Gençlik ve dinamizmi kaliteyle buluşturuyor: Akın Elektrik

RÖPORTAJ

Başta konutlar, ticari yapılar, okullar, hastaneler ve sanayi kuruluşları olmak üzere elektrik tesisatına ihtiyaç duyulan her alanda kalitesini gösteren Akın Elektrik, anahtar teslim projelerle farkını ortaya koyuyor.

Profesyonel kadroyla müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Akın Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, firmalara enerji temini konusunda tam kapasiteyle hizmet verdiklerini kaydetti.

Bursa Orhaneli doğumlu olan Akın Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, küçük yaşlarda başlayan elektrikli aletleri tamir etme sevdası sonrasında ilk olarak Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde Elektrik bölümünde okuduktan sonra Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Lise yıllarında elektrik mağazalarının yoğun olduğu Gazcılar Mahallesi’nde staja başlayarak mesleğe ilk adımını attığını söyleyen Ali Akın, “Lise yıllarında öğretmenlerimin yönlendirmesiyle işe başladım. Orada kendimi geliştirme imkanı buldum. Çalıştığım yer ve o dönem bulunduğum bölge benim meslek hayatımda yol gösterici oldu” dedi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra kendi iş yerini kurma fikrinin daha da olgunlaştığını söyleyen Ali Akın, “Bir arkadaşımla birlikte 2008 yılında Şehreküstü’nde iş yerimizi açtık. Proje işleri ile başladığımız ilk zamanlardan sonra taahhüt işi yaptık ve yüksek gerilim işleriyle devam ettik. Konut, fabrika, iş yeri, okul, hastane işleri yaptık. İlk tecrübem sayesinde hem mesleğimi hem ticaretimi geliştirdim. 2018 yılında ortağımla iş arkadaşlığını bitirme kararı aldıktan sonra 2018 yılında Akın Elektrik firmasını kurdum” diye konuştu.

Anahtar teslim projeler

Akın Elektrik firması olarak elektrik sektöründe bir bütün olarak yer aldıklarını ifade eden Ali Akın, “İnşaatın topraktayken ruhsatlandırma aşamasıyla birlikte devreye giriyoruz ve projelendirmeyle birlikte başlayıp son teslim noktasına kadar olan bir firmayız. Kısaca şantiyeye ilk önce Akın Elektrik giriyor en son Akın Elektrik çıkıyor. Dışardan destek almadan kendi personelimizle anahtar teslim projeler gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Elektriğin olduğu her noktada Akın Elektrik’in bulunduğunu vurgulayan Ali Akın, “Biz elektriğin gireceği her noktada varız. Bu işe madencilik sektöründe tesisat işi ile başladık. Yüksek gerilim hatları, konutlar, okullar, hastaneler yaptık. Şimdi endüstriyel yapılara ağırlık vermeye başladık. Bursa bir endüstri şehri. Biz firmalara enerji konusunda tüm temini sağlamaya çalışıyoruz. Genç bir kadromuz var. Büyüyoruz ve gelişiyoruz firmaların tüm isteklerine tam kapasiteyle cevap vermeye çalışıyoruz” şeklinde yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

“Müşteri memnuniyeti ön planda”

Müşteri odaklı çalıştıkları için önceliklerinin işi en iyi şekilde teslim etmek olduğunun altını çizen Ali Akın, “Bir işi aldığımızda ticaret bizim için ikinci planda kalıyor. Müşterilerimize en iyi şekilde katkı sağlamaya çalışıyor onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Bu da bize olumlu dönüş olarak yansıyor. Ayrıca gereken servis desteğini de sağlıyoruz” dedi. Büyüyen bir Bursa firması olduklarından da söz eden Ali Akın çevre illerde şu an için planlama yapmadıklarını, genç ve dinamik personelle emin adımlarla sektörde yürüdüklerini söyledi.

İş hayatı dışında Bursa Uludağlı Sanayici İş İnsanları Derneği’nde (BUDSİAD) Genel Sekreterlik görevini de yürüten Ali Akın, dernek çalışmaları hakkında da bilgi verdi. BUDSİAD’ın faaliyetlerinin önemine değinen Ali Akın, “BUDSİAD çok güzel bir alanı temsil ediyor. Çok başarılı işler yapacağız. Bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Zamanı gelince bizden sonra diğer arkadaşlara bayrağı devredeceğiz” diye konuştu.

“Çalışırsan her zaman kazanırsın…”

Son olarak genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Ali Akın, “Çok genç yaşta iş hayatına atıldım. Çalışırsak gelişiriz. Gelişirsek büyürüz daha iyi yerlere geliriz. Gençliğin getirdiği dinamizm işin artı tarafı ama tecrübesizlik te bu işin eksi tarafı. Genç arkadaşlar ben nasıl yapabilirim nerden başlarım şeklinde bir umutsuzluk içerisinde. Yılmak yok, çalışmak var çalıştıkça kazanırlar. Çalışmaktan vazgeçtikleri anda kaybederler” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.