Nur Yapı artık Bursa’da...
Nur Yapı Dekorasyon, tecrübesini Bursa’ya da taşıdı.
Enerji ithalatı için yılda 40 milyar dolar ödeyen Türkiye’de, sadece ısı kaybından dolayı 7 milyar dolar her yıl buhar olup uçuyor. Bu durum binaların hızlı bir şekilde yalıtımını ön plana çıkarıyor. Mantolama yapılmayan binalarda gereğinden fazla enerji harcandığı bilinirken, Türkiye’deki 17 milyon yapının yüzde 90’ının yalıtımsız olduğu düşünüldüğünde, konunun önemi daha net anlaşılıyor.
Isı yalıtımı sektöründeki 13 yıllık tecrübesiyle kendisini kanıtlayan Nur Yapı Dekorasyon, İstanbul ve İzmir’in ardından Bursa’da da şube açtı. Nur Yapı Dekorasyon’un hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmetini artık Bursa’ya da taşıdığını belirten Nur Yapı ve Dekorasyon Bursa Şube Yöneticisi Uğur Çelebi, bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada bitirdiği projeleri, birçok elit projeye sağladığı malzeme teminin yanında, yüzlerce alt bayisi ile Nur Yapı’nın kendini kanıtlamış bir firma olduğunu söyledi. 2.5 milyondan fazla nüfusa sahip Bursa’da yalıtım sektöründe de büyük bir pazarın varlığına işaret eden Çelebi, “Yeni konut alanlarının açılması, birbiri ardına yükselen AVM’ler ve ticaret alanları büyük bir potansiyel oluşturuyor. Büyüme planlarımız arasında Bursa’da her zaman yer alıyordu” dedi.
“Müşterilerimiz bizi tercih ederken hiçbir kuşku ve endişe duymadan, ödedikleri paranın karşılığını kaliteli malzeme ve hizmet olarak geri alacaklar” diyen Çelebi, tüm alçıpan ve sistem malzemeleri, metal ve taşyünü asma tavan sistemleri, alçı ve sıva malzemeleri, ses yalıtımı-akustik malzemeler, su yalıtımı ürünleri ve dış cephe mantolama malzemelerinde en hızlı ve kaliteli çözümleri sunacaklarını açıkladı. Nur Yapı Dekorasyon’un tanınmış, güçlü markaların bayiliklerini de yaptığını hatırlatan Çelebi, bu firmaları; Knauf, Mardav, Filli Boya, Baumit, Onduline, Strata Yapı Kimyasalları ve Austrotherm olarak sıraladı.
2017 yılından itibaren her bina için bir ısı kimliğine sahip olması şartı aranacağını ve bu sistemle ısı yalıtımı standartlarının yakalanacağını kaydeden Uğur Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de ısı yalıtımı sektörü büyüklüğü yaklaşık 9 milyon metreküp civarında. Türkiye ne yazık ki uygulama sıklığı ve kalitesi bakımından gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak derecede geride kalmış durumda. Kişi başına kullanılan yalıtım malzemesi ülkemizde 0.04 metreküp iken, Avrupa ‘da 0,4 metreküp, ABD’de ise 1 metreküp civarında. Yalıtımlı bina yalıtımsız binaya göre yılda en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor.”
SEKTÖRÜN EN BÜYÜK
SIKINTISI KAYITDIŞILIK
Isı yalıtımının sanıldığı kadar pahalı değil, aksine çok karlı bir yatırım olduğunu vurgulayan Çelebi, yaklaşık 3 yıl içinde yapılan yatırımın kendini amorti ettiğini dile getirdi. Günümüzde bankalar ve finans kuruluşlarının ısı yalıtımına düşük faizli ve uzun sureli finansman sağladıklarına da dikkati çeken Çelebi, “Mantolamadaki en büyük sıkıntı kayıtdışı çalışma ve ehil olmayan kişilerin bu işi yapması. Kayıtdışı çalışan kişiler hem haksız rekabet yaratıyor, hem de yanlış ve hatalı uygulamadan dolayı ısı yalıtımı yaptıranlara ekonomik zarar veriyor” ifadelerini kullandı.