Mimarların mutlu haftası

GÜNDEM

Bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi

1 Ekim Dünya Mimarlık Günü kapsamında bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Mimarlar Odası Bursa Şubesi, mesleğin inceliklerini ve mimarlığın geleceğine yönelik hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Bursalı mimarlar 1-7 Ekim tarihleri arasında, “Daha İyi Kentler, Daha İyi Yaşamlar / Mimarlıkla Değişen Kentler” teması kutladıkları Mimarlar Günü etkinliklerinde bir hafta boyunca birçok organizasyona imza attı. 1 Ekim Mimarlar Günü etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Törenin ardından Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, şube merkezinde Genel Merkez’in hazırlamış olduğu basın duyurusunu kamuoyu ile paylaştı. Kaya, “Her türlü toplumsal talebin baskı altına alındığı; demokrasi ve hukuk tarihimiz açısından ‘utanç verici’ olan, ‘insanlık ve kent suçu’ niteliğinde alınan kararların havada uçuştuğu bir dönemde Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyoruz” dedi.

MESLEĞİMİZE DUYARLI OLALIM

Hukuka ve bilime açıkça aykırı olan bu koşullar karşısında mimarlar ve meslek örgütü olarak değişim ve gelişim için rol almaya hazır olduklarını belirten Nizamettin Kaya şöyle devam etti:

“Doğal veya insan kaynaklı krizler ve afetlere karşı koyabilecek biçimde kentlerin geliştirilmesi, herkes için ekonomik, sosyal, eğitim ve yaratıcı olanakların geliştirilmesi, tüm bireyler için güvenli ve sağlıklı koşulların sağlanması, kentlerimizin toplumsal barışın ve dayanışmanın mekânları olarak düzenlenmeleri için çalışmaya, görev almaya hazırız.”

4 YILDA ÖĞRENİLECEK BİR MESLEK DEĞİL!

Etkinlikler kapsamında Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile buluşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, öğrencilere mesleğe yönelik ipuçları verdi. UÜ Mimarlık Bölümü’nde gerçekleştirilen tanışma kokteylinde konuşan Nizamettin Kaya, öğrencilere hitap ederken, meslek sahibi olmak için sadece teorik bilginin yeterli olmadığına dikkat çekti. Kaya, “Bölümde okurken de mezun olduktan sonra da meslekte gelişimi hedef edinmelisiniz. Mimarlık 4 yılda okulda öğrendiklerinizle yapılabilecek bir meslek değil” diye konuştu.

GELECEĞİN KÜLTÜRLÜ MİMARLARI

Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri de, ‘Mimarlık Haftası Etkinlikleri’ kapsamında Mimarlar Odası Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Mimarlar, hem geleneksel hem de çağdaş mimari yapı sistemleri hakkında bilgiler aktarırken, Kültürlü öğrenciler hayallerindeki mimari projeleri kâğıda yansıttı. Etkinlik kapsamında öğrencilere sunum yapan Restorasyon Koruma Uzmanı Özlem Köprülü Bağbancı yaptığı açıklamada, Kültürlü öğrencilerle, mimarlık yapılarına ait bir bakış açısı sağlamaya yönelik, yaşadıkları çevrelerde kendilerini etkileyen yapılar hakkında görüş alışverişinde bulunulduklarını söyledi.

MİMARLARDAN FOTOĞRAF SERGİSİ

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Fotoğraf Kulübü’nün de etkinliklere imza attığı haftada, Bursa konulu fotoğraf sergisi BAOB’da yapılan törenle ziyarete açıldı. M.O. Bursa Şubesi Fotoğraf Kulübü üyelerinin bir yıllık çalışmaları sonucunda ortaya çıkan sergiye mimarların ilgisi büyük oldu. Serginin kurdele kesme töreninde konuşan M.O. Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, serginin mimarlar için çok önemli olduğunu belirtirken, Bursa’nın tüm güzelliklerini yansıtan meslektaşlarına teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.