İnşaat ve Yapı Malzemeleri sektörü, UR-GE Projesi ile Avrupa’ya açılacak

YAPI MALZEMELERİ

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen UR-GE projesi ile ihracattaki başarı çıtasını yukarılara taşımak istiyor. Ürün kalitesini en önemli avantajı olarak gören sektör temsilcileri, Avrupa pazarında ihracatta daha büyük başarılara imza atmak için hazırlık yapıyor.

BTSO tarafından Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen İnşaat ve Yapı Malzemeleri UR-GE Projesi İstişare Toplantısı 1889 Bursa&Double F Restoran’da gerçekleştirildi. Proje kapsamında ihracatta atılabilecek yeni adımların değerlendirildiği toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak ve proje üyesi firmaların temsilcileri katıldı.

PROJEDE 20 FİRMA YER ALIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, 2019 yılında başlayan UR-GE projesi kapsamında ihtiyaç analizini tamamlayarak yol haritasını belirlediklerini söyledi. 20 firmanın yer aldığı projede bugüne dek Dış Ticaret, İnternette Satış ve Pazarlama, İhracata Yönelik Devlet Destekleri gibi konularda eğitimler gerçekleştirildiğini kaydeden Şenocak, “Yeni dönemde ihtiyaç analizinde belirlediğimiz hedef pazarlara yönelik yurt dışı pazarlama faaliyetleri, fuar katılımı ve alım heyeti organizasyonları yapacağız. BTSO olarak sektörümüzün dış pazarlara açılması ve uluslararası ölçekte iş yapabilme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

YÜZDE 75 BAKANLIK DESTEĞİ

Pandeminin ihracatın önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Şenocak, “İç piyasa odaklı çalışan firmalar bu dönemde daha büyük zorluklar yaşadı. İhracat yapan firmalarımız ise bu süreçten daha az etkilendi. Bu kapsamda üreticilerimize uluslararası yatırım ve işbirliği imkanları sunabilmek adına normalleşme ile birlikte proje faaliyetlerimize hız kazandıracağız. Toplamda 10 yurt dışı organizasyonu yapma hakkımız bulunuyor. Bu faaliyetlere Ticaret Bakanlığımız yüzde 75 oranında destek sağlıyor. BTSO, UR-GE projeleri yönetimi konusunda Türkiye’deki en yetkin kurumlardan biri. Farklı sektörlerde çok önemli başarılar elde ettik. İnşallah inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki firmalarımızda ihracatta önemli bir aşama kaydedecektir.” diye konuştu.

ÜRETİM KALİTEMİZ BÜYÜK AVANTAJ

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün Körfez ülkeleri ve Orta Asya ile yoğun şekilde ticaretinin bulunduğunu belirten Şenocak, yeni dönemde Avrupa pazarındaki fırsatlara odaklanacaklarını vurguladı. Başta Sırbistan, Polonya ve Almanya’da faaliyetler gerçekleştirebileceklerini aktaran Şenocak, “Fuar ve B2B görüşmeleri ile Avrupa pazarında güçlü bir tanıtım atağı yapmamız gerekiyor. Sektörümüzün üretim kalitesi ile bu pazarda önemli başarılar elde edebiliriz.”şeklinde konuştu.

“FIRSATI DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Bilekler İnşaat firması sahibi Levent Bilek, sektör için özellikle Almanya pazarının önemli olduğunu vurguladı. Almanya’ya ürün satan firmanın dünyanın her yerine ihracat yapabileceğini belirten Bilek, Orta Asya’da ise özellikle Özbekistan pazarında önemli fırsatlar bulunduğunu söyledi.

Dekostar firması sahibi Hüseyin Kul ise “Arap ülkeleri ile ticaret yapıyoruz ama bu bölgedeki ülkelerle iş yapmak oldukça zor. Avrupa pazarı ile ticaretimizi geliştirebilirsek bizim için önemli bir adım olur. Pazara girmenin kolay olmadığı bir gerçek. Ancak pandemi ile bir fırsat ortaya çıktı. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

UR-GE Proje Yürütme Kurulu’nun da belirlendiği toplantı, görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.