DEMSİAD Akademi başladı

DİĞER

Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendis ve Sanayici İşadamları Derneği (DEMSİAD), mesleki gelişimi sağlamak üzere üye, sektör ve paydaşlarına yönelik olarak DEMSİAD Akademi’yi hayata geçirdi.

Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendis ve Sanayici İşadamları Derneği (DEMSİAD), mesleki gelişimi sağlamak üzere üye, sektör ve paydaşlarına yönelik olarak DEMSİAD Akademi’yi hayata geçirdi.

DEMSİAD Akademi’nin ilk eğitim programı BTSO Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. İlk eğitim programının konukları, Form AŞ İş Geliştirme Müdürü Pınar Gürler ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Bursa Şube Başkanı Hamit Mutlu oldu.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan DEMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Şahintürk, “Bugün 110 üyemizle sektörümüzü güçlü bir şekilde temsil ediyoruz. Görevi devraldıktan hemen sonra kolları sıvadık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte sektörümüzün beklentilerini masaya yatırdık ve bir yol haritası oluşturduk. 2022, DEMSİAD’ın sesinin daha gür çıkacağı, çeşitli etkinliklere imza atacağı bir yıl olacak dedik ve bu kapsamda DEMSİAD Akademi’yi kurmaya karar verdik” dedi.

Derneğin kuruluş amaçlarından birinin de, üyeler, sektör ve paydaşları için eğitim programları düzenlemek olduğuna işaret eden Şahintürk, şöyle devam etti:

“Bu yüzden, sektörümüz için bir kaldıraç etkisi yapacak DEMSİAD Akademi’nin kuruluşuna karar verdik ve eğitim programımızı hazırladık. AB, ‘Yeşil Mutabakat’ ile ilerleyen dönemde tüm ihracat ve enerji politikalarını karbon nötr hedefine göre dizayn edecek (2050). En önemli ticaret ve yatırım ortağımız olan AB’deki bu gelişmeye ülke olarak kayıtsız kalmamız mümkün değil.”

Şahintürk, iklim kaosuna sebep olan ve bir domino etkisi yaratan karbon ayak izinin azaltılması için kamu binalarında, sanayide ve evlerde enerjinin çok daha verimli kullanımının artık çok daha önemli hale geleceğini vurgulayarak, “Sektörümüze önemli görevler düşüyor. Yeşil Mutabakat’a uyumsağlamak, aslında ülkemiz ve dünyanın geleceği çocuklarımız hatta onların çocuklarının geleceği için fosil hidrokarbon yakıtlardan uzaklaşmalı ve enerji tasarruflu yenilenebilir sistemlere geçmeliyiz. ‘Isı pompaları’, iklimlendirme ve konfor sağlarken önemli enerji tasarrufu da sağlayan sistemler. Isı pompası sisteminin mümkün olduğunca yaygınlaşması ile enerjide önemli bir tasarruf sağlayabiliriz” diye konuştu.

Programa katılan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Konseyi Başkanı Alparslan Şenocak da Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat’ının, ticareti de yeniden şekillendireceğinin altını çizdi.

DEMSİAD Akademi’de Form AŞ İş Geliştirme Müdürü Pınar Gürler ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Bursa Şube Başkanı Hamit Mutlu da yaptıkları sunumda ısı pompasına ilişkin katılımcılara teknik bilgiler verdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.