banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Mimarlardan tarihi yapılar söyleşisi

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen söyleşi programında tarihi yapıların önemi ele alınırken, Bursa’daki Hanlar Bölgesi’nin de geçmişten günümüze kent yaşamına etkisi değerlendirildi.

DİĞER 15.06.2024, 01:56
Mimarlardan tarihi yapılar söyleşisi
banner66

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu’ndaki programda Yüksek Mimar ve Restoratör Seda Özen Bilgili, “Cumhuriyet Mirasını Takip Etmek ve Bursa Hanlar Bölgesi Üzerine Değerlendirme” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Cumhuriyet dönemi öncesi ve sonrasında inşa edilen Bursa’daki yapılarla ilgili sunum yapan Seda Özen Bilgili, tarihi mirasa yeterince sahip çıkılamadığından bahsetti.

Bursa özelinde tarihi dokunun şehirlere ruh kattığını vurgulayan Seda Özen Bilgili, Tayyare Kültür Merkezi, İş Bankası binası ve şu an müze olarak kullanılan eski adliye binasından örnekler vererek geçmiş ile bugün arasındaki farklılıkları ortaya koydu. Yapılarla ilgili kültürel hafızanın oluşamadığını da üzüntüyle takip ettiğini belirten Bilgili, yapılacak çalışmalarda gönüllü olarak yer almaktan mutluluk duyacağını kaydetti.

Geçmiş dönemlerde tarihi Kozahan’daki zemin yenileme çalışmalarına tepki göstererek kamuoyu oluşmasında katkı sağladığını da hatırlatan Yüksek Mimar ve Restoratör Seda Özen Bilgili, şehrin dokusunun korunmasında tüm paydaşların ortak akılda buluşması gerektiğini söyledi. Program sonunda Seda Özen Bilgili, dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
27°
parçalı bulutlu
banner102
banner61
banner62
banner89