banner77

banner69

banner88

Uludağ Üniversitesi’ne can verecek proje

Bursalılar artık otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçları için sıkıntı çekmeyecek.

GÜNDEM 02.09.2016, 08:54 02.09.2016, 08:58
Uludağ Üniversitesi’ne can verecek proje
banner66
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde öğrenciler, çalışanlar ve Bursalılar artık otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçları için sıkıntı çekmeyecek. Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak.



Yaklaşık 50 bin metrekarelik taban üzerine yapılacak ve 132 bin metrekare toplam kullanım alanına sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi ve kapalı otopark işletimi için 21 Eylül’de ihaleye çıkarılacak.

HASILAT PAYLAŞIMI YÖNTEMİ

Hasılat paylaşımı modeliyle finanse edilecek Sosyal Yaşam Merkezi ve kapalı otopark, ihaleyi alan firma tarafından 24 yıl işletildikten sonra tamamen Uludağ Üniversitesi’ne geçecek. Firma, işletme süresince Uludağ Üniversitesine pay verecek. Firmanın hemen işe başlamasıyla Görükle Kampüsü, iki yıl sonra öğrenci, personel ve halkın tüm ihtiyaçlarının bu merkezden kolaylıkla karşılanabildiği bir cazibe ve çekim merkezi haline gelecek.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ‘3. Nesil Üniversite’ olmak sloganını her alanda ve nesiller boyu yaşatmak hedefine ulaşmak amacıyla hızla her alanda çalışmalarını başlattıklarını, bunun için de mevcut kullanımda sosyal amaçlar için yetersiz olan fiziksel ortamları ivedilikle projelendirme ve inşa etme süreci başlattıklarını söyledi. Yaklaşık 65 bin öğrencisi olan bunun 50 bini Görükle Kampüsün de bulunan öğrencimiz için 2 bin 500 akademisyen 3 bin 500 çalışan 2 bine yakın taşeronla 8 bin kişilik çalışanın bulunduğu bu kampüste böyle bir yaşam merkezine ciddi bir ihtiyaç var. Bunu da üniversitemize her hangi bir maddi yük getirmeden kazandırmış olacağız. Bu merkeze sadece üniversite öğrencileri ve çalışanları değil Bursalılar da metroyla erişim olduğu için yoğun ilgi gösterecektir. Bu merkez bir nevi cazibe merkezi olacak” dedi.

Proje Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Üniversitenin vizyon projelerinden biri olan Sosyal Yaşam Merkezi’nin Türkiye’de var olan kampüsler arasında en büyük sosyal yaşam merkezi olacağını kaydetti.  Yüce, “Bu merkezin sağlıklı bir fizibilitesi yapılıp etüdün sağlıklı olarak yapılması gerekiyordu. Biz de SPK lisansı olan bağımsız özel bir firma getirip, fizibilite yaptırdık. A’dan Z’ye kadar kentin tüm ihtiyaçlarını kapsayan ve şehre uzaklığını da hesaplayan bir rapor hazırladık. Fizibilite, burasının karlı bir yatırım olduğunu gösterdi. 24 yıl kendisini finanse edecek kanaatine varıldı. Türkiye’deki büyük firmaların bu projeye ilgi göstereceklerine eminim. Bursa’da bu çevrede yani Nilüfer ilçesinde bu kadar büyük bir yatırım yok. Aynı zamanda Türkiye'de üniversiteler içerisinde özellikle kampus içerisinde bu büyüklükte ve genişlikte bir yatırım yok. Böyle bir yatırım ilk olarak bizim üniversitemizde gerçekleşecek. Bu proje diğer üniversitelere de öncü olacaktır. Bu konuda her türlü hukuki alt yapımız hazır, umarım Bursa çok güzel bir yapı kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

MAHRUMİYETTEN KURTULACAK

Yıllardır mahrumiyet bölgesi olarak yakınma konusu olan Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü, nihayet makûs talihini yeniyor. Yaklaşık 70 bin öğrenci, 8 bin çalışan ve özellikle sağlık hizmeti almak için her gün giriş yapan 10 bin kişi, Görükle Kampüsünde artık her türlü ihtiyacını karşılayabilecek, bunun yanında öğrencilerin sosyal kültürel etkinlikler yapılabileceği modern alanlar kazanılmış olacak.

Uludağ Üniversitesi içerisinde, mevcutta cami alanı, otopark alanı bulunan ve kısmen üzeri boş durumda olan arazi parçası üzerinde konumlandırılacak Sosyal Yaşam Merkezi, kampüsün tam merkezi durumda… Tıp Fakültesi Hastanesi, personel yemekhanesi, medikososyal tesisi, kütüphane, amfi gibi yapıların merkezinde, şenlik alanı olarak kullanılan alanın hemen yanında. Öğrenciler, yürüme mesafesi içinde gün içindeki ihtiyaçlarına kolaylıkla ulaşabilirken, ders aralarındaki boş zamanlarını da en iyi şekilde burada değerlendirebilecek.

Sosyal yaşam merkezinin, konumu ve konsepti ticari hareketliliği ve fiziksel canlılığı da beraberinde getirecek.

İHALE 21 EYLÜL’DE

Özel sektör tarafından finanse edilecek Sosyal Yaşam Merkezi, 2886 sayılı yasa çerçevesinde açık ihale yöntemiyle 21 Eylül 2016 tarihinde ihaleye çıkacak. İhaleyi alan firma, inşaatı iki yıl içinde bitirecek ve yapım aşamasında üniversiteye kira bedeli, işletim sırasında ise yıllık ciro üzerinden pay verecek, 24 yıl sonra da tamamen üniversiteye devredecek.

SOSYAL YAŞAM MERKEZİ HAKKINDA

Toplam 132 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi’nde en az 2 bin araçlık kapalı otopark, simitevi, çay bahçesi, kahve evi, fast food alanları, bankalar, kargo şirketleri, kuru temizleme, kadın-erkek kuaförü, market, terzi, otobüs firmaları, uçak bileti ve feribot bileti satış ofisleri vs’nin bulunduğu 200’e yakın dükkân, 7 sinema salonu, bowling salonu, 500 kişilik amfi tiyatro, farklı kapasitelerde 7 toplantı salonu, yeşil alanlar, yarı açık ve kapalı spor yapma ve dinlenme alanları, açık ve kapalı sergi alanları, 160 adet öğrenci kulüp ofisi, otobüs durakları, öğrenci meydanı ve üniversite danışma ofisi yer alacak.

Kesin uygulama projesi, ihaleyi alacak firma tarafından avan proje baz alınarak idarenin onayı ile yapılacak ve gerekirse yüklenici firma idarenin onayını alarak kısmi değişiklikler yapabilecek. Yaklaşık 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan proje, 4 bodrum kat, 1 zemin kat ve 1 normal kattan oluşacak.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
10°
parçalı az bulutlu
banner62
banner89