banner94

banner77

banner69

banner88

Değeri yükselen ilçe: Orhangazi

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi Orhangazi'yi yatırım üssü yaptı.

KONUT VE YAPI 03.02.2017, 13:50 17.02.2017, 15:09
 Değeri yükselen ilçe: Orhangazi
banner66

İstanbul - Bursa – İzmir Otoyol Projesi’nin önemli güzergahlarından biri olan Orhangazi, son dönemlerde inşaat ve gayrimenkul alanında yatırımları üzerine çekiyor.

İhracatı yapılan Gedelek turşusunun yanı sıra, tarım, ormancılık ve hayvancılık sektörleriyle Bursa’nın önemli ilçelerinden biri olan Orhangazi, şimdi de gayrimenkul ve inşaat sektörlerindeki yatırımlarla parlıyor. İstanbul’u İzmir’e bağlayacak olan ve toplam 433 km uzunluğundaki otoyolun geçtiği bölgelerden biri olan Orhangazi’de hareketlilik yaşanıyor.Nitelikli projelerin yükselmeye başladığı ilçede faaliyet gösteren inşaat ve gayrimenkul sektör temsilcileri yaşanan hareketlilikten memnun...



ERA GAYRİMENKUL: İLÇEDE İNŞAAT İVME KAZANDI

Dünyanın 39 ülkesinde 3 bin ofisiyle hizmet veren ve dünyaya hitap eden Era Gayrimenkul, şimdi de Orhangazi’ye hizmet veriyor.

Kendilerini gayrimenkul danışmanı olarak nitelendiren ERA Gayrimenkul Çelik Broker’ı Selahattin Çelik, Orhangazi’de Nisan 2016’da kurulduklarını ve ilçede kurumsal olarak gayrimenkul sektöründe hizmet veren ilk firma olduklarını söyledi.

İlçenin konut ve gayrimenkul sektörünü değerlendiren Çelik, imar konusunda ivme yakalandığını söyledi. Çelik şunları söyledi: “İlçemizin İstanbul gibi bir metropol ile köprü ve otoban sayesinde yakınlaşması ile adeta İstanbul’un bir ilçesi haline geldik. Orhangazi’de gelişen inşaat sektörüne bunun oldukça büyük bir katkısı oldu. Burası bir tarım şehri olduğundan ağır sanayinin burası gelmesi beklenemez o sebeple sektörün buna rağmen ivme yakalamış olmasını çok anlamlı buluyoruz. İstanbul’dan gerek sanayi gerekse konut üretimi için yatırım yapan firmalar var, önümüzdeki süreçte daha da artacağını düşünüyoruz bunun. Orhangazi, sanayisi olmadığı için farklı özellikleri ile ön plana çıkıyor. Kaplıcası ve depolama alanı ile fark yaratan ilçede yakın zamanda bir lojistik merkezi planlanıyor. Dolayısıyla bu, ilçenin cazibesine yine fayda sağlayacak.”

Orhangazi’de cazibesini kaybetmeyen bölgelerle ilgili de değerlendirme yapan Çelik, “İznik gölünün kenarında yayılmış bir şekilde tatil bölgesi gibi hüviyetinde olan Gölyaka, yaşam alanı cazibesini hiç kaybetmeyen bir yer. Turizm açısından jeotermal kaplıca yatırımların beklendiği Çakırlı bölgesi var. Bunların haricinde Yeniköy tarafı da üniversitedeki faaliyetlerin artması sebebiyle cazibe merkezi haline geliyor” dedi.



SADE MİMARLIK: OTOBAN AÇILDI, ETKİSİ GECİKMEDİ

Orhangazi’nin, mimari bakımdan eksiklikleri bulunan bir ilçe olduğunu söyleyen SA-DE Mimarlık’tan Mimar Zehra Sarıoğlu, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun tamamıyla hizmete girmesinin ardından birkaç yıla kadar şehirde ciddi değişimlerin beklediğini ifade etti.

Bu beklentilerin arasında şehrin mimari değişiminin ve gelişiminin de yer aldığını dile getiren Sarıoğlu, ilk değişimin, konut fiyatlarında yaşanan artışlarda görüldüğünü belirtti. Zehra Sarıoğlu, ilçede 3-4 yıl önce 150 bin TL’ye alınabilecek olan dairelerin için, şuanda 250 bin TL fiyat verildiğine dikkat çekti.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun tam anlamıyla hizmete girmesinin ardından Bursa özelinde asıl payı alacak bölgenin Orhangazi olacağını iddia eden Sarıoğlu, “Yeni imara açılan bölgelerimiz var. Bu bölgelere İstanbul’dan ilgi olacağı kanaatindeyiz. Malum, köprünün açılması ile birlikte Orhangazi, İstanbul’a çok yakınlaştı. Otoyolun Bursa’da olumlu anlamda etkileyeceği ilk yer bana kalırsa Orhangazi olacaktır. Diğer ilçeler de elbette bu etkileşimden payını alacaktır fakat Orhangazi aslan payını alacak olan yerdir diye düşünüyorum. Bu bağlamda Orhangazi’de gelecek günlerde bir canlılık olacaktır” ifadelerini kullandı.

SARIOĞLU, "KENT MERKEZİ ACİLEN YENİLENMELİ"

Orhangazi yerelinde ve de özellikle şehir merkezinde kentsel dönüşümün konusunda yakın zamana kadar hareketlilik yaşandığını hatırlatan Sarıoğlu, “Fakat bu hareketlilik ilk günkü gibi değil. Bunun nedeni de genel manada kentsel dönüşümdeki eksiklikler olarak söylenebilir. Aslına bakılırsa şehir merkezinin biran önce yenilenmesi gerekiyor. Mahalle aralarında, özellikle eski mahallelerde düzensiz birçok yapı var. Gemlik kadar tehlikeli olmasak da şehir içi diye tabir edebileceğimiz bölge yine söylüyorum biran önce yenilenmesi gerekiyor. Bir problem de kentsel dönüşümün lokal olarak yapılıyor olması. Bu durum da önemli bir problem. Hatta en büyük sıkıntı bu. Ada bazında bir kentsel dönüşüme yanaşılmıyor. Belki de bu düzenlemeye gidilmediğinde problem yaşıyoruz. Böyle olunca nüfus yoğunluğu artıyor ve otopark problemi doğuyor, yeşil alan ihtiyacı doğuyor. Kısacası kentsel dönüşümde hedefe ulaşmak istiyorsak konuya sonuç odaklı yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim” dedi.



ÖZBEY İNŞAAT: ARSALAR ARTIK DEĞERİNİ BULDU



Orhangazi’de Özbey İnşaat olarak 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Özbey İnşaat Genel Müdürü İsmail Özbey, ilçedeki inşaat sektörünü değerlendirdi.

10 yıllık faaliyet süresince Orhangazi’de 40 projeyi ve yaklaşık 600 daireyi ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Özbey, Orhangazi’de başarılı olmanın yolunun aza kanaat etmek olduğunu söyledi. Özbey: “Orhangazi, kazanç bakımından Bursa ve Yalova gibi değil. Eğer burada ticaret gerçekleştiriyorsanız ve aza kanaat ediyorsanız sürekli iş vardır. Ancak kârınızın yüzdesinin yüksek olmasını istiyorsanız Orhangazi’de bu hedefe ulaşmanız oldukça zordur. O sebeple başarılı olmak ve kazanmak istiyorsanız aza kanaat etmeli ve tabi ki çok çalışmalısınız.”

Müteahhitler olarak Orhangazi’deki en büyük sıkıntının arsa olduğundan bahseden Özbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş yıllarda düzensiz bir imar oluştu. Bu da bizim imza attığımız projeleri etkiliyor. Arzu ettiğimiz gibi hareket edemiyoruz. Örneğin ilçemizin merkez nüfusu 60 bin. Bu rakam 90 bin olmadığı için yeni bir imar sahası açılamıyor. Projelerimizde mevcut imara uymak durumunda olduğumuz için arzu ettiğimiz projeleri hayata geçirmedik. İlçemizde bu problemlerin üstesinden gelmemizin tek şartı ada bazında plan üretmek. Bunu yaptığımız zaman Orhangazi, daha düzenli bir yer haline gelecek.”

Geçtiğimiz günlerde açılan Yavuz Sultan Selim köprüsünün ve çalışmaları devam eden İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun ilçeye kattıklarına da değinen Özbey, arsaların artık değerini bulduğunu söyledi. Özbey sözlerini şöyle noktaladı: “Bu yatırımları yapanlara teşekkür etmeliyiz. Çünkü sadece bizim değil yatırımların geçtiği her bölge değerlendi. Yapımı süren otoban bizim bölgemizde de otoyolun geçtiği civardaki arsa fiyatlarını oldukça yükseltti. Ancak arsalar artık değerini buldu. Bundan sonra yükselme enflasyon değerlerinde olacaktır. Otoyolla Orhangazi, çevresindeki büyükşehirlere bir adım daha yaklaştı. Ancak bu yakınlaşma emlak sektöründe ani bir yükselişe yol açmayacaktır. Çok fazla beklentiye girmemek gerekir. Başında da söylediğimiz gibi Orhangazi bir Bursa, bir Yalova değil.”





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89