banner94

banner77

banner69

banner88

Doğru yalıtım için müşteri kaybını göze aldı

EPSA, yalıtım için 16 yoğunluğun altında malzeme üretmeme kararı aldı.

İNŞAAT 14.01.2012, 23:19 14.01.2012, 23:19
Doğru yalıtım için müşteri kaybını göze aldı
banner66

(Konut ve Yapı – ÖZEL) EPSA Yalıtım olarak müşteri kaybını göze alarak 16 yoğunluğun altında EPS malzemesi üretmeme kararı aldıklarını açıklayan Genel Müdür Nurcan Özdemir,  inşaatçılar ve son tüketicilerden de artık ısı yalıtım malzemesi alırken 16 ile 32 yoğunluk arası ürünler tercih etmelerini istedi.

EPSA Yalıtım Genel Müdürü Nurcan Özdemir, enerji tasarrufuna katkısı nedeniyle yalıtımda kalınlığın ve yoğunluğun önemli olduğundan hareketle, 16 yoğunluğun altında EPS malzemesi üretmeme kararı aldı. Sosyal sorumluluk bilinci gereği aldıkları bu karar ile müşteri kaybı yaşamalarına karşın geri adım atmamakta kararlı olduklarını açıklayan Özdemir, küresel ısınmaya karşı, temiz bir dünya için yalıtım malzemelerinin bilinçli kullanımının önemine işaret etti.

EPS malzemenin 16 yoğunluğun altında üretilmesi ve satışının doğru olmadığını savunan EPSA Genel Müdürü Özdemir, “Çünkü 16 yoğunluğun altında tanecikler birbirine olan bağlarını zamanla bırakarak çözülmekte ve malzemenin yalıtım özelliği yok olmaktadır” diye konuştu.

Yalıtım bilincinin git gide kötüye gittiğini ve EPSA olarak buna engel olmak istediklerini vurgulayan Nurcan Özdemir, şöyle devam etti:

“16 yoğunluğun altında malzeme alındığında doğru yalıtım yapmamış oluyorsunuz. Dünyada EPS uygulanıyor. Ve hiçbiri 6 santimin altına düşmüyor. Biz hala ‘3’ten 4’santime çıksak’ diye hesap yapıyoruz. Bursa’da 5 santimin ve 16 yoğunluğun altında yalıtım yapılmaması ve satılmaması gerekiyor. 16 ve 32 yoğunluk arasında ürün kullanılması gerekiyor. Biz de EPSA olarak karar aldık; 16 yoğunluğun altında malzeme üretmeyeceğiz. Yaklaşık 1 aydır da bu kararımızın arkasındayız. Çok zorlanıyoruz, müşteri kaybediyoruz ama yalıtım bilincini yerleştirebilmek için ‘Doğru malzemeyi al’ mesajını vermek önemli. Yalıtım bilinci git gide kötüye gidiyor. Buna engel olmak ve sektörü yönlendirmek istiyoruz.”

EĞİTİM ŞART

Öte yandan yalıtım bilincini yerleştirebilmek, doğru yerde, doğru zamanda, doğru yalıtımın nasıl uygulanacağını öğretmek için bir inşaat mühendisi kadrosu ile hareket ederek eğitim çalışması başlatmayı da hedeflediklerini anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

“Ustaları, nihai uygulayıcıları ve tüketicileri eğitmek için bir destek istiyorum. Taşeronluk yapıp SSK’sı, vergisi yüzünden işyeri açamayan doğru yalıtım yapanları, kredi ve devlet desteği verilerek resmi boyuta getirebiliriz. Bu kişilerin firma kurabilmeleri için devletin desteği olabilir diye düşünüyorum. Götürü olarak uygulama yapan, işyeri olmayan ustaları teşvik ederek birer firma sahibi yapabilirler. Bu kişiler denetlenerek, bilenlere yalıtım yapma ruhsatı ve de izni verebilirler. Amaç doğru malzeme yapılmadığı zaman para boşa gitmesin.”

KDV ORANLARI YÜZDE 8’E ÇEKİLSİN

Sektördeki en büyük sorunun KDV olduğuna da değinen Nurcan Özdemir, yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8’e çekilmesini istedi. Mantolama, ısı yalıtımını kullananların nihai tüketici olduğuna değinen Genel Müdür, “Dolayısıyla bu KDV’yi herhangi bir yerde kullanmıyorlar. Apartmanlara ve kooperatif tarzı yerlere, firmalara KDV’den bir avantaj sağlanması gerekiyor. Yüzde 18 ciddi bir rakam. 100 milyar liralık uygulamada 18 milyar para alıyorsunuz. Yalıtımın bir sürü bölümü var. Özellikle mantolama ile ilgili yalıtım bölümünde KDV yüzde 8 hatta yüzde 5’lere kadar indirilebilir. Böylece maliyetler de düşeceği için yalıtım oranı artar.”

EPSA’DAN 2 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

EPS yalıtım ve ambalaj konularında üretim yapmak üzere 2007 yılında faaliyete başlayan ve her yıl yüzde 50 artış kaydederek bugünlere ulaşan EPSA, Barafaki Sanayi Bölgesi'nde yaptığı 2 milyon dolarlık yatırım ile ürettiği yalıtım malzemelerinin doğru uygulanması için ‘Mantoyap’ markası altında yapı kimyasallarını üretecek.

Mantolamanın yapıştırıcısı, sıvası, son kat uygulanan dekoratifi, seramik yapıştırıcısı, fuga, tamir harcı ve su yalıtım ürünleri gibi yapı kimyasalları üretimini de içine alan yeni yatırım ile EPSA olarak Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını söyledi. Ocak ayı sonunda üretime başlayacak ve 2 milyon dolara mal olacak yeni yatırım ile birlikte toplamda 8 bin m2’lik kapalı bir alana kavuşmuş olacaklarını bilgisini paylaşan Nurcan Özdemir,  şöyle devam etti:

“EPSA olarak ısı yalıtım malzemesi üretiyorum ve piyasaya veriyorum. İş malzeme ile bitmiyor. Bu işin yapıştırıcısı, sıvası, dübeli, filesi var ve bunları piyasadan müşteri tedarik ediyor ve doğru malzeme seçmedikleri takdirde doğru yalıtım yapamamış oluyorlar. Ve biz de dedik ki; “Bu alanda da  doğru malzeme üretelim” . Ve müşterimize mantolama paketi olarak satalım. Mantoyap diye de bir marka olşturduk. Mantoyap’ı üniversite ile geliştirdik. Yani artık müşteri gittiğinde EPSA ve Mantoyap ile ilgili ürün aldığında komple doğru malzeme almış olacak. Isı yalıtım sisteminin tam ve doğru olması için böyle bir tesis kurmaya karar verdik ve  2011’in başında İnegöl Yolu’ndaki fabrikayı satın aldık.

Fabrikanın tadilatı bitti. Ocak sonunda tamamlanmış oluyor. Şubat ayı başında da üretime başlamış olacağız. Müşteri şikayeti varsa direk bizimle muhatap olacak. Gerektiği takdirde ürünlerimizi satan ve uygulayan elemanları da denetlemeyi düşünüyoruz. EPSA kurulduğundan beri her yıl yüzde 50-55 büyüdü. Niye bu kadar hızlı büyüdü? Hep doğru ve kaliteli malzeme ürettiğimiz için. Yeni fabrikamızda da hedefimiz yıllık 90 -100 bin ton yapı kimyasalları üretmek.”

GLOBAL BİR MARKA OLMAK İSTİYORUZ

EPSA ile 2023 yılına global bir marka olmak istediklerini vurgulayan Özdemir, “2023’e varan hedefim Türkiye’den dünya açılan bir marka olmak. Şu anda Marmara Bölgesi’nde bilindik bir markayız. Ama önce EPSA’yı 2017’ye kadar ülke geneline daha sonra da yurtdışına yaymak istiyoruz.” Özdemir, 60 kişilik yeni istihdamı da beraberinde getirecek yeni fabrika ile 2012 yılı içerisinde ihracatlarını artırmak  istediklerini sözlerine ekledi.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89