İnşaat mobilyasında Bursa’nın markası : Mekas

RÖPORTAJ

İnşaat mobilyası alanındaki talebe yanıt vermek üzere 2019 yılında Ostaş İnşaat bünyesinde kurulan Mekas Mobilya, zamanında teslim, kaliteli ve seri üretim anlayışıyla kısa zamanda inşaat sektörü ve otel mobilyaları alanında öncü bir kuruluş haline geldi.

“Proje ve tasarım firması” olarak öne çıkarak, yurt dışında da bir çok projeye imza attıklarını belirten Mekas Mobilya Genel Müdürü Durali Balım, dünyaya inşaat mobilyalarının hızlı ve kaliteli bir şekilde üretilebileceğini göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

Firmanız nasıl kuruldu ?

Mekas Mobilya 2019 yılında kuruldu. Farklı sektörlerde ithalat ve ihracat işleri yaptıktan sonra Elif Grup, Ostaş İnşaat bünyesinde önce kendi projelerimizin mobilya işlerini tamamlamakla bu işe giriştik. Sonrasında yatırımlarımızı ve vizyon olarak kendimizi geliştirerek Bursa, Marmara ve ardından da tüm Türkiye’de inşaat sektörünün mobilya işlerine talip olduk. Kapasitemizi üçe katlayarak bir yıl önce Samanlı Mahallesi’ndeki yeni üretim tesisimize taşındık. Bulunduğumuz bölgede hizmet veren mobilyacılar, kapı imalatçıları parke boyacıları gibi işletmelerle birlikte üretim yapıyoruz. Biz bir aile şirketiyiz. Özelif Ailesi’nin 12 ortaklı olarak kurduğu grup şirketimize bağlı olarak faaliyet gösteriyoruz.

Üretim tesisinizle ilgili bilgi verir misiniz ?

Yaklaşık 20 bin m2’lik arsa üzerine 8 bin m2’lik kapalı alanımızda üretim yapıyoruz. Tesisimiz, iki tanesi üretim, bir tanesi de depolama ve sevkiyat bölümü olmak üzere üç holden oluşuyor. Aynı zamanda sevkiyat için geniş bir bahçemiz bulunuyor.

İnşaat mobilyası neleri kapsıyor?

Biz kurulduğumuzda mobilya sektörünün açığını görerek bu işle başladık. İlk olarak; Ostaş İnşaat bünyesinde mobilyaları tedarik etmekte yaşadık. Sektörümüzde inşaat mobilyasına, mobilya işi gözüyle bakılıyor ancak üretim tarzımız çok farklı. Artık çok farklı şekillerde inşaatlar yapılıyor. Çok profesyonel binalar inşa ediliyor. Bina maliyetleri ve Bursa’nın gelişimi ile birlikte daire fiyatları yüksek. Bu yüksek fiyatlarda müşteriye daha iyi hizmet sunabilmek için müteahhitlerimiz kaliteli, spesifik ürünler talep ediyor. Bunlar normal mobilyacılardan çıkabilecek ürünler değiller. Tamamen teknik gözle bakabilecek, o inşaatın şartlarına, şekline uyabilecek mobilyalar üretip, tasarlamanız gerekiyor. Biz tam olarak burada devreye giriyoruz. Biz Mekas’ı proje ve tasarım firması olarak tanımlıyoruz. Bizde hazır ürün yoktur. Biz mobilyalarımızı yapının şekline göre tasarlayıp uyguluyoruz. Ürünlerimizin tasarlanıp, üretildikten sonra doğru kontrolleri, sevkiyatı ve doğru bir şekilde montajı işimizin önemli aşamalarını oluşturuyor. Yine müteahhidin tam olarak istediği zamanda montajlanması çok önemli.

Bu işi yaparken kaç kişiyle çalışıyorsunuz?

50 kişi sabit çalışanımız var bizim, ama taşeron olarak çalışanlarımızla birlikte bu sayı 300’e kadar çıkıyor. Bünyemizde sabit olarak çalışan 6 mimarımız, 6 da dışarıdan hizmet veren mimarımız var. Dışarıdan hizmet veren mimarlarımız montaj sürecini takip ediyorlar.

Ürünleriniz hangi bölgelerde kullanılıyor?

Şu anda doğusundan batısına kadar tüm Türkiye’ye sevkiyatlarımız oluyor. Bursa’daki müteahhitlerimizin yüzde 95’inden fazlasına hizmet veriyoruz. Yanı sıra ağırlıklı olarak İstanbul, İzmir illerimizde hizmet veriyoruz. Yurt dışında Kazakistan, Hırvatistan, Macaristan, İngiltere gibi ülkelerde oteller yaptık. Bu şekilde üretimlerimiz otel mobilyası olarak da devam ediyor.

Ürünlerinizi nasıl sergiliyorsunuz?

Bizim herhangi bir showroomumuz yok. Ürünlerimizi sergileyebilmemiz için bize örnek dairelerimiz yetiyor. Tüm müteahhitlerimiz ürünlerimizi birbirleri ile paylaşıyorlar. Ürünlerimiz ilk olarak bu şekilde müşterilerimizle buluşuyor. Binanın yapısına göre tasarımlar yapılıyor, biz bu tasarımlara ve binanın tüm detaylarına göre ürünlerimizi üretiyoruz. Üretimden sonra müteahhidin gösterdiği bir örnek daireye ürünlerimizin montajını eksiksiz olarak yapıyoruz. Merak edenler ürünlerimizi bu örnek dairelerden görebiliyorlar. Bursa’da çalıştığımız tüm müteahhitler bizim showroomumuz aslında.

Mekas Mobilya ve ürünlerini rakiplerinden ayıran özellikler nelerdir?

Bizim müşterilerimize en büyük taahhüdümüz zamanında teslim. Bizim de bu sektöre girişimizin en önemli nedeni buydu. Mobilya inşaatın son aşamasıdır. Proje, mobilyalar doğru olarak montajlandığında tamamlanmış olur. Bizim müşterilerimize en büyük taahhüdümüz zamanında, kaliteli bir şekilde ve fiyat farkı oluşturmadan ürünü teslim etmek.

Bu ürünler hangi sınıftan alıcılara hitap ediyor?

Bizim ürünlerimiz her kesimden müşteriye hitap ediyor. 1+1 daireden 4+1 ultra lüks dairelere kadar hizmet veriyoruz. Bizde sadece müşterilerimizin ne istedikleri önemlidir. Üretim gamımızda tüm materyallerle üretim mevcuttur.

Hedefleriniz nelerdir?

İnşaat mobilyasını normal mobilya anlayışından ayırarak tüm dünyaya inşaat mobilyasının nasıl seri, kaliteli, ekonomik ve zamanında yapılabileceğini göstermek istiyoruz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.