Kulcan Grup, yapı kimyasallarında öncü

RÖPORTAJ

Yeni üretim tesisiyle büyümeye devam

Decostar firması ile Bursa ve çevre illerde, Bars Kimya firması ile dünya çapında yapı kimyasalları alanında iddialı adımlarla yürüyen Kulcan Grup, yenilikçi, kaliteli ve nitelikli ürünleri ile sektöre değer katıyor.

Bize biraz yeni tesisinizden bahseder misiniz?

2020 yılı itibari ile yeni tesisimizin inşaatına başlamıştık. Pandemi sürecinin araya girmesi ile süreç biraz uzadı ancak yerimize taşındık ve 7-8 aydır bu tesisimizde de faaliyet gösteriyoruz. Gürsu ilçesinin Karahıdır Mahallesi’ne yakın olan yeni sanayi alanında bulunan tesisimiz 10 dönüm arazi üzerine 5 bin m2’lik kapalı alandan oluşuyor. Bu tesisimizde ilk etapta 50 kişi ile üretim planlamamız var. Firma olarak fiziksel hacmi küçültüp, katma değeri yükseltmek için çalışıyoruz. Yüksek teknolojili ekipmanlarla üretim yapıyoruz.

Yeni tesisinizde ne tür faaliyetler yürüteceksiniz?

Bu merkezimizde ihracatımızı yaptığımız Bars Kimya markamızın üretimini yapacağız. Biz Bars Kimya markamız ile Avrupa Birliği ülkeleri de dahil olmak üzere 28 ülkeye ihracat yapıyoruz. Brüksel’de bir depomuz var. Bu depomuzdan Avrupa Birliği ülkelerine dağıtım yapıyoruz. Yanı sıra en uzağı Panama, en yakını da Bulgaristan olmak üzere 28 ülkeye ihracatımız var. Bars markamızla teknik kimyasal ürünler, endüstriyel yapılara yönelik zemin ürünleri, metal boyaları, teknik harçlar, polimer esaslı yeni nesil kimyasallar gibi ürünler üretiyoruz. Yanı sıra seramik yapıştırıcısından su yalıtımına kadar bir çok ürünümüz mevcut.

Bursa ve dünyada bu kadar kabul görmeyi nasıl başardınız?

Bizler başından bu yana alanımızda dünyada kabul gören en iyi ürünlerini baz alarak kendimizi geliştiriyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinde bu alanda çalışmış danışmanlarımız var. Yanı sıra kendi bünyemizde AR-GE grubumuz ve laboratuarımız var. Kendimizi ve ürünlerimizi sürekli geliştirerek, şu anda dünya çapında bilinen markaların ürettiği ürünleri aynı standartlarda üretebiliyoruz. Ürünlerimizin kalitesi üst düzey, zaten binlerce referanslı yapılarda ürünlerimiz kullanılıyor. Ürünlerimizi yerli, milli ve kaliteli olarak tanımlayabiliriz.

Geliştirdiğiniz yeni ürünleriniz var mı?

İnşaat sektöründe artık hem işçilik maliyetinin artması, hem de zamanın daha da değerlenmesinden yola çıkarak daha hızlı uygulanabilen, işçiliği azaltan ürünler üzerine çalışıyoruz. Çimento yerine reçine esaslı ürünlerle tek seferde birkaç ürünün işlevini görecek malzemeler üzerine çalışıyoruz. Örneğin dış cephede mantolama katmanlarının her birinin işleme süreleri ve maliyetlerini azaltan, daha sağlıklı, daha hızlı, çatlamayan, su temaslarında problem yaşatmayan, dış etkenlere dayanıklı bir ürün geliştirdik. Avrupa Birliği ülkelerinde buna benzer ürünler kullanılıyor. Biz de kendi geliştirdiğimiz ısı yalıtım plakası, üzerinde bir sıva, dübel ve son katı oluşturan hem boya hem de dekoratif sıva yerine geçecek malzememizle işlemi bitiriyoruz. Bu ürünümüzün tatbiki diğer ürünlere göre yaklaşık yüzde 30 oranında daha hızlı gerçekleşiyor. Bu da işçilik, iskele kirası gibi birçok maliyeti azaltıyor. Dış etkenlere daha dayanıklı, çatlamıyor, bina oturmaları gibi esneme payı mevcut. Zaman ve para tasarrufu sağlıyor. Şu anda bazı uygulamacı firmalarla gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri ile bu ürünümüzü müteahhit firmalara tanıtıyoruz. Ürünümüzü daha çok Avrupa Birliği ülkelerine satıyoruz. Orada bilinen bir sistem bu. O pazarda işlerimiz gayet iyi ancak amacımız yurt içindeki müteahhitlere de ürünlerimizi sunmak.

Ürünlerinizi rakiplerine karşı öne çıkaran özellikleri nelerdir?

Bursa’da bu alanda AR-GE çalışmalarına ağırlık veren, yeni ürünler çıkaran çok fazla firma yok. AR-GE’miz çok güçlü. Örneğin dış cephelerde yağışlarla birlikte kendini temizleyebilen, esnek yapıda, bina oturmalarında oluşacak kılcal çatlamaları engelleyebilen dış cephe boyaları üretiyoruz. Daha parlak dış cephe boyaları yapıyoruz. Yanı sıra çatılar için yansıtma özellikle ısı ve su yalıtımı sağlayan kaplama ve boya malzemeleri yapıyoruz. Daireler arasındaki ses geçişini azaltacak kaplamalar üzerine çalışmalarımız mevcut. Bunların birçoğu neticelenmiş ticari ürünlerimiz. Taleplere yönelik yeni ürünler de geliştiriyoruz.

İhracat noktalarınızı yaygınlaştırmayı düşünüyor musunuz?

Ürünlerimiz şu anda gelişmiş ülkelerde satılıyor, Afrika kıtasında büyük bir pazar var. Afrika kıtasındaki ülkelerde de artık daha kolay kullanımlı ürünler tercih edilmeye başlandı. Biz de bu dönemde biraz bu bölgeye yöneldik. Amerika’da kıtasından da farklı ürün talepleri var.

Decostar markanızla ne tür çalışmalar yürütüyorsunuz?

Bir yandan da Decostar markamızla faaliyetlerimiz sürüyor. Çok eski ve Bursa’da bilinen, tercih edilen bir firma. Decostar ile yalıtım ağırlıklı dış cephe dekorasyon profilleri, dış cephe kaplamaları, ısı yalıtımı ürünleri ve boya ağırlıklı üretim yapıyoruz. Decostar ağırlıklı olarak Bursa ve yakın illerine hizmet veren bir markamız. Bursamızdaki her projede bir Decostar ürünü kullanılmıştır diye düşünüyorum.

Hedefleriniz nelerdir?

Biz kendi markalarımızla, kaliteli ve katma değerli ürünler üretiyoruz. Navlun fiyatlarındaki artışla birlikte yerel firmaların kendi bölgelerinde çok başarılı olduklarını görüyoruz ve yerel üreticilerin önlerinin açık olduğunu görüyoruz. Bu nedenle kendi pazarımızda yerimizi sağlamlaştırırken dijitalleşme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bu anlamda da bir ekip oluşturduk ve ürünlerimizi dijital pazarda da tanıtmak için farklı uygulamalar üzerine çalışıyoruz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.