banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Yazın keyfi yüzme havuzları

Yaz aylarının vazgeçilmez parçası yüzme havuzları keyifli anlar yaşatsa da üretiminde ve uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar ön plana çıkıyor. Sektörün öncüleri güvenli havuz projeleri için yapılması gerekenleri gazetemizle paylaştı.

DEKORASYON 16.07.2024, 14:14
Yazın keyfi yüzme havuzları
banner66

Suat Gülçimen / BİYTAŞ YKB

BİYTAŞ olarak 40 yıllık tecrübemizle sıhhi tesisat, yangın sistemleri, doğalgaz tesisatları, ısıtma, soğutma havalandırma, iklimlendirme, VRF sistemleri, gösteri, süs ve yüzme havuzu, sauna, spa, fin banyosuna varana kadar tüm alanlarda kaliteli uygulamaları yaparken satış ve satış sonrası hizmetlerde de öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Olimpik - yarı olimpik havuzlar, site - villa, kaplıca - otel havuzları başlıca faaliyet alanlarımız arasında yer alırken ayrıca terapi, masaj, şok ve hidro masaj havuzları (jakuzi) üretimi yapıyoruz. Büyük akvaryum havuzları, fok & penguen & deniz canlıları, meydan & ışıklı gösteri havuzları, yapay gölet imalatı olarak gösteri ve süs havuzları üretiminde de varız.

Havuz yapımında dikkat edilecek faktörler listesinde ilk sırasında fizibilite planlaması yer alır. Havuzun daha uzun süre sağlıkla ve güvenlikli bir şekilde kullanılabilmesi için dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Özellikle betonarme havuzlarda, havuz çanağı beton ve donatısı, zemin iyileştirme ve radya temel sistemi önemlidir. Havuz zemin ve temel de duvarda sadece su yükü dikkate alınması yeterli olmaz. Uzun vadede, çeşitli nedenlerle, havuz altında veya yanında, su kaçağı kaynaklı çökme ve oturmalar olmakta, havuzun bir kısmı konsol olarak çalışmak zorunda kalmaktadır. Tüm bunlar dikkate alınarak tasarım yapılmalıdır.

Ahmet Yaşa / Aytech Su Teknolojileri YKB

Aytech Su Teknolojileri olarak 30 yıllık tecrübemizle doğanın bize sunduğu bu vazgeçilmez ancak sınırlı olan kaynağın bilinci ve sorumluluğu içerisinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Şebeke Suları, Doğal Kaynak Suları, Kullanım Suları, Yüzme – Süs Havuzu Suları için gerekli her türlü arıtma ve geri kazanım işlerinde güvenilir, sorunsuz, zamanında ve kesin çözümler üretmek amacı ve yeterliliğiyle hizmet vermekteyiz.

Fiberglass, kompozit havuz, hazır bahçe havuz modelleri uygulaması yapıyoruz. Havuzun daha uzun süre sağlıkla ve güvenlikli bir şekilde kullanılabilmesi için dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bunların ilk sırasında doğru yer planlaması gelir. İleride yapılacak değişiklikler göz önünde bulundurularak altyapının oluşturulması, zeminin sağlamlaştırılması, doğru izolasyon malzemeleri kullanılması, havuz suyuna dayanıklı uzun yıllar kullanılacak kaplamalarının yapılması, armatürlerde ve elektrik tesisatında doğru ürünler seçilmelidir. Ayrıca havuz uygulamasını gerçekleştirecek firmalar sertifikalı, yetki belgesine sahip olması gerekirken satış sonrası vereceği hizmetlerle de havuzun uzun yıllar verimli kullanılmasında ön plana çıkmaktadır.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
26°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89