banner94

banner77

banner69

banner88

Kule vinçte UBK Makine farkı

Kule vinçlerle yüzde 70 verimlilik sağlandı.

İNŞAAT 11.09.2012, 12:36 11.09.2012, 12:36
Kule vinçte UBK Makine farkı
banner66

Zamandan ve iş gücünden kazanç sağlamasıyla inşaat sektörünün ayrılmaz bir parçası haline gelen kule vinçler, son yıllarda birçok projede kendini gösteriyor. İş güvenliği anlamında klasik iskele sistemlerine göre yüzde 100 daha güvenli olan kule vinçlerin, yapılan araştırmalar sonucu yüzde 70’e varan verimlilik sağladığı da kanıtlanmış durumda.

 

1997 yılında Bursa’yı kule vinçle tanıştıran UBK Makine, bugüne kadar Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi’nden, Kestel, Yenişehir ve Hamitler TOKİ bloklarına kadar birçok projede başarıyla yer aldı. Halen Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ile Büyükşehir Belediye Binası projelerinde aktif olarak görev aldıkları belirten UBK Makine Genel Müdürü Adem Kahriman, 16 yıldır kule vinç satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüttüklerini söyledi.

 

KULE VİNÇ GEREKSİNİM

 

Şu anda Körfez Geçiş Köprüsü Projesi’ne yoğunlaştıklarını, aynı zamanda 4 vinçle yapımı devam eden Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda çalıştıklarını aktaran Kahriman, “Kule vinç artık bir gereksinim halini aldı. Bugün inşaatlarda, kum, çakıl, çimento ya da hazır beton ne kadar gerekliyse kule vinç ve bu hizmeti alacağınız firmalar da o kadar önemli. Sakatlanma ve bel fıtığı gibi sebeplerden her gün hastanelere işçi gönderme durumu kule vinçlerle ortadan kalktı. ‘Kule vinci kullan hem işini hızlı gör, hem daha çok para kazan’ mantığıyla hareket ediyoruz. Zaten bir kullanan bir daha bırakmıyor” dedi.

 

Merkezlerinin Yalova’da bulunduğunu ama çalışmalarında ağırlıklı olarak Bursa’ya yöneldiklerini açıklayan Kahriman, Adana’dan İzmir’e, Mersin’den Mardin’e kadar Türkiye’nin dört bir yanından müşterileri olduğunu dile getirdi.

 

GELECEĞİN MESLEĞİ

 

Kentsel dönüşüm süreci göz önüne alındığında kule vinç operatörlüğünün Türkiye’de geleceğin mesleği olduğunu bildiren UBK Makine Genel Müdürü Kahriman, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“En büyük sıkıntımız teknik eleman eksikliği. Bir çalışanın işe müdahale edebilmesi için en az 1 yıl yanımızda eğitiyoruz. Türkiye’de kule vinç montajı ya da onunla ilişkili bir bölüm yok. Bu mesleğin detaylı ve sistematik bir şekilde anlatılacağı bir kurs ve eğitim programı şart. Bu eğitim ülkemiz için son derece gerekli. Şuanda piyasada çok büyük bir açık var. Artık her inşaat firmasının bu şekilde 2 çalışana ihtiyacı var. Çünkü en ufak bir projede bile asansör kullanılıyor. İnşaat asansörü, cephe, yük asansörleri kullanılıyor. Bunlar hep kaldıraçlı araçlar. İnşaat kavramı artık oldukça gelişti, eskisi gibi çivi ve keserden ibaret değil.”

 

Kule vinç kullanımının, bir inşaatın süresinde yüzde 30 avantaj sağladığını, işçilik giderlerini de yüzde 45 oranında düşürdüğünü belirten Kahriman, TOKİ’nin 5-6 yıl gibi bir zamanda 500-600 bin konut inşa etmesinin altında yatan gerçeklerden birinin de kule vinç olduğunu söyledi.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89