Değişim için dernekleştiler
Bir grup mimar dernekleşme yolunda ilk adımı atarak “Mimarlıkta Değişim Derneği”ni kurdu.
GÜNDEM
25.03.2016, 12:44 25.03.2016, 12:44
Mimarlar Odası seçimlerine “Mimarlıkta Değişim Hareketi” olarak aday olan bir grup mimar dernekleşme yolunda ilk adımı atarak “Mimarlıkta Değişim Derneği”ni kurdu.
Bursa'da önemli projelerde imzası olan ve son olarak “Mimarlıkta Değişim Hareketi” adı altında Mimarlar Odası seçimlerine aday olan bir grup mimar 18 Mart’ta Dernekler Masası’na dilekçe vererek resmi olarak dernekleştiklerini açıkladı. Ömer Faruk Şahin başkanlığında “Mimarlıkta Değişim Derneği” (MDD) olarak Almira Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen dernek kurucuları soruları cevapladı.
Alternatif değiliz
Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda konuşan MDD Başkanı Ömer Faruk Şahin, Mimarlar Odası’nın alternatifi olmadıklarını, odanın eksik kaldığı yerlerde tamamlayıcı görev üstleneceklerini belirtti. Konuşmasında derneğin ana ilkelerinden bahseden Şahin, “Siyaset üstü, BTSO, meslek odaları,medyave sivil toplum örgütleriylediyalog kurmayı hedefleyen, yıkıcı değil yapıcıeleştiriler getirmeyi amaçlayan, kent dinamikleri tarafından ciddiye alınan ve işini iyi yapan mimarların oluşturduğu dinamik bir yapımız var” dedi.
Meslek, şehir ve ülke adına bazı kaygılarının olduğunu ve bu kaygıları yok etmek ve bazı kronikleşmiş sorunları değiştirmek için yola çıktıklarını belirten Şahin, “Dinamik, heyecanlı, istekli, mesleği kenti ve toplumu için kaygıları olan başarılı mimarlardan oluşan bir takımız. Özellikle ekip demiyorum takım diyorum çünkü ekipte ayrışmalar olur ama takım bir ve beraber hareket eder her zaman. Bizler de mesleki birlikteliği sağlayarak, mesleki ihtiyaçlara ve sorunlara dikkat çekerek mesleğimiz ile sadece mimarların değil, her insanın yaşamına dokunmak, mimarlığın tüm katkılarını paylaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Queenbet 12px;">
Genç mimarları çok önemsiyoruz
Mimar adaylarını ve genç mimarları çok önemsediklerini ifade eden Şahin, sosyal sorumluluk projeleri ile de adlarından söz ettireceklerini belirtti. Şahin, “Sosyal sorumluluk sahibi, kentimiz için kaygılanan, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan bir dernek olmak amacındayız. Tecrübelerimizi, deneyimlerimizi genç mimarlara aktaracağız. Öğrencilik yıllarından başlayarak iş hayatına kadar her noktada genç mimarların sorunlarına sahip çıkıp destek olacağız. Amacımız onlara dokunabilmek ve bizim zamanımızda olmayan tüm imkanları sunabilmek. Mesleki anlamda Bursa da çok ciddi bir boşluğun olduğunu gözlemledik ve bu doğrultuda ciddi projelere imza atmayı hedefliyoruz.”
Dönüşümle Bursa’nın şehir kimliğini oluşturabiliriz
Son olarak sektörde gündemin en önemli konularının başında gelen kentsel dönüşüme de değinen Şahin, Bursa’nın şehir kimliğinin dönüşümle sağlanabileceğini vurguladı. Şahin, “Bizler insan hayatının her şeyden önemli olduğuna inanıyoruz. O sebeple insan hayatının ön plana alındığı tüm organizasyonlara katkı koymaya hazırız. Binasal dönüşümden ziyade gerçekten kentin bütününde dönüşüm yapmamız gerekiyor. Bursa’nın bir şehir kimliği maalesef yok. Doğru bir dönüşümle bence Bursa’nın şehir kimliğini oluşturabiliriz” diye konuştu.
Derneği kurucuları arasında önemli isimlerin olduğunu belirten MDD Kurucu Başkanı Ömer Faruk Şahin, “Başkan Vekilliğimizi Murat Evke, Başkan yardımcılıklarımızı Nazlı Yılmaz ve İlhan Altay, Genel sekreterliğimizi Duygu Çakmak, saymanlığımızı Elif Gülşen Akın, üyelikleri Gökhan Köse, Bora Akın, Seymen Akarsu, Funda Çelebi, Necati Demirtaş, Nilay Gürsel, Aslıhan Köse, Eldar Melikşah üstlenmiştir. Derneğimize şimdiden büyük talep var. Sadece mimarları üye olarak kabul edeceğiz. Zaman içerisinde mesleğimize ve toplumumuza değer katan büyüklerimizi de onursal üye olarak derneğimizde ağırlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!