banner94

banner77

banner69

banner88

Gelecek güvenle inşa edilmeli

Oğuz: İnşaat sektörü 'çok tehlikeli' sınıfta

GÜNDEM 26.08.2013, 09:31 26.08.2013, 09:31
Gelecek güvenle inşa edilmeli
banner66
Ada’m Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Genel Müdürü Mehtap Oğuz, iş güvenliğinde çok tehlikeli sınıfta yer alan inşaat sektöründe çalışanlara gerekli eğitimlerin verilmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemizin geleceğini, iş sağlığı ve güvenliğini sağlayarak inşa etmek zorundayız” dedi.



İnşaat sektörünün, Resmi Gazete’ de 28706 sayı ile 13 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanan “Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimlerine dair yönetmelik” kapsamında ‘çok tehlikeli’ grupta yer aldığını belirten Ada’m OSGB Genel Müdürü Mehtap Oğuz, yönetmeliğin amacının; çok tehlikeli grupta yer alan inşaat sektörü gibi işlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemek olduğunu söyledi.



MESLEK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ



Meslek eğitiminin önemine de değinen Ada’m OSGB Genel Müdürü Mehtap Oğuz, inşaat sektörü açısından kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasının gerekliliğine vurgu yaparak şunları söyledi:



“Mesleki eğitim, inşaat sektöründe çalışanların daha kalifiyeli daha donanımlı olmaları açısından sektörün gelişimi açısından önemlidir. Çünkü yüz milyonlar Türk lirası vererek konut, iş yerleri vb. yerleri satın almaktayız. Satın aldığımız binaları kullanmaya başladığımızda ise inşaat ustasının hatası, inşaatta çalışan personelin eksik bilgileri nedeni ile de oturmaya başladığımız konut veya işyerlerinde sıkıntılar yaşamaktayız. Mesleki eğitim zorunluluğu gelmesi aslında sektörde çalışan ve çalışmak isteyenlerin daha bilinçli ve bilimsel bilgiler ile donanarak çalışmalarını da sağlayacaktır.”



ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR



Mesleki eğitimin işverenlere bir maliyet olarak gözükse bile ilerleyen zaman içinde hem işveren hem de ülke ekonomisine katkısı olacağına inandığını dile getiren
Ada’m OSGB Genel Müdürü Mehtap Oğuz, “Yaptığı işi bilimsel olarak yetkin eğitmenler tarafından öğrenerek yapan inşaat çalışanlarımız ülkenin geleceğini de bir nebze daha iyi inşa etmiş olacaklar.



Mesleki eğitimlerin hangi kurumlar tarafından verileceği yönetmelik içerisinde belirtilmiş olup, öncülük Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı meslek liselerinde olacak. Minimum 32 saatlik bir eğitim programı olması gerektiği yine ilgili yönetmelikte belirtilmektedir” diye konuştu.


banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89