banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Sanayinin tercihi çelik konstrüksiyon

Uygun maliyeti ve sürdürülebilirliğiyle tercih sebebi

İNŞAAT 13.08.2024, 12:46
Sanayinin tercihi çelik konstrüksiyon
banner66

Özellikle sanayi yapılarında yoğun olarak kullanılan çelik konstrüksiyon sistemler, doğru firma seçildiğinde uzun ömürlü, kolay değişiklik veya ilave yapılabilmesi ve uygun maliyeti ile sanayicilerin tercihi oluyor.

Yener Özemre / Özemre Konstrüksiyon Gn. Md.

Şirketimiz 1974 yılından bu yana çelik konstrüksiyon alanında iş yapmaktadır. Firmamız ilk olarak babam Sedat Özemre adına adi ortaklık şeklinde kuruldu ve 2012 yılına kadar Çimtaş’a taşeron olarak hizmet verdi. 1992 yılında limited şirket ve 2017 yılında ise anonim şirkete dönüştü ve yoluna böyle devam ediyor. Çelik konstrüksiyon üzerine ulusal çapta firmalara ki bunların içinde Bursamız’da üretim yapan Tofaş, Renault, Otosan, Umut İnşaat gibi firmalar da var, genellikle sanayi yapıları için hizmet veriyoruz. Fabrika binaları, alışveriş merkezleri inşası, fabrika iç revizyonları, montaj, demontaj gibi işler yapıyoruz. Hizmet verdiğimiz dönemde Çimtaş, Orta Doğu ve Avrupa’nın en büyük çelik konstrüksiyon fabrikasıydı. Burada edindiğimiz tecrübeler sayesinde ve referanslarımızla öne çıkan, tercih edilen bir firma haline geldik. Üretim kalitemiz ve yapılarımızı hızlı bir şekilde teslim etme alışkanlığımız firmamızı iş alanımızdaki öncü firmaların arasına soktu.

Kemal Ermiş / Kardeşler Çelik Kontrüksiyon Gn. Md.

Firmamız, çelik yapılar konusunda uzman ve deneyimli kadrosu ile Türkiye ve Dünya pazarında çelik taşıyıcı sistemli yapıların tasarımı, imalatı, şantiye yönetimi ve montajı konularında hizmet vermektedir. Endüstriyel sanayi yapıları başta olmak üzere hangar yapıları, soğuk hava depoları, depolama ve antrepo yapıları, fabrika tesisleri, alışveriş merkezleri, market yapıları, sinema salonları, konferans salonları, spor tesisleri gibi yapıların projelendirme, imalat, montaj, çatı ve cephe kaplama işlerini, anahtar teslim çalışmaktayız. Betonarme yapılar için gerekli olan beton fiyatlarının çeliğe göre daha yüksek artması tek katlı sanayi yapılarında ve tek katlı konut türü yapılarda ayrıca ekonomik yapım tercihinde çelik yapıların önemini artırmıştır. Özellikle sanayi yapılarında çelik konstrüksiyon sistemler gittikçe yoğunlaşıyor. Doğru firma seçildiğinde; sanayici uzun ömürlü, kolay değişiklik veya ilave yapabileceği, maliyeti en uygun ve hızla üretime başlayabileceği bir tesis istiyorsa çelik yapı en doğru seçimdir.

Araz Kebir / Vektör Çelik Yapı Mühendislik YKB

Vektör Çelik Yapı, genellikle Bursa ve Marmara Bölgesi içinde aktif işleyiş ağına sahip olsa da Türkiye genelinde farklı kentlerde de üretim imalat ve mentörlük hizmetlerinde bulunan bir firmadır. Maliyet bazında ağır çelik yapıların maliyeti beton yapıların maliyetinden fazla olsa da çelik, işlenebilirlik, uygulama kolaylığı, atık malzeme giderinin azalması, geniş açıklıklı mekanlarda geçme kolaylığı, iskele veya kalıp uygulaması bulunmaması, taşıma kolaylığı, modülerlik özellikleri nedeniyle avantajlıdır. Günümüz teknolojisiyle mühendislik dijitalleşmiş, 3d hesap program kullanımı artmıştır. Tasarlanan dijital yapının program üzerinde verdiği sonuçları değerlendirme için gerekli yönetmeliklere ve programa hakim olarak yapılan tasarım sonucunda ortaya çıkan etkileri birebir yapıda görebilmek için; doğru hesap yöntemleri, doğru malzeme seçimi, doğru uygulama maddeleri dikkate alındığında güvenli yapılar ortaya çıkmaktadır.

Mimar Ali Berker Akıncı / Aura Grup YKB

Projelendirme işinde en iddialı olduğumuz alan sanayi yapıları. Birçok sektörde üretim yapan firmaların fabrikaların inşalarını gerçekleştirdik. Bursamız’da, ilçelerimizde projeler ürettik. İzmir Söke’de, Aydın’da, Isparta’da, Gebze’de çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Endüstriyel yapılar için her türlü hizmeti verebiliyoruz. Biz anahtar teslim iş yaptığımız için her kalemde iş yapabiliyoruz. Çelik konstrüksiyon yapılar betonarme yapılara göre oldukça hafiftir. Binanın hafifliği ve çelik yapıların betonarmeye kıyasla daha fazla esneme özelliğinin olması zemine gelen yükün azalması sebebiyle depremin etkisinin azalmasını sağlar. Bazı projelerde betonarme çözümler daha ekonomik ve uygun olabilirken kimi projelerde çelik çözümler en akıllı uygulama olabilir.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
açık
banner102
banner61
banner62
banner89