Bayram Okumuş İMSİAD'ın konuğu oldu

KONUT VE YAPI

Bayram Okumuş İMSİAD'ın konuğu oldu.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, “Kentsel dönüşüm hayat kurtarmanın yanında, kentin yeniden imarı için de büyük bir fırsattır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa İl Müdürü Bayram Okumuş’u dernek merkezinde ağırlayan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.  Kentsel dönüşümün iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Adil Gökçadır, “Bursa’nın önünde bir Rotterdam bir Paris olmaması için bir engel yok. Şehrimizi kentsel açıdan daha iyi noktalara getirebilecek bir fırsatımız var” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün yalnızca bina dönüşümü olarak algılanmasının hata olacağı vurgusu yapan Gökçadır, “Her geçen gün nüfus yoğunluğu artan Bursa’nın ulaşımının aksamaması için dönüşüm sürecinde mutlaka yeni arterler planlanmalıdır. Eğer yeni yol güzergahları hayata geçirilmezse, gelecekte kentimizde çok daha yoğun trafik sıkıntıları yaşanabilecektir” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALIDIR…”

Bursa’da yerel yönetimlerin parçacıl planlar oluşturduklarının altını çizen Adil Gökçadır, “Bursa’da kentsel dönüşüm bir bütün olarak ele alınmalıdır; ancak Gencobahis maalesef belediyeler kendi sınırları içinde ayrı ayrı plan yapıyor. Planların örtüşüp örtüşmediği hesaba katılmıyor” dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da müdahil olması gerektiğine dikkat çeken Gökçadır, “Devletin dönüşüm sürecinde işin içinde olması çalışmaların hızlanmasını sağlar. Eğer devlet dönüşüm çalışmalarının içinde olursa vatandaş da kentsel dönüşüm konusunu benimser ve geç kaldığımız bu çalışma büyük bir hızla tamamlanır” diye konuştu.

Dönüşümün; devlet, vatandaş ve yatırımcıların da mutlu olmasını sağlayacak akılcı projelerle başarıya ulaşabileceğini ifade eden Gökçadır, “Sivil toplum kuruluşları aynı masa etrafında bir araya gelerek, tarihi bir fırsat olan kentsel dönüşüm için en akılcı projeleri üretmelidir. Oluşturulacak güzel bir kent için herkes elini taşın altına koymaktan çekinmemelidir” dedi.

“KÖTÜ SONUÇLARLA KARŞILAŞMADAN BU DÖNÜŞÜM TAMAMLANMALIDIR…”

Ziyarette konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa İl Müdürü Bayram Okumuş da, “Kötü sonuçlarla karşılaşmamak için dönüşüm sürecinin hızla tamamlanması gerekiyor. Bu sebeple de yasa süreci hızlandırmak için hayata geçirildi” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kontrol eden bir görevde bulunduğunu, yerel yönetimlerin dönüşüm sürecinde etkili olduğunu söyleyen Bayram Okumuş, “Yasa aynı zamanda müteahhitleri de muhatap kabul ediyor. 15 bin metrekareden büyük alanlarda müteahhitler de çalışma yapabiliyor. Bu noktada belediyeler devreden çıkıyor ve direkt Bakanlığımız sürecin içinde yer alıyor” şeklinde konuştu. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.