banner94

banner77

banner69

banner88

“Kentsel dönüşümde 100 yıl sonrası düşünülmeli”

AK Parti Milletvekili Öztürk : Sadece birkaç yıl sonrasını düşünmek yanlış olur.

GÜNDEM 31.01.2012, 22:00 31.01.2012, 22:00
“Kentsel dönüşümde 100 yıl sonrası düşünülmeli”
banner66
Bursa’da kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken 100 yıl düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) bu konuda önemli bir rol oynaması gerektiğini söyledi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek özellikle kentsel dönüşüm konusunda görüş alış verişinde bulundu.

 

Deprem riski olan binaların yoğun olduğu yerlerden kentsel dönüşümün başlaması gerektiğini ifade eden Mustafa Öztürk, Bursa’nın sadece bir kaç yılını değil 100 yılı düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

 

“Göç edenleri de düşünmeliyiz”

 

Bursa’nın her yıl nüfusunun 50 bin kişi arttığını kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:

“10 sene sonra kentimizin nüfusu 3 milyon 200 bin kişiye çıkacak. Kentsel dönüşümü yaparken bu faktörü de hesaba katmamız lazım. Bursa’nın çevresini de planlayalım ki göç eden insanların yaşayabilecekleri bir kent oluşturalım. Bu gibi konularda İnşaat Mühendisleri, Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası’na çok büyük görevler düşüyor. Ben İMO Bursa Şubesi’nin kentimize gerekli katkıyı sağladığını biliyorum. Projelerinizden ve çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.”

 

“Ortak akılla çözülmeli”

 

“Medeniyeti inşa edenler, mühendisler, mimarlar ve şehir plancılarıdır. Dünyada tasarlama ve üretimin mühendislik ve fen bilimlerinin eseri olduğunu belirten, İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, 1938 yılında çıkan ve henüz değiştirilmeyen Mühendislik ve Mimarlık Hakkındaki Yasa’nın, mühendis, mimar ve şehir plancılarının ciddi sıkıntılar yaşamasında büyük rol oynadığını dile getirdi.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı Bursa için büyük bir şans olarak gördüklerini belirten Şahin şöyle konuştu:

 

“Bülent Arınç herkesin güvendiği bir isim. Bunu Bursa olarak iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Yeni çıkan kentsel dönüşüm ve yapı denetimi yasasının taslağı bize gönderildi. Biz de İMO olarak bunun üzerinde çalışarak kapsamlı bir rapor sunduk. Mutlak surette değerlendirileceğini düşünüyoruz. Bu yasalar önemli yasalardır, bu yasaların çok iyi incelenerek oluşturulması lazım.

 

Çabuk hareket edilmemesi lazım. TOKİ yapılarında görüyoruz ki sonradan önemli sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Mühendis ve mimar olan milletvekillerine bu konuda büyük görev düşüyor. Yasaların çıkarılmasından sonra çeşitli sıkıntıların yaşanmaması için ortak akılla problemleri çözmemiz gerekiyor.

 

Bu dönem Bursa’da Mühendis olan Milletvekillerimizle özel olarak iş birliği içinde olmayı planlamaktayız.

 

“Bursa iyi yönetilmiyor”

 

Kalfa, çırak ve ustalara verilen sertifikalarla ilgili konuşan Şahin, bu konunun inşaat mühendisleri açısından önemli bir konu olduğunu ve işlevsizleştirilen endüstri meslek liselerinden dolayı ara eleman konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi.

 

Şahin şöyle devam etti:

 

“Yaptığımız eserleri nitelikli ara eleman olmadan alaylı insanlarla yapmaya çalışıyoruz. Yani çok önemli işleri vasıfsız kişilerle yapma durumunda kalıyoruz. Bugün endüstri meslek liseleri yapı bölümüne öğrenci bulamıyor. Ülkemizde İşsizlik var ama biz nitelikli eleman bulamıyoruz. Şu anda geçici belgeleri veriliyor, ancak zaman içerisinde bu mutlaka eğitim verilerek yapılmalıdır. Umarız meslek liselerimiz çok daha iyi noktaya gelir.”

 

Bursa’nın yerel bazda iyi yönetilmediğini söyleyen Necati Şahin, Bursa’nın 16 büyükşehir belediyesi arasında 14 ve 15’inci sıralarda gidip geldiğini ve özellikle kaçak ve çarpık yapılaşma, kentleşme, şehir planlaması konularında ciddi hataların devam ettiğini belirtti. 

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
11°
kapalı
banner61
banner62
banner89