Üniversite öğrencileri ile profesyonel iş hayatı arasında köprü vazifesi gören öğrenci toplulukları, etkili çalışma ve projeleriyle gün geçtikçe daha çok ön plana çıkıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki öğrenci topluluklarının başkanları, çalışmalarını ve geleceğe yönelik planlarını gazetemizle paylaştı.
Semanur Taslak / Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu YKB
Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu, İnşaat Mühendisliği öğrencileri tarafından 31 Mart 2016 tarihinde ilk genel kurulunu gerçekleştirerek kurulmuştur. Topluluğumuzun asıl amacı mesleğimizin saygınlığını artırmak ve inşaat mühendisi olmanın getirdiği sorumluluklar hakkında bilinç kazanabilmektir. Düzenlediğimiz teknik geziler, konferanslar ve sektörle buluşma etkinliklerimiz de bu amaç doğrultusundaki çalışmalarımızın en büyük meyvesidir. Topluluğumuz mesleki bir gelişim sağlamanın yanında, yapı alanında birlikte çalışan meslek kollarını aynı çatı altında toplamayı amaçlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda düzenlediğimiz dönem içi etkinliklerimiz ve topluluğumuzun göz bebeği olan “Geleceğimin İnşası” etkinliğimiz sektöre adını duyurarak bir çığ gibi büyümeye devam ediyor. Dokuz yıllık geçmişi olan topluluğumuzu daha ileriye taşımak ve oluşturduğumuz aile kavramını daha büyük kitlelere hitap eder niteliğe getirmek için her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Yönetim kurulu olarak benimsediğimiz ve yola bu motto ile çıktığımız “Büyük hayaller büyük insanlar yetiştirir” sözüyle sözlerimi noktalamak isterim.
Batuhan Özman / Bursa Teknik Üniversitesi Modern Yapı Topluluğu YKB
Bursa Teknik Üniversitesi Modern Yapı Topluluğu, 2023-24 eğitim-öğretim yılında değerli yönetim kurulumuzla birlikte kuruluşunu gerçekleştirdi. MOYAP'ın kuruluş amacı okulumuzdaki öğrencilerin sektörlerle arasındaki köprüyü kurmak ve bölümlerini temsil edecek bir yapı oluşturmaktır. MOYAP’ı farklı kılan ise, inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerinin yanı sıra peyzaj mimarlığı ve şehir ve bölge planlama öğrencilerini de kapsayan bütünleyici yaklaşımımızdır. Bu kulüpten herkesin faydalanması için gereken çabayı gösteriyoruz. Kalabalık bir yönetim kurulumuz ve bölüm temsilcilerimizle, ilk yılımızda “Baretimi Tanıyorum”, “Makarna Köprü Yarışması”, “Sektörde Buluşalım”, “Kedi Sitesi” ve “innoCon'24 Yapı Zirvesi” gibi birçok etkinliğe imza attık. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri, sosyal etkinlikler ve teknik geziler de gerçekleştirdik. Bütün bunlar bizim için bir başlangıç. Gelecekte daha büyük projelerle karşınızda olmayı umuyoruz ve sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.
Seray Cengiz / Uludağ Üniversitesi Mimarlık Topluluğu YKB
Uludağ Mimarlık Topluluğu (UMİT) olarak vizyonumuz, üyelerimize sadece eğitim hayatlarında değil, iş yaşamlarında da kullanabilecekleri bilgileri etkinlikler ve eğitimlerle kazandırmaktır. Misyonumuz ise, üyelerimize gelecekteki katkıyı sağlarken, onları kişisel gelişimlerini destekleyici aktivitelerle yönlendirmek ve ilgi duydukları özel alanları tanıtmaktır. Topluluk olarak gerçekleştirdiğimiz; Bursa Mimarlar Odası tarafından her yıl düzenlenen ‘Mimarlık Festivali’nin yönetim kurulunda yer aldığımız “Archifest”, Mimarlık ofislerine yaptığımız ziyaretleri kapsayan “Uzun Lafın Kesiti”, şantiye gezileri yaptığımız “Nokta Detay” etkinliklerle öğrencilerin profesyonel hayat ile temas kurmasını sağlıyoruz. Ayrıca Bilgisayar Program Eğitimleri, topluluk üyelerinin çalışmalarını sergiledikleri “Arttecture”, “UMİT’le İlk Baretim”, kahvaltılar ve akşam yemekleri ve teknik geziler ile üyelerimizin hem akademik hem de profesyonel yaşamlarında başarılı olmalarını desteklemeyi hedefliyoruz.
Başak Kavrazlı / Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Tasarım Topluluğu
Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj ve Tasarım Topluluğu, Peyzaj Mimarlığı öğrencileri tarafından yürütülen; peyzaj ve tasarım kavramlarını ekolojik, estetik ve işlevsel olarak içselleştiren dinamik bir öğrenci grubudur. Bu topluluk, öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflerken, düzenlediği çeşitli kültür-sanat etkinlikleri, konferanslar ve atölye çalışmalarıyla da onlara yaratıcı, yenilikçi ve entelektüel bir kimlik kazandırmayı sağlar. PeTa topluluğu düzenlediği etkinlikler ile, öğrencilerin hem kişisel gelişimlerine hem de profesyonel kariyerlerine değerli katkılarda bulunur. Aynı zamanda öğrencilerin yeni arkadaşlıklar kurarken, sektör içinden birçok bağlantılar elde etmesine de imkan verir. Gelecekte meslek adına birikim ve donanım sağlayarak öğrencilerin alansal becerilerini geliştirmeyi hedefler. Bu etkinlikler ile öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak tanırken, peyzaj ve tasarım alanında bilinçli ve vizyon sahibi bireyler olmalarını da destekler. Tüm bu yönleriyle PeTa ekibi olarak; üniversitemizin öğrenci profilini zenginleştirmek, yaratıcı ve duyarlı öğrenciler için bir ilham kaynağı olmayı sürdürmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.