İbrahim Doğru’dan yerli ve milli asansör çağrısı
Yüzde yüz yerli ve milli üretim hedefiyle 5 yıl önce Bursa’da kurulan Doğrulift, üretimde kullandığı son teknoloji ile fark yaratan projelere imza atarken, kaliteli hizmeti ve nitelikli personeliyle sektörde adından söz ettirmeye devam ediyor.
Haber: Eşref Aydemir
İnşaat ve iş yeri asansörleri, yürüyen merdiven, platform ve engelli asansörlerinin yanında müşteri taleplerine yönelik özel üretimlere de imza atan Doğrulift’in Genel Müdürü İbrahim Doğru, asansör sektöründe emin adımlarla yollarına devam ettiklerini ifade etti.
Yerli ve milli üreticilerin desteklenmesinin çok önem arz ettiğini belirten Doğrulift Genel Müdürü İbrahim Doğru, hedeflerinin Türkiye’nin markası olmak olduğunu vurgulayarak “2017 yılında kurulan bir aile şirketiyiz. Şu an itibarıyla firmamızda 24 kişi çalışıyor. İnşaat ve iş yeri asansörleri, yürüyen merdiven, platform, engelli asansörlerinin yanı sıra müşterimize özel depolama sistemi asansörleri de yapabiliyoruz. Özel ve butik tasarımlar gibi farklı tipte asansörler de imal ediyoruz” dedi.
“Tek kriterimiz can güvenliği”
Asansör türlerine ve inşa aşamalarına da değinen İbrahim Doğru, müşterilerin isteklerine göre de özel asansörler ürettiklerini ifade ederek, “Biz yatay ve dikey olmak üzere iki tip asansör üretiyoruz. Asansörler de neticede yük ve insan taşımak için üretilen araçlar. Biz bu araçları daha çok nasıl güvenli hale getirebiliriz, daha çok ne kadar geliştirebiliriz derdindeyiz. Tabii yapılan asansörler montaj alanında çok iyi dizayn edilmelidir. Burada yapılacak en küçük bir yanlış yarın karşımıza tehlike olarak çıkabilir. Öncelikle bir projede asansörün mimari yapısı incelenerek en uygun asansör dizayn edilmelidir. Takip eden süreçte binanın inşaat aşamalarına göre sıra sıra montajı yapılır. Müşterilerimizin istekleri elbette bizim için çok önemli fakat burada teknik konulara çok dikkat edilmesi lazım. Kaç kilogram yük taşıyacak, mesafesi ve boyutu gibi özellikleri doğru konumlandırmak gerekiyor. Günümüzde asansörde hidrolik, makina daireli ve makina dairesiz olmak üzere 3 tür var. Daha çok dişlisiz dediğimiz makine dairesiz asansörler tercih ediliyor. Binanın üzerine yük olan bir ağırlığı almış oluyorsunuz. Ayrıca bina üzerindeki çıkıntı binanın estetiğine de zarar veriyor. Benim için yapılamayacak asansör yok. Müşteri yatay ya da dikey nasıl isterse onun imalatını yapabiliyoruz. Burada tek kriterimiz can güvenliğinin sağlanmasıdır” diye konuştu.
“Yerli ve milli markaları tercih edin”
Bursa’da inşaat sektöründe faaliyet gösterten firma sahiplerine de yerli markaların kullanılması çağrısında bulunan Doğrulift Genel Müdürü İbrahim Doğru, “Teknoloji, sanayi ve yatırım şehri olan Bursa’da büyüklerimizden ricamız yerli ve milli asansör markalarını tercih etmeleri. Bu tercihinizle sektörümüzü daha fazla geliştirebiliriz. Yabancı markalara takılı kalmayın. Bizim ürünlerimiz ve işçilik kalitemiz yabancı markalarla yarışabilecek güçte. Paramız ülkemizde kalsın, ülkemize fayda sağlasın. Öte yandan bizim işimiz çok risk taşıyor, dikey asansör sektöründe herkesi sahaya süremezsiniz. Ayrıca kullandığımız teknolojilerde de her sene değişimler yaşanıyor. Biz bu değişimleri takip ettiğimiz için köklü firmalarla pazarda rekabet edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Hedefimiz milli üretim”
Firma olarak en büyük hedeflerinin başında yüzde yüz yerli ve milli üretim yapmak geldiğinin altını çizen Doğru şöyle konuştu:
“Bizleri öne çıkaran en büyük özelliğimiz 7/24 ekiplerimizin hazır olması ve en küçük arızada fabrikaların yanında olmaları. Sanayide zaman çok önemli. Bir saat boyunca bir fabrikanın tıkanması binlerce lira zarar demektir. Doğrulift gelecek hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Yeni Ar-Ge çalışmamızı yakında herkesle paylaşacağız. Bu çalışmamızın sektörde güzel bir yankı uyandıracağı inancındayım. Bizim en büyük hedeflerimizin başında yüzde yüz yerli ve milli üretim yapmak geliyor.”