banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşüme özel iş makinası tasarladılar

Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yakın takibe alan iş makinecileri, Ar-Ge departmanlarına talimat vererek, yıkım, ayrıştırma ve moloz kaldırma işlerinde kullanılmak üzere toplam 9 çeşit yeni iş makinesi tasarlattı. İş makinecileri 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm sayesinde sektörün yüzde 20 büyümesini bekliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 29.10.2012, 21:01 29.10.2012, 21:01
Kentsel dönüşüme özel iş makinası tasarladılar
banner66

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 33 ilde tam zamanlı olarak başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi, iş makinecileri sektörünü de heyecanlandırdı. Süreci yakın takibe alan yerli ve yabancı iş makinesi üreticileri, Ar-Ge departmanlarına talimat vererek, proje kapsamında kullanılmak üzere yeni makine tasarlamalarını istedi.



Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Divriş, makine mühendislerinin yıkma, ayrıştırma ve moloz kaldırma işlerinde kullanılmak üzere toplam 9 adet yeni iş makinesi tasarladığını ifade etti. 6 bin 500 konut ile eş zamanlı başlatılan proje çerçevesinde 4 bin adet iş makinesinin kullanılacağını açıklayan Divriş, “400 milyar dolar olarak ifade edilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin sektörümüzün büyümesine yüzde 20 katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi.



"KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YENİ TASARIM İŞ MAKİNELERİ ZAMAN KAZANDIRIYOR"



Kentsel dönüşüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cüneyt Divriş, Türkiye’de 10 yaş sınırı altında 61 bin adet iş makinesi bulunduğunu, ancak bu makinelerin özelliklerinin kentsel dönüşüm için uygun olmadığını bildirdi. Bunun farkında olan iş makinesi üreticilerinin, aylar önce Ar-Ge departmanlarındaki makine mühendislerine talimat verdiklerini söyleyen Cüneyt Divriş, “9 yeni iş makinesi tasarlandı. Bu makinaların kentsel dönüşüm, yıkım çalışmaları için uygun aparatlara sahipler. Bu nedenle en uzak noktaya kadar ulaşabilme kabiliyetleri var. Kabin bölümü ise özel tasarlanmış iş makinaları mevcuttur. Bu özellik de iş makinesinin yıkım, ayrışma ve moloz kaldırma aşamalarında daha esnek ve kullanışlı olmasını sağlıyor.” diye ifade etti.



Yeni tasarlanan iş makineleri fiyatının 100 bin dolar ile 300 bin dolar arasında değiştiğine dikkat çeken Cüneyt Divriş, “Yeni tasarımlı iş makineleri hem zamandan hem de paradan yüzde 30 tasarruf sağlıyor. Bunlar ayrıca, geri dönüşüm, enerji ve çevre açısından da oldukça avantajlı.” dedi.



"4 BİN İŞ MAKİNESİ SÜRECE EŞLİK EDECEK"



Cüneyt Divriş, 33 ilde 2 yıl sürecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarında 4 bin adet iş makinesinin kullanılacağını açıkladı. Cüneyt Divriş, şöyle dedi: “İş makineleri, operatör dahil 3’er kişilik ekip ile kullanılıyor. Bu da 12 bin kişilik kalifiye eleman ihtiyacı anlamına geliyor. Sektörümüzde 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Ancak mevcut elemanlarımız maalesef yürüyen işlerimiz için bile yetersiz kalıyor.”



Kentsel dönüşüm sürecinin, sektörün kalifiye eleman talebini yüzde 50 artıracağını belirten Cüneyt Divriş, 400 milyar dolara mal olacağı ifade edilen Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde, iş makineleri sektörünün yüzde 20 büyüme yaşayacağını beklediklerini bildirdi.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
kapalı
banner61
banner62
banner89