Diasansör, 2014'te yüzde 70 büyüme hedefliyor

RÖPORTAJ

Diasansör Teknik Müdürü Osman Arslan, Diasansör olarak 2014’e umutla baktıklarını söyledi.

Gerek özel gerekse de iş hayatında güvenlik unsurunun tüm detaylarının en ufak ayrıntısına kadar düşünülmesinin bir zorunluluk olduğu asansörlerde, asansör üreticilerinin güvenlik ve kaliteye ne kadar önem verdiklerini Diasansör Teknik Müdürü Osman Arslan ile konuştuk.

2013’de satış hedefleri büyük ölçüde tuttu

2013 yılının Diasansör adına beklentilerin karşılandığı bir yıl olduğunu belirten Osman Arslan, 2012 yılında 2013 yılı için hedeflenen satış rakamını büyük ölçüde tutturduklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki beklentilerin – (eksi) yönde olmasına rağmen 2014’e umutla baktıklarının altını çizen Arslan, 2014’teki satış rakamlarını revize ettiklerini ve yıl içerisinde gerçekleştirilecek satışlarda yüzde 70 artış beklediklerini ifade etti.

Altyapılarını sağlamlaştırmadan gerçekleştirilen büyümelerin sağlıklı olamayacağını vurgulayan Osman Arslan, “Biz Diasansör olarak, firma altyapımızı çok iyi hale getirmeden, teknik mutfağımızı daha da güçlendirmeden büyümek istemiyoruz” diye konuştu.

Hizmet sektöründe, kaliteye ve kalifiye elamana her işkolundan daha fazla ihtiyacın olduğunu söyleyen Arslan, “Bizim işimiz hizmet olduğu için, öyle her yoldan geçeni 3 aylık eğitimle asansörcü ya da usta olarak istihdam etmeye fırsat vermiyor. Sonuçta can taşıyoruz” dedi.

Bir çırağın elektronik ya da mekanik anlamda gereken düzeye gelebilmesi için en az 3 yıllık bir zaman dilimine ihtiyacın olduğuna işaret eden Arslan, “Asansörcülük mesleğinde bir kişinin hem elektronik hem de mekanik anlamda yeterli derecede bilgi sahibi olabilmesi için en az 3 yıllık bir süre lazım. Ortada böyle bir gerçek varken, firmalar kolaya kaçmayı tercih ederek büyük bir yanlış yapıyor” şeklinde konuştu.

Referansa ve güvene dayalı iş yapıyoruz

Asansör sektöründe yaşanan Aresbet müşteri kapma yarışının, insanların can güvenliğini hiçe atma pahasına yapılmasını kaygı verici bulan Osman Arslan şunları söyledi:

“Müşterilerimizin hemen hemen hepsi bizi referanslar aracılığıyla buluyor. Referansla bizi duyan müşteri geliyor ve yerimizi inceliyor, yaptığımız işlerin kalitesine şahit oluyor ve bizimle çalışmak istiyor. Tabi biz de müşterimizin bu beklentisine cevap verebilmek için, yaptığımız işi çok iyi analiz ediyoruz. Kullandığımız malzeme, sunduğumuz kaliteli hizmet neticesinde sektördeki diğer firmalardan fiyatlarımız doğal olarak biraz fazla fakat bu çok kâr ettiğimiz anlamına gelmiyor. Biz, gereken neyse onu yapıyor ve onun karşılığını alıyoruz. Müşterilerimizin güvenliğini en ön planda tutuyorken, rakiplerimizden de aynı hassasiyeti bekliyor olmamız kadar doğal bir şey yok gibi duruyor.”

Asansör montajlarında yapılması gerekenlerin tüm detayların yönetmeliklerde yazdığını ifade eden Osman Arslan, bu yazılanların bir türlü uygulamaya konulmadığından şikâyet etti.

Adil denetim şart

Arslan, “Biz adil bir denetim istiyoruz” diyen Arslan, “Ben yanlış yaptıysam yanlış, doğru yaptıysam doğru diyecek insanları istiyoruz. Ben herşeyi doğru yapmak istiyorum ve rakibimin de böyle yapmasını istiyorum. Böyle olunca da rakiplerimle aramdaki fiyatlarda uçurum olmaz. Avrupa’da, iki asansör firması arasındaki fiyat farkının yüzde 50’lerde olduğunu göremezsin ama Türkiye’de fiyat farkları bu oranlara kadar çıkmış halde. Rekabette istenmeyen durumların yaşanmaması için adil denetim şart gibi duruyor”  ifadelerini kullandı.

Asansörde de kaliteyi seçin

İnsanların canlarını emanet ettiği konularda daha titiz davranılması gerektiğinin altını çizen Osman Arslan, asansör kullanıcılarına, “İnsanlarımız nasıl ki şehirlerarası yolculuk yaparken kaliteli firmaların otobüslerini ya da uçaklarını seçiyorsa, asansör ihtiyaçlarında da bu kadar hassas davranmalıdır. Çünkü biz de taşıyoruz ve müşterilerimizin kaliteliyi tercih etmesini istiyoruz” diyerek seslendi.

 

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.