banner94

banner77

banner69

banner88

Mimar gözüyle ayrıcalıklı yaşam

Filiz Güzel Şen: Konut üretimine farklı bir bakış açısı getirdik

İNŞAAT 25.09.2012, 09:29 25.09.2012, 09:29
Mimar gözüyle ayrıcalıklı yaşam
banner66

Filiz Güzel Şen… Basamakları adım adım tırmanarak kendi markasını oluşturan başarılı bir iş kadını. 1998 yılında mimar olarak girdiği inşaat dünyasında maddi kazancı 2. planda tutarak 1999 yılında proje, 2004 yılında da yapı denetim şirketini kuran Filiz Güzel Şen, 2012 yılında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yükselecek ‘2103’ konut projesi ile F Yapı olarak inşaat sektörüne iddialı bir adım attı.

 

Yapı denetim şirketi kurma fikrinin ilk atılımı olduğunu söyleyen Güzel Şen, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yükselecek olan 2103 projesi ile inşaat sektörünün konut üretme kısmına mimar gözüyle farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. “13 yıldır müteahhitlere ve yatırımcılara iş yaptım. Bu süreçte müteahhitlerin yaptığı işleri gözlemledim ve tecrübe edindim.” diyen Güzel Şen, kendisini müteahhitlerden ayıran en önemli özelliğini şöyle anlatıyor;

 

“Mesleki eğitimimi tamamladıktan sonra mimar olarak işe projecilikten başladım sonra yapı denetim şirketi kurdum. Şimdiki aşama ise artık kaliteli ve nitelikli inşaat üretmek. Mimar olarak inşaat üretmek amacındayım ki beni müteahhitlerden ayıran en önemli nokta mimar olarak uygulama yapmam. Mimar üreticidir, yenilikçidir, mesleğim mimarlık olduğu için kaliteden ödün vermeden inşaat sektörüne katkı sağlayacak ürünler vereceğim.’’

 

‘TASARIM,PROJE VE YAPI

ÜRETİM KALİTESİ ARTTI’

 

Bursa’da son 10 yılda müşteri profilinde ciddi değişiklikler olduğunu gözlemlediğinden söz eden Güzel Şen, zaman içinde alıcıların ve müteahhitlerin bilinçlendiğini söyledi.Güzel Şen, “Müşteriler yaşam alanlarının her anlamda konforlu olmasını isterken yapıların sağlam ve dayanıklı olmasını da talep ediyor. Doğal olarak talebi gören yatırımcı, mimarlardan taleplere cevap verecek şekilde çalışma istiyor” diye konuştu.

 

‘TAM VE PLANLI OLURSA

DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞİR’

 

Kentsel Dönüşüm konusunda da fikirlerini paylaşan Filiz Güzel Şen, kentin tam anlamıyla planlanmadan dönüşüme kalkılmasının doğru bulmadığını belirtiyor ve ekliyor, “50 yıl sonra çocuklarımız bugün yapmakta olduğumuz binaları dönüştürmek için konuşacaklar”.

 

Bursa’nın 5 kat plana sahip olduğunu söyleyen Güzel Şen, “5 katlı planlama anlayışı  Bursa’nın verimli tarım arazilerini  hızlı bir şekilde tüketmesine sebep olmaktadır. Arsaların daha verimli kullanılması açısından şehrin planlamaya uygun bölgelerinde yüksek katlı binaların yapılması zorunluluktur‘’ şeklinde konuştu.

 

Yurt dışında yapılan çalışmaları zaman zaman görme imkanı bulduğunu açıklayan Filiz Güzel Şen,  diğer ülkelerin, tarihi dokuların muhafaza edildiği bir anlayış ile restorasyon yapıldığına şahit olduklarını vurguladı. Güzel Şen, “Uygulanacak kentsel dönüşümde sosyo kültürel yapının etkisi de çok büyük. Vatandaş gerekçeleri ve durumu gözetmeden ‘benim 2 dairem var yeni oluşumda da 2 daire istiyorum’ diyor. Bu anlayışında değişmesi lazım.”.

 

‘BURSA’NIN EN BÜYÜK

SORUNU KAÇAK YAPILAR’

 

Bursa’nın çarpık yapılaşmasını kaçak ve gecekondu yaşam tarzına bağlayan Filiz Güzel Şen, zamanında alınacak tedbirlerle bu durumun önüne geçilebileceğini, örneklerinin dünya ülkelerinde bulunduğunu belirtti. Bursa’nın çok güzel ve artıları olan bir şehir olduğuna dikkat çekeN Güzel Şen, tarih, turizm, kültür, kaplıca, deniz, dağ gibi bir kentte olması gereken bütün özelliklerin olduğunu; ancak tarihi dokusunun tam anlamıyla korunamamasını eleştirerek, geleceğin Bursa’sını şu sözlerle anlattı;

 

“Bursa büyüyen bir şehir. Dolayısıyla konut ihtiyacı olacak. Planlı yapılaşmaya talep devam ediyor. Mevcut planlama anlayışıyla yeni oluşturulacak yerlerde talebi karşılamayabilir. Kentsel dönüşüm bütün aktörlerin işin içine alınarak oldu bittiye getirilmeden şehrin bütününün planlanarak yapılması gerekir. Halka iyi anlatılması gerekir. İzmir Yolu ve paralel akslar yüksek kat yerleşim bölgesi olabilecek bir yapıya sahip. Gerekli ve yetkili birimlerce yapılacak fizibilite çalışmaları sonrasında bu tür bölgelerde yüksek katlı yaşam alanlarının oluşturulmasında fayda var”.

 

FSM’DE HAYAT YÜKSELİYOR

 

F Yapı hakkında da bilgi veren Filiz Güzel Şen ilk konut projesini şöyle anlattı; “F Yapı inşaat üreten bir firma. Amacı para kazanmak ama inşaat sektörüne katkı koyacak projeler üretmeyi daha önde görüyorum. Üstlendiğimiz ilk konut projesi olan ‘’2103’’ projesini 2013 yılında bitirmeyi hedefliyorum. Ticaret ve konut alanında olması dolayısıyla zemin katında dükkan ve ofisler, üst katlar ise konut olarak tasarlandı. 3500 m2 alana inşa edilecek olan ‘’2103’’ ; 1+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri ve ticaret alanlarından oluşmaktadır. Toplam 20 daire ve 5 dükkandan oluşan ‘’2103’’ hem kazançlı bir yatırıma hem de eşiz bir yaşama adım atmak için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.’’

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
kapalı
banner61
banner62
banner89