banner94

banner77

banner69

banner88

Bursagaz'ın acil eylem planı hazır

Tatbikatlarla, afet karşısında hazır olunması amaçlanıyor.

İNŞAAT 19.03.2012, 22:22 19.03.2012, 22:22
Bursagaz'ın acil eylem planı hazır
banner66
Türkiye’nin önde gelen doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, bugün 616 binin üzerinde doğalgaz kullanıcısına ve 745 bini aşkın abone sayısına ulaştı ve hizmet ağını her geçen gün genişletiyor.
 
 
Çalışmalarında, Bursalıların doğalgaz kullanımına geçişini kolaylaştırmak, temiz çevre ve hava koşullarında sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak için hareket ettiklerini belirten Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, henüz doğalgaz kullanmayan vatandaşları bu konuda teşvik edici ve doğalgaz kullanımına geçiş yolundaki engelleri en aza indirgeyici olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.
 
Kullanıcı güvenliği ve doğalgazın nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunun büyük önem taşıdığını kaydeden Tola, verimi sağlamak için izolasyonun çok önemli olduğunu, radyatörlerin ön ve üstlerinin kapatılmamasının ve radyatörlerin arkasına yansıtıcıların konulmasının ciddi verimlilik sağladığı bilgisini verdi. Optimum sıcaklığı belirlenerek, kombi ayarlarının her daim aynı ayarda tutulmasının ve yakıcı cihazların ve baca bakımlarının düzenli yaptırılmasının faturalarda tasarruf sağlayacağını aktaran Tola, güvenli doğalgaz kullanımında da bakımların çok önemli olduğunu kaydederek, kullanıcıların bu konuda Bursagaz’ın web sitesinden yararlanabileceklerini dile getirdi.
 
7 GÜN 24 SAAT HİZMET
 
Bursagaz’ın şehir girişlerindeki yedekli ve yeterli kapasitedeki istasyonları ve SCADA gibi en son teknolojiyle donanmış güvenli şebekesiyle olası bir sıkıntıda hazırlığını önceden yaptığını hatırlatan Tola, acil durumlar için hazır bekleyen tam donanımlı ve tecrübeli 80 kişilik Acil Müdahale ve Bakım personeliyle, 7 gün-24 saat Bursa halkına çevreci ve ekonomik doğalgaz dağıtımı sağlamak amacıyla hizmet verdiğini dile getirdi.
 
Bursagaz’ın deprem olasılığına karşı aldığı tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Müdür Tola, olası bir depremde doğalgaz ile ilgili yaşanabilecek riskleri sıralayarak, bu riskler doğrultusunda yatırım sürecinde alınan tedbirlere ilişkin şunları söyledi:
 
“Doğalgaz hatlarının döşeneceği güzergâhların daha proje aşamasındayken zemin etütleri yapılmıştır. Şebeke tasarımında olağanüstü durumlarda gaz akışını kesmek için belli aralıklarla vanalar konulmakta. Çelik şebekede bu vanalar actuatorlü olup uzaktan kumanda edilebilecek şekilde dizayn ediliyor. Çelik şebeke üzerinde basınç düşürmek için kullanılan bölge regülatörlerini deprem riski nedeniyle mümkün oldukça açık alanlarda konumlandırdık.
 
Ayrıca bina yakınlarında bulunan bölge regülatörlerinin montajları, en yakın binanın yıkılma riskine karşı uygun mesafe yapılmıştır. Deprem ve yangın riski göz önüne alınarak da bölge regülatörü ve müşteri istasyonu gibi ekipmanların giriş ve çıkış vanalarının ekipmandan 20-25 metre uzağa montajı yapılmıştır.”
 
İç tesisatlarda, depremle harekete geçen deprem vanasının takılmasını mecburi hale getirdiklerini söyleyen Tola, cihaz ve baca bağlantılarında paslanmaz çelik esaslı boruların kullanımının mecburi kılındığını belirtti.
 
DEPREME KARŞI EYLEM PLANI
 
Deprem olasılığına karşı acil eylem planı oluşturduklarını da ifade eden Tola, acil eylem planında yıl içerisinde çeşitli tatbikatların yapıldığını belirterek, bu tatbikatlar ile meydana gelebilecek bir afet karşısında işletme personelinin sürekli hazır olmalarını amaçladıklarını ifade etti.
 
Tola, Bursagaz ve Kayserigaz arasında afet durumunda karşılıklı iş birliği ve yardımlaşmanın olacağı ortak acil eylem prosedürü hazırlandığını da sözlerine ekledi.
banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
kapalı
banner61
banner62
banner89