banner94

banner77

banner69

banner88

Havalandırma onlardan sorulur

İS-ME mimarlara, müteahhitlere ve makine mühendislerine teknik kolaylıklar sağlıyor.

YAPI MALZEMELERİ 18.04.2016, 16:22 18.04.2016, 16:22
Havalandırma onlardan sorulur
banner66
Havalandırma sektöründe AVM’ler, oteller, restoranlar, gıda endüstrisi, fabrikalar, havaalanları, terminaller gibi birçok marka yapının bir numaralı tercihi haline gelen İS-ME, mimarlara, müteahhitlere ve makine mühendislerine teknik kolaylıklar sağlıyor.

Hatasız üretim, kolay montaj, bilgisayar kontrollü tasarım, el değmeden seri üretim, düşük işçilik,  işçi hatalarını sıfırlama imkanı ve kaliteyi önde tutan hizmet anlayışıyla Bursa’nın sektöründe öncü kuruluşlarından biri haline gelen İS-ME’nin 56 yıldan beri sektöre öncülük ettiğini söyleyen İS-ME Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çakan, tecrübeli teknik ve imalat ekibiyle paydaşlarına kolaylıklar sağladıklarını belirtti.

Tecrübe ve güven önemlidir…

Sektöre binlerce eleman kazandırdıklarını ve Bursa’nın en önemli yapı taşlarında imzaları olduğunu ifade eden Çakan, bu zamana kadar aldıkları hiçbir işi yarım bırakmadıklarını, başkaları tarafından yarım aldıkları işleri de tamamladıklarını söyledi. Çakan, “Mekanik tesisat sektörü dikkat edilmesi gereken bir iştir. Bu işte tecrübe ve güven de çok önemlidir. Maliyetli projelerde para ve zaman kıymetlidir. Bizler gerek küçük, gerek orta ölçekli gerekse de maliyetli projelerde tecrübeli ve güvenilir ekiplerimizle en iyi hizmeti vererek, son teknolojiyi uygulayarak işimizi hem kısa zamanda bitirip zamandan tasarruf ediyor hem de başkaları gibi işi aksatıp yarım bırakarak fazla maliyet çıkartmıyoruz. Bu anlayışımızla başarılı olduk ve 56 yıldır sektöre hizmet veriyoruz. Önümüzdeki süreçte de birçok firmanın çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Taner’den önemli uyarılar…

Mekanik tesisat sektöründe dikkat edilmesi gereken önemli hususlar olduğunu belirten İS-ME Proje Müdürü Derya Taner de önemli değerlendirmelerde bulundu.

56 yıldan beri İsmet Çakan önderliğinde ülkeye ve Bursa’ya sektörel birçok yenilik getirdiklerini ifade eden Taner, sektörde bir model oluşturduklarının altını çizdi. Havalandırma, ısıtma, soğutma ve izolasyon işlerini içeren mekanik tesisat sektöründe teknolojiyi takip etmenin önemine değinen Taner “Bizler, Mekanik Tesisat sektörünü kapsayan ısıtma soğutma, havalandırma ve izolasyon işlerini yapıyoruz. Ve 56 yıl içerisinde bu konuda ülkemize ve Bursa’ya birçok yenilik, uygulanabilir modeller getirdik. Isıtma soğutma ve havalandırma ciddi bir iştir. Uzman olmayan bir ekibin iyi iş çıkartması mümkün değildir. Maliyetten kaçarak teknolojiyi kullanmadan bu işi layıkıyla yapmak mümkün değildir. Bizler havalandırmayı ve ısıtma soğutmayı içeren bütün ekipmanları ve en son teknolojiyi kullanıyoruz.”

İnşaat sektöründe en önemli süreçlerin başında gelen mekanik tesisat sürecinde yanlış bilinen birçok konu olduğunu ve mekanik tesisat sektöründe dikkat edilmesi gereken önemli hususlara dikkat çeken İS-ME Proje Müdürü Derya Taner mimarları, müteahhitleri ve projecileri uyardı. Kaçak Bahis initial; background-repeat: initial;">

Tecrübeli kadro çok önemli…

Taner, “Öncelikle proje süreci çok önemlidir. Projeyi uzman bir ekibe çizdirmeliler. Daha  sonra projeyi uygulayacak firmayı seçerken, geçmişini, güvenirliliğini ve ekibinin tecrübesini iyi araştırmalılar ve bu konuda emin olmalılar ki taahhüt uygulanabilir ve doğru olsun. Çünkü sektörde yanlış ve yarım kalan çok iş var. Maalesef mühendisliği ve ekibi yeterli kullanmaktan kaçarak kendilerince uygun fiyat sunuyorlar diye tercih edilen firmalar var. Bu durumda ya taahhüt tamamlanamıyor ya da kalitesiz malzeme ve işçilikten dolayı sistem çalışmıyor. Bursa’da havalandırma konusunda “çözse çözse bu işi İSME çözer “ algısı var. Bu algıya layık olmak için tüm ekip olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yanlış uygulanan ve yarım kalan birçok işi teknik ekibimiz ve tecrübeli kadromuz sayesinde çözdük. Ayrıca taahhüdümüzü bitirdikten sonra da yaptığımız işin takipçisi olup, kurduğumuz sistemin en iyi şekilde çalışmasını takip ettik. O sebeple her zaman paydaşlarımıza, mekanik tesisat firmasını seçerken tecrübeli teknik kadroya sahip, güvenilir ve taahhüdü yarım bırakmayacak firmaları tercih etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Tekstil ram bacalarını da yapıyoruz…

Taner değerlendirmesini şöyle tamamladı: “Küçük ve orta ölçekli işlerin projelendirmesini biz kendimiz yapıyoruz. AVM gibi kompleks yapılarda proje firmasının çizdiği projeyi uyguluyoruz. Sanayi şehrinde yaşıyoruz, her işletmenin havalandırma uygulaması farklı. Yanlış bir teknik öneri ve proje işin maliyetlerini artıracağı gibi, yanlış ekipman seçimi de tesisin verimini düşürerek enerji giderlerini artırır. Tekstil sektöründeki ram makineleri bacalarının imalat ve montajını da yapıyoruz. Baca çapının doğru seçilmesi, sızdırmaz olması, emisyon ölçüm kapaklarının yerleri gibi bir çok hassas ve önemli detay var. Bu konuda da diğer işlerde olduğu gibi mutlaka tecrübeli ekiplerle çalışmalıdır. Hatalı yapılan ram makinesi bacalarının değiştirilmesi işletmeye hem zaman, hem de mali kayıptır. Bizler bu konuda da 56 yıllık tecrübemizle taahhütlerimizi başarıyla tamamlıyoruz.”

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
açık
banner61
banner62
banner89