Öğrenci toplulukları, yeni akademik yıla hazır

SEKTÖR AKTÜEL

Üniversite öğrencileri ile profesyonel iş hayatı arasında köprü vazifesi gören öğrenci toplulukları, 2024-2025 akademik yılına hazır. Öğrenci toplulukları heyecan verici yeni etkinlikleri öğrencilerle buluşturacak.

UYAP ÜYE AĞINI GENİŞLETİYOR

Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu (UYAP), 2024-2025 Akademik dönemine 30 Eylül 2024 tarihiyle başladı. İlk hafta açılan stantlarda üye kayıtları alındı ve üyelere üye kartları verildi. Aynı zamanda önceki dönemlerde gerçekleştirilen etkinlikler anlatılıp yeni dönemdeki etkinlik planlarından bahsedildi. Yeni akademik yılda yapı alanında faaliyet gösteren tüm bölümleri bünyeye katmak amacıyla; inşaat mühendisliği, mimarlık, iş sağlığı ve güvenliği gibi bölümlerden üye kayıtları alındı.

Dönemin 2. haftası düzenlenecek “Kampüse Dönüş” etkinliği ile birlikte başlayarak her hafta farklı etkinliklerle devam edilecek. Sosyal etkinlikler, teknik geziler ve mesleki gelişim etkinlikleri başlığı altında; 9-10 Kasım Ankara Teknik Gezisi, Sektörle Buluşma, İş’te eğitim Semineri, Oryantiring Etkinliği, Genel Kurul Toplantısı, Şehir İçi Teknik Gezi, Deprem Paneli ve Anma Töreni, 19 Aralık İnşaat Mühendisleri Gecesi ve daha fazlasıyla güz dönemi bitecek. Bahar Döneminde ise “Geleceğimin İnşaası” başta olmak üzere birçok etkinliğe de hazırlık yapılıyor.

PeTa’DAN YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj ve Tasarım Topluluğu (PeTa), geride bıraktığı dönemde çeşitli etkinliklere imza attı. Dönem içerisinde topluluk; tanışma etkinliği, fuar gezisi, vize sonrası moral aktivitesi, voleybol etkinliği, mandala boyama ve piknik gibi etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin hem teorik hem de pratik becerilerini geliştirmelerine olanak sağladı. Özellikle, "Mandala Boyama ve Piknik" etkinliği büyük ilgi gördü ve topluluk içi üyeler arasında iyi bir etkileşim sağladı.

Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj ve Tasarım Topluluğu, bu dönem de öğrencileri harekete geçirecek etkinliklerle dolu bir programa hazırlanıyor. PeTa, hem estetik hem de işlevsel projeleriyle üniversite yaşamına katkı sağlamaya ve öğrencilere yaratıcı vizyonlar kazandırmaya devam edecek. Bu dönem için planlanan faaliyetler, öğrencilerin peyzaj tasarımı alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmekle kalmayıp, üniversitenin çevresel duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalarla da dikkat çekecek. Topluluk, üniversite içerisinde öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemeleri için önemli bir platform sunarken, aynı zamanda sosyal ve akademik yaşamı ayrılmaz bir bütün haline getirmeyi planlıyor.

UMİT YENİ DÖNEME HAZIR

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Topluluğu (UMİT), 2024-2025 akademik yılına hazır. UMİT’in bu sene gerçekleştireceği etkinlikler; her eğitim öğretim yılının ilk haftasında düzenlenen “Gel Tanışalım” etkinliğin yeni üyelere toplulukla birebir tanışma fırsatı sunacak. Bursa Mimarlar Odası tarafından her yıl düzenlenen ‘Mimarlık Festivali’nde düzenlenen ve workshopların olduğu “Archifest”, üyelerin profesyonellerle bir araya geldiği “Uzun Lafın Kesiti” ve şantiye gezilerini kapsayan “Nokta Detay” etkinlikleri ön plana çıkıyor.

Eğitim süresince ve iş hayatında kullanılacak çeşitli bilgisayar programlarının (Autocad, Sketchup, Photoshop, Lumion, Revit, Archicad vb.) aşamalı olarak öğrenilmesini sağlayan “Bilgisayar Program Eğitimleri”, üyelerin yaratıcılıklarını geliştirdikleri ve sanatsal nitelik taşıyan sonuç ürünlerin sergilediği "Arttecture" ve geleneksel etkinliklerden biri olan ve 2. sınıfa geçen mimarlık öğrencilere baret takma töreni olan “UMİT’le İlk Baretim” etkinlikleri yapılacak. Ayrıca sosyal bağların güçleneceği kahvaltılar ile akşam yemeklerinin yanı sıra farklı coğrafyaların tarihî ve modern mimari yapılarını gezip görerek, mimari bakışın geliştirileceği “Teknik Geziler” gerçekleştirilecek.

MOYAP’TA İLKLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bursa Teknik Üniversitesi Modern Yapı Topluluğu (MOYAP) 2024-2025 akademik yılında heyecan verici bir döneme hazır. Yeni katılımcılar için düzenlenen üye kayıtları, topluluğa katılmak isteyen herkesi bekliyor. Ekim ayının ikinci hafta sonunda gerçekleştirilecek Tanışma Kahvesi etkinliği, yeni üyelerin topluluğu ve birbirlerini tanıma fırsatı bulmalarını sağlayacak. Bu yılın dikkat çeken etkinliklerinden biri de “Baretimi Tanıyorum” olacak. Öğrencilere ilk baretleri takdim edilecek.

“Sektörde Buluşalım” etkinliği ile öğrenciler iş dünyasındaki profesyonellerle bir araya gelerek, sektörel bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasına olanak tanıyacak. Dönem içerisinde düzenlenecek teknik geziler ile çeşitli inşaat ve mimari projeler yerinde incelenecek ve öğrencilere mesleklerine dair derinlemesine bir bakış açısı kazandırılacak. Dönemin en heyecan verici etkinliği ise öğrencilerin makarna kullanarak inşa ettikleri köprüleri sergileyeceği “Makarna Köprü Tasarımları” yarışması olacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.