Kentsel dönüşümün yumuşak yüzü: 'Peyzaj'

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Necla Yörüklü: Belediyelerle işbirliğine hazırız

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilcisi Necla Yörüklü, peyzajı kentsel dönüşüm çalışmalarının yumuşak yüzü olarak gördüklerini söyledi ve “Marka kent Bursa’nın geleceği için belediyelerle işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Sadun YALÇIN

Peyzaj mimarlığının doğal ve kültürel çevre için planlama ve tasarım sanatı olduğunu belirten Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilcisi Necla Yörüklü, Bursa’da yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve peyzajın önemi hakkında Konut ve Yapı Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Peyzaj Mimarları Odası olarak kentsel dönüşüm sürecini yakından takip ettiklerini vurgulayan Yörüklü, “Bursa’mızın nadide dönüşüm örneklerinden ‘Doğanbey’ göstermiştir ki sadece rant elde etmeye yönelik plan çalışmaları, kentlinin yaşam konforunu artırmaktan çok, kent içinde adeta beton yığını Amerikan gökdelenlerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Doğanbey, maalesef şehrimizin kalbine atılmış bir ok gibi durmaktadır” dedi.

PEYZAJ MİMARLARI GÖREVE HAZIR

Yıldırım Belediyesi tarafından projelendirilen ve 7 mahallenin kentsel dönüşümünü kapsayan 
Betasus style="font-family:"Arial","sans-serif"">50 bin konutluk dev projeyle ilgili oda üyesi mimarların belediyeye peyzajla ilgili öneri ve görüşlerini sunduğunu anlatan Necla Yörüklü, “Kentsel Dönüşüm olgusu multidisipliner bir yaklaşımı ve birçok bilimsel tanımlamayı içinde barındırıyor. Bursa yerelinde belediyelerimizin dönüşüm odaklı çalışmaları takip edilmekte olup, mesleki ve bilimsel gerçekler ışığında işbirliği yapılması yönünde göreve hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

MARKA KENT OLMANIN YOLU

Nüfusu 3 milyonu bulan Bursa’nın  artık küçük parklarla yetinmemesi ve dünya örneklerinde olduğu gibi milyonlarca turistin geldiği değerde planlanması gerektiğinin altını çizen Yörüklü, 
Bursa coğrafyasında yeşil alanların, kentsel yeşil alan sistemi bütünlüğü içerisinde, katılımcı ve şeffaf bir planlama anlayışının gerektirdiği dinamik bir planlama süreci ile ele alınmasını, yapılacak kentsel tasarım/kentsel yenileme uygulamalarının, dünyadaki korunan kültürel peyzaj örnekleri ile aynı kulvarda tartışılabilecek kalitede gerçekleştirilmesini, marka kent olma özelliği konumundaki Bursa’mızın, dünyadaki kendi özdeşleri ile eşdeğer nitelikte; sosyal, tarihi, kültürel ve ekolojik değerleri ön plana çıkarılarak, vizyonuna yakışan bir çehreye kavuşturulmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.