Yeni nesil yapı marketlerin öncüsü: Hırdavat Home

RÖPORTAJ

Beşevler Sanayi Sitesi’ndeki toplam 5 bin metrekarelik mağazasında, barkod sisteminin uygulandığı modern bir AVM tarzında faaliyet gösteren Hırdavat Home, 25 bin çeşit ürünüyle Bursalılar’ın ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Ürün çeşitliliği, mağaza büyüklüğü ve hizmet kalitesiyle kendi alanlarında Bursa’da ilk 3 firma arasında yer aldıklarını söyleyen Hırdavat Home Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, başarılarının sırrının dürüst ve çalışkan olmaktan geçtiğini kaydetti.

Bursa Orhaneli doğumlu olan Hırdavat Home Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, askerlik görevinden sonra 1996 yılında hırdavat sektörünün gözde firmalarından biri olan Tokgözler’de işe başladığını belirtti. 2006 yılının sonunda Öztürkler Hırdavat olarak kendi iş yerini kuran Recep Öztürk, firmalara daha kaliteli hizmet sunmak adına hırdavat sektöründe 200 metrekarelik alanda başladığı mücadelesini 2020 yılında Hırdavat Home mağazasıyla sürdürdüğünü kaydetti.

Geniş ürün yelpazesi

Beşevler Sanayi Sitesi’nde yer alan Hırdavat Home mağazasının 5 bin metrekarelik alanda 25 personelle faaliyet gösterdiğini aktaran Recep Öztürk “Hırdavat Home mağazamızda yaklaşık 25 bin çeşit ürün bulunuyor. Başlıca ürünlerimiz arasında elektrikli el aletleri, havalı el aletleri, kesici taşlar, teknik hırdavat, bağlantı ekipmanları, iş güvenliği ekipmanları, kırtasiye, boya ve nalbur malzemeleri yer alıyor” dedi.

Kampanya fırsatları

Sektörde 2006 yılından beri faaliyette olduklarını söyleyen Hırdavat Home Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, “Bu süreçte ciddi anlamda çok güzel mesafeler kat ettik. Şu an sektörümüzde ürün çeşitliliği, mağaza büyüklüğü ve hizmet kalitemizle ilk 3 firma arasında yer alıyoruz. Barkod sistemli, tamamen bir alışveriş merkezi tarzında mağazamız var. Sezona göre kampanyalar düzenliyoruz. Bahar zamanı fide tohumları, toprak, bahçe mobilyalarına; Eylül ayında okullar başlamadan kırtasiye ürünlerinde kampanya yapıyoruz. Her mevsimde kampanyalarımız oluyor. Ayrıca her ay farklı ürünlerde özel fiyatlarla kampanya satışlarımızı da yapıyoruz” diye konuştu.

Mağaza olarak iyi bir konumda olduklarını da ifade eden Recep Öztürk, geleceğe yönelik şubeleşme konusunda planları olduğundan bahsetti. İlerleyen dönemlerde arz talep doğrultusunda farklı illerde şubeleşme düşüncesini hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

“Sorunların üstesinden gelebiliriz”

Yapı market sektöründe yaşanan sorunlara da değinen Recep Öztürk, “Sektörümüzüm çeşitli sorunları var ama bunların çözümü için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Birçok sektöre hizmet veren, ancak kâr marjı çok düşük kalan bir sektörüz. Satışlarla ilgili daha doğru hamleler yapılmasını bekliyorum” şeklinde görüşlerini belirtti.

Özel sektördeki başarılarının yanı sıra Başkanlık görevini yürüttüğü Bursa Uludağlı Sanayici İş İnsanları Derneği (BUDSİAD) hakkında da bilgi veren Recep Öztürk, “BUDSİAD 6 sene öncesinde bir yardımlaşma derneği olarak kuruldu. İş insanların bir araya geldiği bir oluşumdu. Değerli arkadaşlarım da beni başkan olarak görmek istedi. Bizim BUDSİAD olarak amacımız Bursamız’a ve Dağ bölgesine katkıda bulunabilmek. Tarım, hayvancılık, kırsal turizm ve vakıf üniversitesi olacak şekilde çalışmalar yaparak yöre insanlarımıza katkı vermek için faaliyette bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sektöre girmek isteyen gençlere de seslenen Hırdavat Home Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, “Gençlerimize tavsiyem ne iş yaparlarsa dürüst ve çalışkan olsunlar. Bu ikisini bir araya getirdiler mi başaramayacakları hiçbir şey olamaz. Karşılarına çıkan tüm engelleri aşıp geçerler. Yeter ki kendilerine güvensinler” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.