Yıldırım'dan İMSİAD'a yeşil ışık
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği, İMSİAD ‘Yıldırım’daKentsel Dönüşüm’ konulu bir toplantı düzenledi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
01.01.2015, 19:19 01.01.2015, 19:19
BURFAŞ Doburca Sosyal Tesisleri’nde İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, Uludağ Üniversitesi Karmer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz ve Bursa inşaat sektörüne yatırımlarıyla yön veren 60’dan fazla İMSİAD üyesi katıldı.
Kentsel Dönüşüm başlığında gerçekleştirilen toplantının açılışı konuşmasını İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu yaptı. Toplantıda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı EdebaliYıldırım’da kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. Programda ayrıcaProf. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Prof. Dr. Adem Doğangün, Doç. Dr. Murat Taş ve Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz kentsel dönüşüme yönelik görüşlerini beyan etti.Yaklaşık dört saat süren program, katılımcıların konuşulanlara ilişkin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.
Mescioğlu, “Sektörümüz bu yıl yüzde 5’in üstünde büyüme gösterecek”
İnşaat sektörünün 2013 yılında yakaladığı yüzde 7’lik oran ile Türkiye ekonomisinin üstünde bir büyüme gerçekleştirdiğini belirten İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Bu yılsonu itibariyle sektörümüzün yüzde 5’in üzerinde bir büyüme oranı yakalaması bekleniyor. Sektörün bu başarısında kamu yatırımlarının etkisi kadar, nitelikli konut üreten müteahhitlerin de oldukça büyük bir rolü bulunuyor” dedi. “Kentsel dönüşüm, kent kimliği açısından da önemli bir konudur” Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ve depremin verdiği zararların hafızalardan silinmediğini vurgulayan Başkan Namık Ziya Mescioğlu, “Kentsel dönüşüm, insanımızın can güvenliği açısından oldukça önemli bir konudur. Bu yönüyle bakıldığında Bursa, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm ihtiyacının en fazla hissedildiği iller arasındadır. Kent merkezini oluşturan ilçelerimizin konut stoku başta olmak üzere bütünü değerlendirildiğinde, insanımızın can güvenliği riski kadar Bursa’nın kimliği açısından da kentsel dönüşümün bir gereklilik olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.
“Yıldırım’da da kentsel dönüşümde rol almak istiyoruz”
İMSİAD olarak kentsel dönüşümü son derece önemsediklerinin altını çizen Başkan Mescioğlu, “Uludağ Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında Bursa’da İMSİAD üyelerinin uygulayıcılığı, üniversitenin akademik desteği ve belediyelerimizin aracılığıyla Bursa’ya ve Türkiye’ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada Osmangazi Belediyesi ile düzenlediğimiz kentsel dönüşüm toplantısında bu hedefimizi Sayın Mustafa Dündar’a ilettik ve kendisinden konuyla ilgili söz aldık. Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi edineceğimiz bu toplantıda da, Yıldırım’da bizlerin rol alabileceğimiz bir kentsel dönüşüm çalışması yapılabilir mi diye öğreneceğiz” şeklinde konuştu.
“Kentsel dönüşümde Bursalı firmalar göz ardı edilmemeli”
Kentsel dönüşümde Bursalı müteahhitlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini hassasiyetle irdeleyen Başkan Mescioğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz, Bursa inşaat sektörü temsilcileri olarak Bursa’da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarını Bursalı firmaların üstlenmesini, hem kent ekonomisi, hem de doğru ve nitelikli sonuçlar almak adına önemsiyoruz ve arzu ediyoruz. Bu açıdan belediyelerimiz olarak sizlerin, daha önceki kötü uygulamaları göz önünde bulundurarak şehri tanıyan, yatırımını bu şehre yapan, bu şehirde yaşayan ve şehrin değerlerini gözeten firmalarla kentsel dönüşümde yol almanızı diliyoruz. Çok iyi biliyoruz ki sizlerin de öncelikli meseleleri arasında yer alan bu hususta, birlikte hareket etmek suretiyle en doğru yöntem bulunacaktır”
“İMSİAD Üyeleri, Fuar İncelemeleri İçin Pasaportlarını Hazırlasın”
Başkan Mescioğlu konuşmasında İMSİAD’ın sektörün sıkıntılarına yönelik her türlü çalışmayı yaptığına vurgu yaparak sürdürürken ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlamanın önemli olduğunu söyledi. Mescioğlu ayrıca İMSİAD üyelerinin pasaportlarını hazırlamalarını ve uluslararası düzlemde en yakın tarihte gerçekleştirilecek gayrimenkul fuarına katılım için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Başkan Mescioğlu, İMSİAD olarak GYO ve Kentsel Dönüşüm AŞ kurmak gibi çalışmalarının olduğunu da katılımcılarla paylaştı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İMSİAD’ın sorumlu yaklaşımı alkışı hak ediyor”
Kaçak İddaa /> Toplantıda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,“İMSİAD’ın kentsel dönüşümle ilgili kendine bir sorumluluk alanı belirleyerek hareket etmesi bana göre alkışa değer bir davranış. Şehrimiz için kentsel dönüşüm açısından iki önemli nokta var. Bunlardan biri deprem gerçeği, diğeri ise yoğun göç sonrası oluşan plansız yapılaşmadır. Bunlardan hareketle şehrimizin yeniden planlanması gerekiyor. Şehrimizi geleceğe taşımanın tek yolu dönüşüm hamlesinin uygulamaya sokulmasıdır” ifadelerini kulandı.
“Planlar sermaye sahiplerine cazip gelmeli”
Yıldırım kentsel dönüşüm çalışması ve planıyla ilgili bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaptığımız çalışmalar şuan teorik araştırmalar ve planlamadan oluşuyor. Son hali size, yani sermaye sahiplerine sunulacak. Yapılan çalışma sermaye sahipleri için bir kar değeri taşımıyorsa onun hiçbir anlamı olmaz. Bunun için biz ekonomik boyuta çok önem veriyoruz” diye konuştu.
“Önünüzü açacak adımlar atmaya hazırız”
Yıldırım için çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini ve zamanın en önemli faktörler arasında olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Sizlerden adım bekliyoruz. Gelin sizin uygun bulduğunuz bir bina, ada veya bölgede bir çalışma yapmak isteyin. Biz bu noktada sizin önünüzü açacak her türlü adımı atmaya hazırız. Dönüşüm sizinle yani sermayeyle olacak. Sermaye kazanmazsa şehre kazandırmamız zor olacak” dedi.
“İlçemizdeki binaların yüzde 75’i kaçak”
Yıldırımın kentsel dönüşümde Türkiye’de model bir ilçe olabilecek potansiyeli olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, konuşmasında “Şuanda binalarımızın yüzde 75’i kaçak ki böyle başka bir ilçe yok. Bu noktada dönüşümü biraz risk alarak ve inisiyatif kullanarak gerçekleştireceğiz. Bu dönüşüm aynı zamanda domino etkisi de yaratacaktır. Biz belediye olarak sizlere her türlü desteği sağlamaya razıyız. Gerekirse sizinle beraber gelip vatandaşlarla görüşürüz. Yıldırım Belediyesi olarak gerçekten çok kararlıyız” sözlerine yer verdi.
Akıncıtürk, “Böyle bir topluluk görmedim”
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, konuşmasında “Kentsel dönüşüm konusunda bu kadar hevesli, bilinçli ve her türlü problemin farkında olan bir topluluk görmedim. Ben, bu gece gerçekleştirilen konuşmalar sonrasında sizlerin çok iyi işler yapacağınıza inandım. Biz de istediğiniz her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Doğangün, “İMSİAD’ın varlığı bizi mutlu ediyor”
U.Ü. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün,“Uludağ Üniversitesi olarak İMSİAD ile imzaladığımız protokol çerçevesinde önemli destekler sağladık. Biz, Bursa’da İMSİAD gibi bizim arkamızda duran bir kurum olduğu için çok mutluyuz. Uludağ Üniversitesi olarak riskli alan ve yapı belirlemede lisanslı bir üniversiteyiz. Bu konularda desteğe hazırız” şeklinde konuştu.
Taş, “İşbirliğinin devamını diliyorum"
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, “Belediyemizin üniversitemizle biraz daha temas içinde olmasını diliyorum çünkü üniversitemizde28 akademisyen kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım alanlarında akademik araştırma yapıyor. Bilgi desteği konusunda bu vesile ile sizlere yardımcı olmak isteriz. İşbirliğimizin devamını diliyorum” dedi.
Kaymaz, “sektöre güveni artırmalıyız”
Uludağ Üniversitesi Karmer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz, “toplumsal açıdan inşaat sektörüne olan güveni artırmalıyız. İnşaat sektörü toplumsal değer katan bir sektör olarak algılanmalıdır. Kentsel dönüşüm süreci böyle başlamalı çünkü yeni olana güveni de oluşturmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kentsel Dönüşüm başlığında gerçekleştirilen toplantının açılışı konuşmasını İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu yaptı. Toplantıda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı EdebaliYıldırım’da kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. Programda ayrıcaProf. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Prof. Dr. Adem Doğangün, Doç. Dr. Murat Taş ve Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz kentsel dönüşüme yönelik görüşlerini beyan etti.Yaklaşık dört saat süren program, katılımcıların konuşulanlara ilişkin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.
Mescioğlu, “Sektörümüz bu yıl yüzde 5’in üstünde büyüme gösterecek”
İnşaat sektörünün 2013 yılında yakaladığı yüzde 7’lik oran ile Türkiye ekonomisinin üstünde bir büyüme gerçekleştirdiğini belirten İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Bu yılsonu itibariyle sektörümüzün yüzde 5’in üzerinde bir büyüme oranı yakalaması bekleniyor. Sektörün bu başarısında kamu yatırımlarının etkisi kadar, nitelikli konut üreten müteahhitlerin de oldukça büyük bir rolü bulunuyor” dedi. “Kentsel dönüşüm, kent kimliği açısından da önemli bir konudur” Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ve depremin verdiği zararların hafızalardan silinmediğini vurgulayan Başkan Namık Ziya Mescioğlu, “Kentsel dönüşüm, insanımızın can güvenliği açısından oldukça önemli bir konudur. Bu yönüyle bakıldığında Bursa, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm ihtiyacının en fazla hissedildiği iller arasındadır. Kent merkezini oluşturan ilçelerimizin konut stoku başta olmak üzere bütünü değerlendirildiğinde, insanımızın can güvenliği riski kadar Bursa’nın kimliği açısından da kentsel dönüşümün bir gereklilik olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.
“Yıldırım’da da kentsel dönüşümde rol almak istiyoruz”
İMSİAD olarak kentsel dönüşümü son derece önemsediklerinin altını çizen Başkan Mescioğlu, “Uludağ Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında Bursa’da İMSİAD üyelerinin uygulayıcılığı, üniversitenin akademik desteği ve belediyelerimizin aracılığıyla Bursa’ya ve Türkiye’ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada Osmangazi Belediyesi ile düzenlediğimiz kentsel dönüşüm toplantısında bu hedefimizi Sayın Mustafa Dündar’a ilettik ve kendisinden konuyla ilgili söz aldık. Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi edineceğimiz bu toplantıda da, Yıldırım’da bizlerin rol alabileceğimiz bir kentsel dönüşüm çalışması yapılabilir mi diye öğreneceğiz” şeklinde konuştu.
“Kentsel dönüşümde Bursalı firmalar göz ardı edilmemeli”
Kentsel dönüşümde Bursalı müteahhitlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini hassasiyetle irdeleyen Başkan Mescioğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz, Bursa inşaat sektörü temsilcileri olarak Bursa’da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarını Bursalı firmaların üstlenmesini, hem kent ekonomisi, hem de doğru ve nitelikli sonuçlar almak adına önemsiyoruz ve arzu ediyoruz. Bu açıdan belediyelerimiz olarak sizlerin, daha önceki kötü uygulamaları göz önünde bulundurarak şehri tanıyan, yatırımını bu şehre yapan, bu şehirde yaşayan ve şehrin değerlerini gözeten firmalarla kentsel dönüşümde yol almanızı diliyoruz. Çok iyi biliyoruz ki sizlerin de öncelikli meseleleri arasında yer alan bu hususta, birlikte hareket etmek suretiyle en doğru yöntem bulunacaktır”
“İMSİAD Üyeleri, Fuar İncelemeleri İçin Pasaportlarını Hazırlasın”
Başkan Mescioğlu konuşmasında İMSİAD’ın sektörün sıkıntılarına yönelik her türlü çalışmayı yaptığına vurgu yaparak sürdürürken ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlamanın önemli olduğunu söyledi. Mescioğlu ayrıca İMSİAD üyelerinin pasaportlarını hazırlamalarını ve uluslararası düzlemde en yakın tarihte gerçekleştirilecek gayrimenkul fuarına katılım için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Başkan Mescioğlu, İMSİAD olarak GYO ve Kentsel Dönüşüm AŞ kurmak gibi çalışmalarının olduğunu da katılımcılarla paylaştı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İMSİAD’ın sorumlu yaklaşımı alkışı hak ediyor”
Kaçak İddaa /> Toplantıda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,“İMSİAD’ın kentsel dönüşümle ilgili kendine bir sorumluluk alanı belirleyerek hareket etmesi bana göre alkışa değer bir davranış. Şehrimiz için kentsel dönüşüm açısından iki önemli nokta var. Bunlardan biri deprem gerçeği, diğeri ise yoğun göç sonrası oluşan plansız yapılaşmadır. Bunlardan hareketle şehrimizin yeniden planlanması gerekiyor. Şehrimizi geleceğe taşımanın tek yolu dönüşüm hamlesinin uygulamaya sokulmasıdır” ifadelerini kulandı.
“Planlar sermaye sahiplerine cazip gelmeli”
Yıldırım kentsel dönüşüm çalışması ve planıyla ilgili bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaptığımız çalışmalar şuan teorik araştırmalar ve planlamadan oluşuyor. Son hali size, yani sermaye sahiplerine sunulacak. Yapılan çalışma sermaye sahipleri için bir kar değeri taşımıyorsa onun hiçbir anlamı olmaz. Bunun için biz ekonomik boyuta çok önem veriyoruz” diye konuştu.
“Önünüzü açacak adımlar atmaya hazırız”
Yıldırım için çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini ve zamanın en önemli faktörler arasında olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Sizlerden adım bekliyoruz. Gelin sizin uygun bulduğunuz bir bina, ada veya bölgede bir çalışma yapmak isteyin. Biz bu noktada sizin önünüzü açacak her türlü adımı atmaya hazırız. Dönüşüm sizinle yani sermayeyle olacak. Sermaye kazanmazsa şehre kazandırmamız zor olacak” dedi.
“İlçemizdeki binaların yüzde 75’i kaçak”
Yıldırımın kentsel dönüşümde Türkiye’de model bir ilçe olabilecek potansiyeli olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, konuşmasında “Şuanda binalarımızın yüzde 75’i kaçak ki böyle başka bir ilçe yok. Bu noktada dönüşümü biraz risk alarak ve inisiyatif kullanarak gerçekleştireceğiz. Bu dönüşüm aynı zamanda domino etkisi de yaratacaktır. Biz belediye olarak sizlere her türlü desteği sağlamaya razıyız. Gerekirse sizinle beraber gelip vatandaşlarla görüşürüz. Yıldırım Belediyesi olarak gerçekten çok kararlıyız” sözlerine yer verdi.
Akıncıtürk, “Böyle bir topluluk görmedim”
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, konuşmasında “Kentsel dönüşüm konusunda bu kadar hevesli, bilinçli ve her türlü problemin farkında olan bir topluluk görmedim. Ben, bu gece gerçekleştirilen konuşmalar sonrasında sizlerin çok iyi işler yapacağınıza inandım. Biz de istediğiniz her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Doğangün, “İMSİAD’ın varlığı bizi mutlu ediyor”
U.Ü. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün,“Uludağ Üniversitesi olarak İMSİAD ile imzaladığımız protokol çerçevesinde önemli destekler sağladık. Biz, Bursa’da İMSİAD gibi bizim arkamızda duran bir kurum olduğu için çok mutluyuz. Uludağ Üniversitesi olarak riskli alan ve yapı belirlemede lisanslı bir üniversiteyiz. Bu konularda desteğe hazırız” şeklinde konuştu.
Taş, “İşbirliğinin devamını diliyorum"
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, “Belediyemizin üniversitemizle biraz daha temas içinde olmasını diliyorum çünkü üniversitemizde28 akademisyen kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım alanlarında akademik araştırma yapıyor. Bilgi desteği konusunda bu vesile ile sizlere yardımcı olmak isteriz. İşbirliğimizin devamını diliyorum” dedi.
Kaymaz, “sektöre güveni artırmalıyız”
Uludağ Üniversitesi Karmer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz, “toplumsal açıdan inşaat sektörüne olan güveni artırmalıyız. İnşaat sektörü toplumsal değer katan bir sektör olarak algılanmalıdır. Kentsel dönüşüm süreci böyle başlamalı çünkü yeni olana güveni de oluşturmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!