Jeoloji Mühendislerinden Dündar'a ziyaret
Dündar:”Planlı Bir Çalışma Sonunda Kentsel Dönüşümü Başlattık.”
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Ahmet Ağlan ve yönetim kurulu üyeleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Jeoloji mühendisleri, Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda çok ciddi çalışmalara imza attığını belirterek, ihtiyaç duyulması halinde kendilerinin de her türlü fikir paylaşımına ve yardıma hazır olduklarını söyledi.
Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’ın göreve gelmesiyle birlikte ilçe genelinde örnek bir şehircilik ve planlama sergilediğini, kentsel dönüşüm konusunda ise Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Ahmet Ağlan, “Bursa inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü illerin başında geliyor. 1. ve 2. derece deprem kuşağı içerisinde yer alan Bursa’da depreme dayanıklı kaliteli konutların üretilmesi büyük önem arz ediyor. Özellikle inşaat ruhsat aşamasında zemin etüd çalışmaları büyük hassasiyetle yapılmalı. Zeminin taşıma gücü, oturma, şişme, sıvılaşma ve depremsellik hakkında önemli verilerinin tamamı tespit edilmeli. Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarında zemin iyileştirme yöntemlerini başarıyla uyguladığını biliyoruz. Soğanlı projesinde, zemininde sıvılaşma olan riskli alanlar, zemini güçlendirmek için yapılan en önemli yöntemlerden biri olan Jet Graut yöntemi ile zemine çimento enjekte edildi. Zemin ıslahı bakımından etkili sonuçlar alındı. Jeoloji mühendisleri olarak Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz Kentsel dönüşüm, zemin etüdü ve zemin iyileştirme konularındaki başarılı çalışmalardan dolayı Başkanımız Mustafa Dündar’ı tebrik ediyoruz” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, kentsel dönüşüm projeleri için uzman firmalar tarafından danışmanlık hizmeti aldıklarını ve sürecin en doğru şekilde ilerlemesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm çalışmalarına ışık tutması, mevcut sorunların daha detaylı tespit edilmesi ve bölgesel mevcut yapı stokunun risk analizlerinin yapılması amacıyla 2012 yılında Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarını başlattık. Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmaları ile kentin mevcut yapı dokusu, zeminini, çevresini, arazi kullanım amaçlarını, sosyal ve teknik alt yapılarını, ulaşım durumları ile mevcut imar planlarına uyumlarını, planlama bölgelerinin sosyo-kültürel dokularını ve ekonomik durumlarını inceledik. Elde edilen veriler ışığında, yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında mahalli öncelik sıraları ile kentsel dönüşüm usul, biçim ve yöntemlerine karar verildi. Tüm bu detaylı ve titiz çalışmalar sonucunda kentsel dönüşüme başladık” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm projeleri için uzman firmalardan danışmanlık hizmeti aldıklarını ve sürecin en doğru şekilde ilerlemesi için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Dündar, kentsel dönüşüm gibi büyük projelerde meslek odalarından görüş alınmasının önemine vurgu yaptı.