banner94

banner77

banner69

banner88

Premar Lotus’un hedefi global marka olmak

Bursa, İngiltere ve ABD’deki ofislere yenileri eklenecek

EMLAK 16.04.2024, 16:05 30.04.2024, 13:07
Premar Lotus’un hedefi   global marka olmak
banner66

Global bir marka olarak 9 ülkede 59 bayisi olan Premar Gayrimenkul’ün Bursa’da kurulan ilk iş ortağı Premar Lotus, Avrupa ve Türkiye’deki yatırımcılara yeni ufuklar açmak için çalışmalar yapıyor. Premar Lotus Kurucu Ortağı Özgür Yıldız, Bursa, İngiltere ve ABD ofislerinin yanı sıra çeşitli ülkelerde ofis ve irtibat noktaları oluşturduklarını kaydetti.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Bursa doğumluyum. 9 Eylül Üniversitesi Ekonomi mezunuyum. Uludağ Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisansı ve Londra’da London Business Scholl’da İnovasyon Yönetimi eğitimi aldım. 20 yıldır tekstil, ekonomi ve gayrimenkul sektöründe çalışıyorum. Evliyim 2 çocuk babasıyım.

İş hayatına nasıl atıldınız? Gayrimenkul sektörünün dışındaki işlerinizden bahseder misiniz bize?

İş hayatıma 2004 yılında başladım. Bursa’da tekstil ve finans sektöründe yöneticilik yaptım. 2008’den bu yana SIFF Elektromekanik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yönetmekteyim. Otomotiv, beyaz eşya, savunma sanayi gibi birçok sektöre makine üreten 34 yıllık bir firmayız. 2017 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyorum. 2021 yılından bu yana Premar Lotus Gayrimenkul firmamızda ortağım Mehmet Dal ile birlikte Bursa’nın önde gelen isimlerine yatırım danışmanlığı yapmaktayız.

Gayrimenkul sektörü öncesinde tekstil ve makine sektöründe yöneticilik, girişimcilik deneyiminiz bulunuyor. Bu sektörlerdeki tecrübelerinizin gayrimenkul sektöründe size nasıl avantajları oldu?

Çok büyük avantajları oldu. Sahip olduğumuz, yıllar içinde edindiğimiz ve içselleşen kurumsal kimliğimizi gayrimenkul sektörüne aktardık. Kurumsal bir yapı içerisinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Diğer sektörlerdeki tecrübelerimiz gayrimenkul alanında bize ciddi avantajlar sağlıyor.

Global bir marka olan 9 ülkede 59 bayisi olan Premar Gayrimenkul’u Bursa’daki Premar Lotus ismiyle temsil eden iş ortağısınız. Niye Premar’ı tercih ettiniz?

Premar, İncesu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan global çapta bir şirket. İnşaat ve gayrimenkul sektöründe 40 yılı aşkın tecrübeye sahip bir grup. Uluslararası gayrimenkul geliştirme, inşaat uygulama ve pazarlama konusundaki bilgi, birikim ve uzman kadrosu ile müşterilerine profesyonel çözümler ve iş ortaklıkları sunmaktadır. Kurumsal tecrübemizi rahatça yansıtabileceğimiz global bir şirket olmasından dolayı Premar’ı tercih ettik. Premar adıyla yaptığımız çalışmalarda, kurumsal bir isim olmasından ve Lotus imajıyla bütünleşmesinden dolayı her zaman kolaylık yaşadık.

Bursa’daki faaliyetlerinizden bahseder misiniz? Premar Lotus’u detaylı olarak tanıyabilir miyiz ? Premar Lotus, yatırımcılara neler sunuyor?

Bursa dışında Londra Totenham’da ofisimiz bulunuyor. Esnek çalışma saatleri ve koşullarına uygun yapılanmamız var. Fazla mesai saatleri yerine etkin çalışma süreleri şeklinde verimli çalışmayı sağlıyoruz. Bursa’da 8 danışmanımız, Londra’da 2 danışmanımız var. Geleceğe yönelik oluşturduğumuz yeni bir girişimde de 1 başka ortağımız ABD Atlanta’da bulunuyor. Karşılıklı bir çalışma şeklimiz var. Yurtdışındaki gayrimenkulleri Türk alıcılarla, Türkiye’deki gayrimenkulleri yabancı alıcılarla buluşturmaya özen gösteriyoruz. En büyük özelliğimiz müşteri yapısına göre kendilerine yatırım danışmanlığı olarak paket şeklinde tekliflerimizi sunuyor olabilmemiz. En iyi yatırımları bu şekilde yapmalarını sağlıyoruz.

Gayrimenkul yatırımının, diğer yatırım araçlarına göre avantajları nelerdir? Pandemi ve deprem gerçeği sebebiyle değişen yaşam koşulları yatırımcı profilini nasıl etkiledi?

Gayrimenkul yatırımı sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde en güvenilir, en solid liman olarak görülmektedir. Geri dönüşü ve değerlemesi en hızlı artan yatırım şeklidir. Türkiye gibi ekonomik durumu stabil olmayan ülkelerde hızlı bir şekilde nakite dönmeyen ama değerini koruyup arttıran yatırım yöntemlerinin başında gayrimenkul yatırımları geliyor. Gayrimenkul, her zaman en değerli ve en doğru yatırım aracıdır.

Gayrimenkul yatırımı için şu an için Bursa’nın cazip bölgeleri nelerdir?

Bursa gibi sanayileşmiş şehirlerde yatırım yapılacak yerler giderek azalıyor. Mustafakemalpaşa’dan başlayarak Balıkesir Susurluk kısmına kadar olan bölümde yatırım fırsatları bulunuyor. Bu fırsatları da yatırımcılarımızla buluşturmaya devam ediyoruz.

Gayrimenkul Danışmanlığı sektörünün yaşadığı sorunlar nelerdir?

Sektörümüz 2024 yılına gelmiş olmamıza rağmen profesyonel bir yapıya kavuşabilmiş değil. En önemli nedenlerden birisi yetkili ve yetkisi olmayan iş yerlerinin net olarak ayrılamamasıdır. Yetkisiz firmalar nedneiyle alıcılar doğru bir yatırım yapıp yapmadıkları konusunda tereddüde düşebiliyorlar. Nitelikli danışmanların bulunamamasını ayrı bir sorun olarak görebiliriz. Danışmanların kendilerini geliştirecek fırsatlara erişememesi sektörü olumsuz etkiliyor. Üniversitelerin ilgili bölümleri bizim için büyük avantaj. Premar Lotus olarak bu bölümlerde okuyan arkadaşları yönlendirme, beraber yol yürüme anlamında çalışmalar yapmayı düşünüyoruz.

Premar Lotus markasıyla kısa ve uzun vadede hedefleriniz nelerdir?

Lotus olarak Londra ofisimiz aktif bir şekilde çalışıyor. Batı Avrupa’da İngiltere, İrlanda, Fransa, İskoçya, Hollanda ve Lüksemburg’daki yatırımcıların Premar Lotus üzerinden işlem yapması bizim için önemli. Amerika Birleşik Devletleri Atlanta ofisimizde yepyeni bir girişimle çok yakın zamanda yeni projelerimizle yer alacağız. Planlama olarak Yunanistan Selanik, Rusya Moskova ve İran Tahran’da yeni partnerlikler için çalışmalar yapıyoruz. Oradaki firmalarla partnerlik anlaşmalarımız tamamlandı. Dış yatırımcıyı Türkiye’ye daha fazla çekmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İş hayatı size neleri öğretti? Gerek sektöre yeni girmeyi düşünenlere, gerekse genç girişimcilere ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Gayrimenkul sektörü kazanç ve çalışma konforu anlamında imkanları oldukça fazla olan bir sektör. Genç danışman arkadaşlarıma bu sektörde kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyede bulunabilirim. Geleceğin iş modeli olarak, hizmet faaliyetlerini teknoloji ile birleştirerek kendi alanlarında önemli yerlere gelmeleri mümkündür.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89