banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

AFM İnşaat güven inşa ediyor

İlk olarak Demirtaş bölgesinde ürettiği projelerle adına söz ettiren AFM İnşaat, kuruluşundan bu yana müşteri memnuniyeti ve güven odaklı çalışma anlayışıyla sektörün tercih edilen inşaat firmalarından biri haline geldi.

RÖPORTAJ 16.07.2024, 15:08 22.08.2024, 10:33
AFM İnşaat  güven inşa ediyor
banner66

“Nasıl bir evde yaşamak istiyorsak, o şekilde projeler üretiyoruz” diyen AFM İnşaat Yön. Krl. Bşk. Fikri Merdim, bugüne kadar 300’den fazlası Demirtaş bölgesinde olmak üzere 500’ü aşkın daireyi tamamladıklarını belirtti.

Sayın Fikri Merdim sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1971 Samsun Bafra doğumluyum. İki çocuk babasıyım. Kızım mimar, oğlum da inşaat ve e ticaret sektöründe yine bizimle çalışıyor. Aile şirketi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 1993 yılında Samsun Bafra’dan Bursa’ya geldik. 2010 yılında Demirtaş bölgesinde inşaat sektöründeki çalışmalarımıza başladık.

Bursa’nın hangi bölgelerinde projeler üretiyorsunuz? Bu bölgeleri seçme nedenleriniz nelerdir?

İlk inşaatlarımıza yapmaya Demirtaş Bölgesi’nde başlamıştık. 2015 yılında Bursa’da gerçekleştirilen fuar etkinliklerinde insanlarımızın beklentileri ile ilgili anketler yaptık. Bu anket sonuçlarında insanlarımızın yaşayacağı evlerde ilk olarak yapı kalitesine sonra da binaların yapıldığı bölgelere baktığını gördük. Biz şu anda projelerimizi ağırlıklı olarak Bursa’daki en revaçtaki bölge olan Nilüfer’de sürdürüyoruz.

Şu ana kadar kaç daire ürettiniz? Kaç aileyi ev sahibi yaptınız?

Şu ana kadar 300’ün üzerinde Demirtaş bölgesinde olmak üzere 500’den fazla daire yaptık. Gemlik’te de inşaatlarımız oldu. Farklı bölgelerde projeler üretmeye devam ediyoruz.

AFM İnşaat’ı ve projelerinizi diğer firmalardan ayıran özellikleri nelerdir?

Biz firma olarak kaliteli işler ortaya çıkarmaya çok dikkat ediyoruz. Halkımızın teveccühü güvenilir firmalar yönünde. AFM İnşaat olarak, sağlam referanslarımızla sorunsuz, huzurla yaşanabilecek konutlar inşa ediyoruz. İnşaat yaparken kendimiz nasıl bir evde yaşamak istiyorsak o şekilde konutlar üretiyoruz. Her projemizde üstüne koyarak, kendimizi müşteri beklentilerine göre güncelleyerek ilerlemeye gayret ediyoruz. Müşterilerimiz de projelerimizi gezdiğinde kalite anlayışımızı görüyor.

Projeleriniz daha çok hangi gelir grubuna hitap ediyor?

Projelerimiz her kesime hitap ediyor. Orta gelir seviyesindeki aileler ve yatırımcılar projelerimizi şu anda ağırlıklı olarak tercih ediyorlar. Biz genel olarak gelen tüm müşterilerimize kaliteli projelerimizi ödeme kolaylıkları ile sunmaya çalışıyoruz.

Bursa dışında projeleriniz var mı?

Bursamız’ın merkez yakın ilçelerinden ve farklı illerden teklifler alıyoruz ancak şu anda şehrimizde yeterince projemiz mevcut ve gayet yeterli.

Yalnızca konut projesi mi üretiyorsunuz?

Karma projeler üretiyoruz. Konutların yanı sıra ticari projelerimiz de mevcut. Villa projeleri yaptık ve bu konuda görüşmelerimiz mevcut. Halkımızın beklentilerini izleyerek ve analiz ederek hareket ediyoruz.

Duyurmak istediğiniz yeni projeleriniz var mı?

Akçalar bölgesinde 2+1’lik daireler oluşan daha ekonomik bir projemiz var. İnsanlarımızın alım güçlerine hitap eden projeler üretmeye çalışıyoruz. Kalite anlayışımızdan taviz vermeden ve müşterilerimizi ekonomik olarak zorlamadan ev sahibi yapmak istiyoruz. Kayapa bölgesinde devam eden projelerimiz var. Hasanağa merkezinde projelerimiz mevcut. Hasanağa’da, köy içindeki projelerimiz arsa payı daha düşük ve bu nedenle yine daha ekonomik dairelerden oluşuyor.

Çeşitli sivil toplum örgütleri ile çalışmalarınız olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalar size neler katıyor?

Geçmişte Demirtaş bölgesinde hizmet veren firmalarımla birlikte Demirtaş Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni kurmuştuk. Burada çalışmalarımız oldu. 2015 yılında İMSİAD’a üye oldum. İMSİAD, sektörümüze ve sektör temsilcilerine katkı sunan bir oluşum. Bu oluşumun içinde olarak çok şey kazandık. Sektörün ve şehrin dinamikleri ile bir araya gelme, yurt içinde ve dışında katıldığımız fuarlarda gelişmeleri takip etme fırsatları bulduk. Bu çalışma ve faaliyetlerin meslektaşlarımıza büyük katkıları olduğunu düşünüyorum. İMSİAD’ı ve çalışmalarını sonuna kadar desteklediğimi belirtmek istiyorum.

İş hayatı dışında farklı uğraşılarınız var mı?

Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu’nun sürdürdüğü Geleneksel Türk Okçuluğu sporu alanında faaliyetlerde bulunuyorum. Fırsat buldukça Hasanağa Spor Kulübü’mde ok atıyorum. Doğayı çok seviyorum. İmkan buldukça kamp, balıkçılık ve doğa yürüyüşleri yapmaya çalışıyorum.

Konut ve Yapı Gazetemiz hakkında neler düşünüyorsunuz?

Konut ve Yapı Gazetesi il çıktığı günden bugüne kadar takip ettiğimiz, görüşemediğimiz arkadaşlarımızın düşünce, öneri ve çalışmalarını izleyebildiğimiz bir gazete. Sektörümüz adına olumlu çalışmalar yapıldığını düşünüyorum.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Ülkemizde yakın zamanda yerel seçimler yapıldı. Bu seçimlerle birlikte şehirlerimizi önümüzdeki beş yıl boyunca yönetecek yönetimler seçildi. Belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Tüm yerel yöneticilerimizle birlikte Bursamız’a değer katacak çalışmalarımızı sürdüreceğimize inanıyoruz.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
26°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89