banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

“Bursa’nın geleceği hepimizin elinde”

Yasemin Işık Uysal’dan kent dinamiklerine çağrı

RÖPORTAJ 16.09.2024, 10:45
“Bursa’nın geleceği  hepimizin elinde”
banner66

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu Başkanı Yasemin Işık Uysal, sektördeki kadın varlığının artırılması adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Uysal, kadın inşaat mühendisleri olarak şehrin geleceğine her zamankinden fazla önem verdiklerini belirterek, “Bursa Kent Anayasası”nın bir an önce hazırlanması için tüm kesimlerin destek vermesi çağrısında bulundu.

Bursa’da 1978 yılında doğan Yasemin Işık Uysal, ilk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra 2001 yılında Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Osmangazi Belediyesi’nde 2002 yılında Fen İşleri Müdürlüğü’nde Kontrol Mühendisi olarak göreve başlayan Yasemin Işık Uysal halen aynı birimde görevini sürdürüyor.

“SEKTÖRDE KADIN SAYISI ARTMALI”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Yasemin Işık Uysal, sektörde kadınların daha fazla yer alması adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İMO Bursa Şube Yönetimi’nin bütün komisyon faaliyetlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık içerisinde olduğunu belirten Yasemin Işık Uysal, “Komisyonumuz olarak kadın meslektaşlarımızın moralini yüksek tutmak adına projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Çalışma hayatlarında kadının varlığını artırmak adına KOSGEB ile görüşeceğiz. Kadın meslektaşlarımızın haklarını korumak adına girişimlerimizi tüm kurum ve kuruluşlarla yürüteceğiz” dedi.

PLANLI ŞEHİR VURGUSU

İMO Bursa Şubesi olarak Bursa’nın güvenli ve yaşanabilir bir şehir olması adına sık sık dile getirdikleri “Bursa Kent Anayasası” hakkında açıklamalarda bulunan Yasemin Işık Uysal, “Son yıllarda şehrimiz hızlı ve plansız büyüdü. Gelecek nesillerimize yaşanabilir şehir bırakmak adına kamu kurumları, STK’lar, başta İMO Bursa Şubesi olmak üzere tüm akademik odalar ve vatandaşlar hazırlanacak ‘Bursa Kent Anayasası’nın arkasında durmalı, hazırlanmasına katkı sağlamalıdır. Böylece planlı bir şehir inşa etmek mümkün olacaktır” diye konuştu.

“ŞEHRİN RUHU YANSITILMALI”

Bursa’da riskli yapıların varlığının önemli bir sorun olarak göze çarptığını da ifade eden Yasemin Işık Uysal, kentsel dönüşüm konusunda Bursa’da maalesef önemli bir yol alınamadığını söyledi. Yapılan çalışmaları değerlendiren Yasemin Işık Uysal, “Daha çok parsel bazında ve yeni yerleşim yerlerinde yapılan çalışmalar var ama bu kentsel planlama ruhuna aykırı bir durum. Yeni yerleşim yerlerinde yapılan çalışmaların bulundukları çevreye yoğunluk artışı sağlamaktan başka bir getirisi yok. İMO Bursa Şubesi olarak her zaman savunduğumuz bütüncül planlama ile şehrin ruhunun ve insanın ihmal edilmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BÜYÜYEN ŞEHİR VİZYONU ZORUNLULUK”

İMO Bursa Şubesi Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu olarak şehrin geleceğine her zamankinden fazla önem verdiklerini de vurgulayan Yasemin Işık Uysal, “Bursa’nın tarım, tarih, turizm ve sanayi ile büyüyen bir şehir vizyonu ile şekillenmesi artık zorunluluk haline geldi. Kadın ve anne olarak çocuklarımızın geleceğini düşünüyorum. Bursa’nın geleceği için kent anayasasının çıkarılması çalışmalarını önemsiyoruz. Plansız ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi, göçün kontrol altına alınması ve tarım alanlarının planlanarak insanlarımızın bilinçlendirilmesi lazım” dedi.

“KADINLAR ZORU KOLAYA ÇEVİRİR”

Son olarak Bursa genelinde sektörde yer alan inşaat mühendislerinin oranının oldukça düşük olduğunu aktaran Yasemin Işık Uysal, “Maalesef kadın meslektaşlarımızın oranı sektörde yüzde 17.5 oranında. Sektördeki kadının varlığını artırmamız lazım. Kadının işi her yerde zordur ama yeterli özgüvenle, ayakların yere sağlam basmasıyla kadınlar her zoru kolay çevirir” diyerek sözlerini tamamladı.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89