YAPİDER, “uzmanlık merkezi” olacak

RÖPORTAJ

Profesyonel gayrimenkul danışmanlarıyla yatırımcıları aynı çatı altında buluşturarak alanında referans gösterilen bir kurum olma hedefiyle kurulan Yatırım Profesyonelleri ve İşbirliği Derneği (YAPİDER) Yönetim Kurulu, yazı dizimiz “Sektörün Kilit Taşları”na konuk oldu.

YAPİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sevcan İlici, gayrimenkul sektöründe yer alan tüm paydaşları tek çatı altında toplayarak mesleğin hak ettiği konuma gelmesi adına Türkiye genelinde ses getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. İlici, zamanla şubeleşmeye gideceklerini de kaydetti.

Sevcan İlici – YAPİDER YKB

YAPİDER 15 Kasım 2023 yılında kuruldu. Gayrimenkul ve inşaat sektörü 6 milyondan fazla çalışanı olan 250 ayrı faaliyeti olan dev bir sektördür. Bu devasa sektörün en önemli paydaşlarından biri de biz gayrimenkul danışmanlarıyız. Ülke genelinde her yıl milyarlarca dolarlık yatırıma vesile olan gayrimenkul danışmanlarıyla, yatırımlarını profesyonel destek alarak yapmak isteyenleri buluşturmak amacıyla kurulduk.

Bugün itibarıyla resmi üye sayımız 45 kişi. İlerleyen zaman içerisinde üye sayımızı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernek tüzüğümüzde şubeleşme yer alıyor. Farklı illerden şube olmak için talepler geldi ve değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz.

Dernek binamız toplam 800 metrekarelik alanda 240 metrekare kullanım alanına sahip bir yer. Binamız komitelerimizin rahat bir şekilde toplantılarını ve çalışmalarını yapmasına imkân sağlıyor. Tüm meslektaşlarımızın aynı çatı altında çalışmalar gerçekleştirebileceği bir dernek binamızı hizmete soktuk.

YAPİDER olarak mesleğimizin doğru kişiler tarafından yapılması adına eğitimler vererek mesleğimizin saygınlığını artırmayı planlıyoruz. Tasarılar hazırlayıp mesleğimizin daha iyi şartlarda yapılmasını sağlayarak, meslektaşlarımızla aynı çatı altında bir araya gelerek iş birlikleri geliştirmek istiyoruz. Öncü bir sivil toplum kuruluşu olmak hedefindeyiz.

Ali Asafoğulları- YAPİDER YKÜ SAYMAN

Gayrimenkul sektöründe sorunlarımız devam ediyor. Devletimiz bu işe 2018 yılında el attı. Sektörde düzenlenme yapıldı. Daha sonraki süreçte eksikliklerin tamamlanması çalışmaları devam ediyor. Sektörde yetkili ve yetkisiz çok sayıda insan var. İşinin ehli olmayan çok insan var. Bu yatırımcılar için oldukça zor durumlara sebep oluyor. Derneğimizin kuruluş amaçlarından biri de bu sıkıntıların giderilmesi. Bursa Valimiz ile bir görüşmemiz oldu. YAPİDER’de oluşturacağımız komisyonlarla da gerçekten Bursa’nın yatırımın kalbinin attığı yer olması için çalışacağız.

Levent Akgümüş-YAPİDER YKÜ

Gayrimenkul danışmanları yatırımcılara hem arsa, arazi olarak hem üst yapı olarak detaylı bilgi vermek zorundadır. YAPİDER olarak gayrimenkul danışmanlarına arsa ve arazi olarak da eğitim vereceğiz. Üst yapı olarak da ruhsat ve kullanım izinleri başta olmak üzere tüm bilgileri vereceğiz. Bu bilgileri gayrimenkul danışmanları tam olarak bilsin ki yatırımcılara doğru bilgiyi verebilsin. YAPİDER olarak mesleğin içerisinden gelmeyenlere eğitim vereceğiz.

Özgür Özdemir-YAPİDER YK BŞK YRD

Gayrimenkul sektöründe yanlış yönlendirmelerden dolayı yatırımcılar zarar görebiliyor. Yapıya ya da arsaya maalesef yanlış değer biçilmesinden dolayı sorunlar çıkabiliyor. Biz özellikle gayrimenkul sektöründe bölgelerin gerçek satış değerlerini belirleyip kamuoyu ile paylaşılması adına çalışmalar yapmayı, herkesin gerçek bilgiye ve doğru fiyatlandırmaya ulaşmasını amaçlıyoruz.

Cansu İgeç- YAPİDER YK BŞK YRD

Birbirimize fayda sağlayacağımız tüm kuruluşlarla, Bursa Ticaret Sanayi Odası, üniversitelerle ve diğer meslek odalarıyla bir arada olacağız. Kadın bir yönetici olarak Bursa’da sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici kadın sayısının artmasını istiyorum. Mesleğe olan ön yargıları yıkmak istiyoruz. Kadın yönetici olarak bu sektörde daha fazla kadının çalışmasını istiyorum.

Dağhan Koç-YAPİDER YKÜ GENEL SEKRETER

Başkanımız Sevcan Hanım’ın da belirttiği gibi mesleğimizin sesi olabilmek ve yatırımlarında profesyonel destek almak isteyenlerin yanında olmak amacıyla yola koyulduk. Gayrimenkul sektörünün öncü bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedefliyoruz. Meslektaşlarımızla aynı çatı altında buluşarak, sektörümüzün sorunlarına çözümler üretmek, gayrimenkul danışmanlığının nitelikli ve bilgili kişiler tarafından yapılmasını sağlamak amacındayız. Mesleğimizin saygınlığının ancak böyle artabileceğine inanıyoruz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.