banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Sanayi yapılarında “Bursa” imzası

Bursa’nın güçlü sanayi kimliği, endüstriyel yapı sektörünün de her geçen gün gelişmesine neden oluyor. Bugün, alanlarının önde gelen inşaat firmaları, şantiyeye dönmüş organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere kentimizde ve ülkemizin çeşitli şehirlerinde birçok sanayi yapısının inşaatına imzasını atıyor.

İNŞAAT 20.06.2024, 18:16 20.06.2024, 18:26
Sanayi yapılarında  “Bursa” imzası
banner66

İlker Oral / SİNTA Genel Müdürü

1973 yılında İNTA İnşaat ve Taahhüt Ortaklığı adı altında Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başlayan SİNTA, 1977 yılında nev’i değişikliği yaparak SİNTA Sanayi İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. unvanını almış ve inşaat sektöründe birçok ilke imza atarak bugünlere kadar gelmiştir. Bursa’da özellikle organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere; sanayi yapıları, altyapı ve arıtma tesisi inşaatları konusunda ihtisaslaşan firmamız birçok önemli projeyi başarıyla gerçekleştirmiştir. Firmamız makine parkı, sürekli yenilenen teknolojisi, kaliteye verdiği önem ve üretim çeşitliliği ile Bursa’da sektörünün öncüsü, Türkiye genelinde de sayılı firmalardandır. Özellikle Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşundan itibaren altyapı çalışmalarından pek çok tesisin projelendirmesine ve inşaatına emek vermiş, Bursa ve çevresinde pek çok endüstri tesisinin inşasına imzasını atmıştır. Firmamız, uzun yıllar yapılan çalışmaların sonucu oluşan tecrübe ve bilgi birikimini sanayi tesislerine yönelik Hazır Beton Tesisi, Prefabrik Yapı Elemanları Tesisi, Çelik Konstrüksiyon Tesisi ve Agrega Tesisi gibi yatırımlarla güçlendirerek ülkemiz sanayisine hizmet etmeye devam etmektedir.

Abdullah Burkay / Abdullah Burkay İnşaat YKB

Abdullah Burkay İnşaat San. Tic. A.Ş. olarak kaliteden ödün vermeden sektörün tercih edilen saygın bir markası olarak yola devam ediyoruz. Sanayi tesisleri inşaat ve taahhüt işlerimizin yanı sıra deneyimli kadromuzla yatırımcılarımızın beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik proje, çözüm odaklı danışmanlık çalışmalarını Abdullah Burkay İnşaat A.Ş. farkı ile yapmaktayız. Planlı büyüme anlayışı ile kurduğumuz prefabrik yapı elemanları üreten BS Prefabrik A.Ş. tesisimizde üretime başladık ve kısa sürede ilaveten bir kule vinç aldık. Üretim hattımızı artırdık. Prefabrik üretim konusunda ülke çapında hizmet verecek kapasiteye ulaşma hedefine doğru yürüyoruz. Bursa’da geç kalmadan kentin imar anayasası ve 1/100.000 planlar hazırlanmalı, kente değer katan projelerin hayata geçirilmesi, kentsel dokunun, tarım alanlarının korunması için plansız bir karış alan bırakılmamalıdır. Bursa’nın dokusunu bozmayan, çevre ile barışık sanayileşme sürecine katkıda bulunmaya ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz.

Ülkü Mercan Küçükkayalar / Ka Yapı Kurucu Ortağı ve Yöneticisi

Ülkü ve Satuğ Küçükkayalar olarak 40 yıllık mesleki tecrübemizi 1992 yılından beri yatırımcı, üretici ve tasarımcı olarak içinde olduğumuz beton prefabrikasyon sektöründe 1995 yılında kurduğumuz Ka Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ firması ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Her türlü yapıyı, tasarımından anahtar teslimine kadar inşa etmekteyiz. Endüstriyelleşmiş yapım tekniklerine dayalı çözümlerle müşterilerine kaliteli hizmet sunan ön üretimli beton (prefabrikasyon) sektöründeki önemli firmalardan biri olarak Türkiye Prefabrik Birliği’nce verilen ‘2016-2018 Dönemi Yapıt Ödülü’ ne layık görüldük. Firmamız, deprem bölgesinde olan ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan endüstriyel yapıların güçlendirme projelerinin danışmanlık ve uygulama hizmetini ve renovasyon projelerini ve uygulamalarını da yapmaktadır. Prefabrik yapı tasarımı, üretimi ve inşaatları, Çift Çidarlı Duvar Paneli (Double Wall) Sistem Tasarımı, üretimi ve uygulamaları, Öngermeli boşluklu döşeme üretimi ve satışı, Endüstriyel yapı güçlendirme ve renovasyon projeleri ve uygulamaları, Thermomass sistem konut ve işyeri inşaatları, Betonarme ve çelik yapı inşaatları ve Mimari, statik, prefabrik, betonarme ve çelik yapı projeleri hizmetleri vermekteyiz.

Yaşar Bilgin / YAFA Grup YKB

YAFA Prefabrik, 2015 yılında Yalova Taşköprü’de 40 dönüm arazi üzerinde 2 bin 500 metrekarelik alanda her türlü betonarme prefabrik elemanları üretimi yapmak üzere faaliyetlerine başladı. Yapılan üretim alanı 10 bin metrekareye üretim kapasitesi ise yılda 20 bin metreküpe çıktı. Şirketimizin amacı sanayicilerin her türlü ihtiyacına hızlıca cevap verecek şekilde prefabrik yapı sistemlerini kullanarak inşaat süresi ve maliyetin kısaltarak yapılan yatırımların hızlı bir şekilde geriye dönüşünü sağlamaktır. Prefabrik betonarme fabrika binaları imalatı, öngerilmeli köprü kirişi imalatları, cephe elemanları ve üretilen imalatların nakliye ve montaj işlemleri başlıca faaliyet alanlarımızdır. Bursa Görükle’de tamamladığımız YGA Mimarlık Farbrika Binası’nın yanı sıra Barakfakih OSB’de yapımı devam eden Anılsan Havlu Fabrikası ve Birel Tekstil Fabrikası ile gelişen organizasyon yapımız ve deneyimimizle projelere çözüm ortağı olmayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte de Bursa'da yeni tesis kuruluş hazırlıklarımız devam etmekte ve Bursa'daki bu büyük sanayi gelişiminde baş aktörlerinden biri olmayı hedefliyoruz.

Utku Akçay / UAT Grup Genel Müdürü

UAT Grup bugün iki seksiyonda hizmet veriyor. Endüstriyel tesislerde revizyon, renovasyon, yenileme, makine otomasyonlarından iklimlendirmeye, makine taşımalarından makine teminlerine kadar A’dan Z’ye bir fabrikanın ya da endüstriyel tesisin içerisinde ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz diyebilirim. Aynı zamanda endüstriyel tesislerin imalatlarını yapıyoruz. Sıfırdan inşaat yapımı gerçekleştiriyoruz. Bursa’nın çeşitli bölgelerinde fabrikadan, okuldan, hastaneden tutun da parklara kadar aklınıza gelebilecek her türlü endüstriyel inşaatı imal ediyoruz. Endüstriyel tesis olarak bakarsak 20’den fazla projeye imza attık. Proje olarak ise yüzlerce işi tamamladığımızı söyleyebilirim. Mevcut yapıların tadilat işlerinde ise ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne çalışıyoruz, otomotivde de müşterilerimizin Bursa’nın ilk 200’ünde olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda çok fazla imalat yaptık ve devam ediyoruz.

Özgür Şimşek / Zoom Mühendislik İnşaat Kurucu Ortağı

Zoom Mühendislik olarak otomotiv, ilaç, tekstil ve makine sektörlerine fabrika, arıtma inşaatları yapmaktayız. Firmamız 3 ortaktan oluşuyor. Üçümüz de mühendisiz. Ben makine mühendisiyim, Murat Onat ziraat mühendisi, Bekir Özdemir jeofizik mühendisidir. Sanayide birçok fabrika ve arıtma tesisi inşaatı yaptık. Dem İlaç Çiftlikköy arıtma tesisi, BUSEB Leoni kablo fabrika binaları, NBR Makine, Mızrak Makine, Hitachi Astemo fabrikaları bunlardan birkaç örnek. Hemen her sektörde faaliyet gösteriyoruz. Teknik ekibimizin çok güçlü olması sebebiyle birçok sektöre hitap ediyoruz. Sanayi yapılarının üretim alanına göre projelendirilmesi ve taahhüdü çok önemli. Projeden anahtar teslimine kadar Bursa dışında Yalova, İstanbul’da sanayi yapıları ve arıtma tesisleri yapmaktayız. Sanayi yapıları konusunda uzman kadromuzla isteğe uygun veya ne istendiğini bilerek proje ve tasarım yapıyoruz.

Muhammet Adiloğlu / Adiloğlu Grup YK Başkanı

Adiloğlu Grup olarak inşaat sektöründe uzun süredir kentsel dönüşüm ve iş yeri-konut imalatı alanındaki faaliyetlerimize ilave olarak sanayi, fabrika ve depo yapıları da imal edip kullanıcısına zamanında teslim ediyoruz. Sanayi çatılarına güneş enerjisinden elektrik üretim sistemlerini de kendi bünyemizde projelendirip üretebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Bursa ilimizde sanayi, fabrika, depo gibi yapılar son sürat büyürken bu bağlamda bizler bu gelişmelere seyirci kalamazdık. Sanayi, fabrika, depo vb. yapıları imal ederken, bu yapıları en az 50 yıl hizmet edecek şekilde planlamamız gerekir. Müşteri bizden sadece ihtiyacına karşılık bina talep edebilir. Bizlerin onun o işi 10 yıl sonra bırakma ihtimaline karşı, ortaya çıkan yapının daha sonra da kullanılabilmesi için doğru yapılar üretmemiz gerekir.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
26°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89