banner94

banner77

banner69

banner88

Nilüfer, Ekokent ile Türkiye’de Örnek Olacak

Nilüfer Belediyesi, Ekokent projesi ile mevcut planlama anlayışına farklı bir boyut kazandırmayı amaçlıyor.

GÜNDEM 30.06.2014, 15:28 30.06.2014, 15:28
Nilüfer, Ekokent ile Türkiye’de Örnek Olacak
banner66

Planlama ve tasarım kriterleri ile birlikte, doğa ve topoğrafya ile uyum içinde, sağlıklı, güvenli ve yaşam kalitesi yüksek bir alt bölge oluşturulması hedefiyle hazırlanan proje, üst ölçekli plan kararları ve teknik şartname esasları doğrultusunda oluşturuldu.

Projenin aynı zamanda katılımcı bir süreçte hazırlandığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı

Mustafa Bozbey, “Bursa’nın ve Nilüfer’in geleceği düşünülerek, doğal ve ekolojik değerlere hassasiyet göstererek, ekolojik kentsel gelişim perspektifinde dar kapsamlı plan anlayışını aşan, gelecek vizyonuna sahip, Türkiye’ye örnek olacak nitelikte katılımcı ve şeffaf bir süreçte bu planı gerçekleştirmiş olduğumuzdan, bu konudaki kararlılığımız sürecektir” şeklinde konuştu.

Mustafa Bozbey sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projemiz, ulusal ve uluslararası platformlarda da Belediyemiz tarafından sunulmuş ve örnek proje olarak birçok ortaklığa konu edilmiştir. Şöyle ki, Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Belediyeler Birliği’nin ortaklığında “sürdürülebilir ekolojik kentsel planlama” başlığı altında yürütülen ve Nilüfer Belediyesi’nin de bu plan çalışması ile yer aldığı TUSELOG projesi kapsamında bu bölgeye özel çalışmalar yürütülmektedir. 4 Türk Belediyesi ve 1 İsveç Belediyesinin yer aldığı ‘Sürdürülebilir Ekolojik Kentsel Gelişim’ modülünde sürdürülebilirliğin temel faktörleri olan sağlık, rahatlık, güvenlik ve yaşam kalitesi hedef olarak alınmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için çevresel, ekonomik, sosyo-kültürel ve mekânsal boyutlar bir arada ele alınarak kentsel gelişmenin yönlendirilmesi sağlanacaktır. Kentlerin sürdürülebilir bir yaşama sahip olması için; hava, su ve toprak gibi doğal kaynakların korunarak, enerji etkin binaların geliştirilmesi, toplu taşıma kullanımının arttırılması, yerleşim, ticaret ve endüstri alanlarına ayırmak yerine kentlerin bütünleşik çalışma ve yaşama alanlarının ortak olduğu çevreler oluşacak şekilde düzenlenmesi gerekir. Ekolojik kentsel gelişim yaklaşımında; yürünebilirlik, insan ölçeği, çeşitlilik, güçlü konut, işyeri, kamu tesislerinin varlığı temel unsurlardır.”


banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89