADA BAŞLADI"

Prof. Dr. Murat Taş, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ndeki hayatını “Aslında benim hikayem fakültenin de hikayesi. Fakültenin en eski hocalarından biriyim. Ben başladıktan sonra 1 yıl sonra da eşim göreve başladı. O zamanki kısıtlı imkanlara rağmen Bursalılar’ın özellikle Bursalı mimarların destekleriyle fakültemizi kurmuş olduk. Şu an bulunduğumuz binanın mimari tasarımında da görev aldım. 1997’de yapılan şu anda bulunduğumuz fakülte binasının mimari tasarımı ve çiziminde görev aldım. Toy bir delikanlıyken başladığım görevde 30 yılı geride bıraktım. Özel anlar, güzel arkadaşlıklar biriktirdim. Geçen süre içerisinde binlerce öğrenci yetiştirdim” diyerek anlattı.

ÜLKEYE ÖNEMLİ KATKILAR

Akademik çalışmalarıyla birlikte başta üniversite kampüsünde olmak üzere birçok mimari proje çalışmasında görev alan Prof. Dr. Murat Taş, Mimarlar Odası Bursa Şubesi yönetim kurulu üyeliği, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği ve UNESCO Dünya Mirası İznik Alan Başkanlığı görevlerinde Bursa’ya ve ülkeye önemli katkılar sağladı. Ülkenin köklü kurumlarından Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapmaktan onur duyduğunu söyleyen Murat Taş, çok değerli yönetici ve akademisyen hocalarla çalışma şansına sahip olduğu için mutlu olduğunu söyleyerek duygularını dile getirdi.

PROF. DR. MURAT TAŞ KİMDİR?

Profesör kadrosuna 2015 yılında atanan Prof. Dr. Murat Taş, Mimarlar Odası Bursa Şubesi 11. ve 12. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Çok sayıda uluslararası ve ulusal yayınlanmış makale, bildiri, katıldığı konferans, seminer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK proje hakemlikleri, mimari proje yarışması jüri üyelikleri, mimari proje yarışması birincilik ödülü ile birçok mesleki mimari proje faaliyetleri ve danışmanlıkları yaptı.

Çok sayıda lisansüstü tez faaliyetlerini yürüttü. 2014-2017 tarihlerinde U.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanlığı, 2011-2017 tarihlerinde son üç yılı başkan olmak üzere Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliği, 2016-2021 tarihlerinde UNESCO Dünya Mirası İznik Alan Başkanlığı, 2019-2022 yılları arasında U.Ü. Senato Üyeliği görevlerini yürüttü. Mart 2023’den beri Bursa Deprem Bilim Kurulu Üyeliği ve AFAD İRAP akademik danışmanlık görevini yürütmektedir.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89