banner94

banner77

banner69

banner88

Gökçadır tecrübelerini paylaştı

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır'dan öğrencilere altın öğütler...

GÜNDEM 02.01.2017, 15:48 02.01.2017, 16:53
Gökçadır tecrübelerini paylaştı
banner66

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversite’sinde öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor. İMSİAD buluşmalarının bu haftaki konuğu, İMSİAD Başkanı ve Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır oldu.

İMSİAD, her hafta bir üyesini, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor. Önceki gün yoğun katılımla gerçekleştirilen ve Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün’ün de yer aldığı seminerde İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır öğrencilere 40 yıllık meslek hayatında edindiği tecrübeleri aktardı. İş hayatında ve sosyal hayatta başarılı olmanın yollarından bahseden Gökçadır, öğrencilere, “Mesleğinizi sevin, sevmediğiniz bir meslekte başarılı olamazsınız” dedi.

Öğrencilere okul boyunca kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Gökçadır, “Eğitim hayatınız süresince alabileceğiniz tüm bilgileri almaya, kendinizi geliştirmeye çalışın. Kulüplere üye olun, sosyalleşmeyi ihmal etmeyin. Çünkü sosyal projelere yer almak gönlünüzü zenginleştirir, networkunuzu genişletir, sizleri de mutlu eder. İş hayatınız boyunca önemli kararlar alacaksınız ve bu kararları kesinlikle araştırıp sorgulamadan almamanızı öneririm” dedi.

YAPICI OLMAYA GAYRET EDİN

“Sosyal olmakla birlikte, mesleki sorunlarımızın çözümünde pay sahibi olabilmek ve yasa yapıcıya çözüm üretebilmek için STK, oda gibi yerlerin içerisinde aktif rol almanız gerekiyor” diyen Gökçadır tavsiyelerine şöyle devam etti: “Her şeye yapıcı bakmaya gayret edin. Paylaşmaktan kaçmayın, paylaşmak sizleri mutlu edecektir. İşlerinizi kesinlikle ertelemeyin, zamanında yapın. Yapabiliyorsanız ve imkanınız varsa ülke gezerek ufkunuzu genişletin. İşlerinizi takip edin. Söylemekle iş bitmez. Verdiğiniz ve söylediğiniz işi denetleyin.”

Mühendisliğin aynı zamanda Ar-Ge demek olduğunu belirten Gökçadır, “Her yaptığınız işe kendinizden bir şeyler katmanız gerekiyor. Mühendis demek Ar-Ge demektir. Araştırmak geliştirmek, sorgulamak demektir. Bilimsel gerçeklikten uzaklaşmamak demektir. Yönetmelikleri bilmek, yönetmelik geliştirebilmek demektir. Sizler ne kadar iyi ve başarılı mühendisler olursanız hem kendiniz hem sektör hem de ülke kazanacaktır. Mühendisler başardıkça ülkemiz Atatürk’ün de dediği gibi müreffeh seviyelere ulaşabilecektir” diye konuştu.

BURSA'DA YÜZDE 60 KAÇAK BİNA VAR

Öğrencilerin, Bursa’da eğitim-öğrenim gördükleri için şanslı olduklarını ifade eden Gökçadır, kentteki konut durumu ile ilgili bazı bilgileri de paylaştı. Gökçadır, “Bursa’da 650 bine yakın konut stoğu var. Bunların neredeyse yüzde 60’ı kaçak binalardan oluşuyor. Maalesef denetimsiz ve kaçak bu binalar için tek yol kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümü Bursa’nın imarına yönelik çalışmalarla bütünleştirip doğru ve sağlıklı yapabilirsek kenti yeniden imar edebiliriz” dedi.

Bursa’nın bir deprem bölgesi olduğunu ve bu gerçeğe uygun yapılar inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Gökçadır, başarılı ve doğru projeler üreten inşaat mühendisleri var oldukça deprem risklerini en aza indirgemenin mümkün olabileceğinin altını çizdi.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
hafif kar yağışlı
banner61
banner62
banner89