banner94

banner77

banner69

banner88

Huzurlu yaşamın yeni adresi: Karat Bademli

Projenin mimarı, sorumlusu ve Kesici İnşaat’ın ikinci nesil yöneticiliğini üstlenen Anıl Kesici’yle Karat Bademli üzerine konuştuk.

KONUT PROJELERİ 19.09.2017, 14:49 19.09.2017, 14:58
 Huzurlu yaşamın yeni adresi: Karat Bademli
banner66

7 bin 700 metrekare alan üzerine inşa edilen ve tamamlandığında Bademli’nin en nitelikli ve fark yaratan projeleri arasında yer almaya aday olan Karat Bademli, alıcılarına villa konforunda huzurlu bir site yaşamını vadediyor.

4 blokta toplamda 24 dairenin yer alacağı Karat Bademli, panoramik Bursa manzarasıyla, yüzde 80’lik yeşil alanıyla, akıllı ev sistemleriyle ve mutlulukla vakit geçireceğiniz sosyal yaşam alanlarıyla sizlere yepyeni bir yaşam deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Projenin mimarı, sorumlusu ve Kesici İnşaat’ın ikinci nesil yöneticiliğini üstlenen Anıl Kesici’yle Karat Bademli üzerine konuştuk.

Projeden bahsedelim biraz…

“Bademli’de, en özel bölgede, tamamen panoramik bir Bursa manzarasına hâkim, etrafı park olan bir bölgede bu projeyi gerçekleştirdik. 7 bin 700 metrekare arsa üzerine kurulu bir projedir. 4 tane blok bulunmaktatır. Bu 4 blokta tamamen manzaraya hâkim ve birbirinin önünü kesmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Her blokta 6 daire ve toplamda 24 dairemiz bulunmaktadır. Bu daireleri şu şekilde sıralıyoruz, Zümrüt kat (bahçe kat) , Safir kat (1. Kat) ve Elmas kat olarak nitelendirdiğimiz dubleks daireler. Elmas (dubleks) dairelerimiz 4+1 brüt 321 m2, diğer daireler ise 3+1 brüt 175m2’dir. Bahçe katlarında, 215 metrekareden 375 metrekareye kadar uzanan, kullanıcının kendine ait bir bahçesi bulunmaktadır. Burayı villa konseptinde bir site olarak düşünün. Villa konforunda dairelerde, sosyal imkânları olan, her türlü yeşil alan şartlarına uygun ve sürdürülebilir bir proje. Projemizin en önemli detaylardan biri de yüzde 80’lik bir yeşil alana sahip olması. Bademli gibi bir alanda, böyle butik bir projede çocukları düşünmeden geçemezdik. Çocukların ve ailelerin, huzurlu, mutlu bir hayat sürdürebilecekleri bolca sosyal ve yeşil alanlara sahip olacakları her türlü detayın atlanmadan ve düşünülerek tasarlanmış olduğu butik bir projedir Karat Bademli.”

Projedeki sosyal donatı alanlarından bahsedebilir misiniz?

“Açık ve kapalı sosyal donatı alanları mevcuttur, günlük hayatta optimum verimlilikle kullanılabilen alanlar oluşturulmuştur. Burada kapalı çocuk oyun alanı, oyun konsolu alanı, küçük bir sinema salonu, bunun dışında langırt, bilardo, masa tenisi alanı, spor alanı, kapalı kafesi, tuvalet ve duşlar gibi genel donatı alanları var. Bunun dışına çıktığımızda oluşturmuş olduğumuz, havuz başında localar. Misafiriniz geldiğinde, isterseniz bu localarda misafirinizi ağırlayabilirsiniz. Her daireye iki kapalı otopark var, bununla otopark problemini çözmeyi amaçlıyoruz. Girişten itibaren akıllı ev sistemiyle donatılmış bir siteyle karşılaşıyorsunuz. Girişinizde güvenlikle irtibat halinde olup evinize bu şekilde giriş yapıyorsunuz. Misafiriniz geldiğinde, dünyanın neresinde olursanız olun, cep telefonunuz ya da tabletinizle misafirinizle görüntülü olarak konuşup, görüşebilme imkanına sahipsiniz. Misafir kabulünden sonra, misafirinizi sosyal tesisimizde ve localarımızda ağırlayabilme olanağı sağlıyoruz. Sitemizin ismine yakışır bir şekilde binaların köşelerinde ve sitenin belirli yerlerinde aydınlatmalı olarak pırlanta işareti yanacak ve size hem oturduğunuz değeri sürekli hatırlatacak hem de görsel bir şölen sunmuş olacak. Asansörlerimiz de panoramik olacak, bahsettiğimiz panoramik Bursa manzarasını göreceksiniz. Dışarıdan bakıldığında da asansörü hareket ederken bir ışık huzmesi olarak göreceksiniz, bu da dış cephelere görsel bir güzellik katacak. Bahçe oranlarımız çok yüksek, 375 metrekare bir bahçe alanınızın olması önemli bir değerdir. Bir nevi villa konforu yaşayıp, sitenin sosyal imkânlarından yararlanacaksınız ve çocuklarınız daha sosyal bir ortamda yetişmiş olacak.”

VİLLA KONFORUNDA DAİRELER

Dairelerin içlerinden konuşacak olursak, Karat Bademliyi bu konuda ayıran özellikler nelerdir?

“Dairelerimizin en önemli özelliği, kışın bazen kullanılamayan alanları dairenin tamamına dahil etmek. Bunu şöyle gerçekleştiriyoruz, 25,6 metrekarelik büyük Bursa manzaralı bir balkonumuz var. Bu   balkon  aslında salon oluyor, salonla balkon arasında sürgülü tamamen açılabilir bir cam sistemi var ve bu cam açıldığı takdir de balkonda da yerden ısıtma sistemi ve ahşap zemin var, o sistem devreye giriyor. Yani siz salonunuz ve balkonunuzda, aynı yerde ve zeminde ısınabiliyorsunuz. Balkonda kapatma şekli olarak ‘giyotin sistem’ dediğimiz sistemi kullanıyoruz. Bu sistem de akıllı ev sistemi bağlı, siz komut verdiğinizde motorlar camları yukarı çekerek balkonunuzu kapatıyor. Siz önünüzde bir cam duvar görmüş oluyorsunuz böylece. Bu sistemle 41.10 metrekarelik salon 66.70 metrekareye kadar çıkmış oluyor ve tüm alanı verimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Arka odalarımızda, otomatik panjur sistemleri var, bunlar akıllı ev sistemlerine bağlı. İsterseniz senaryo yazabilirsiniz bununla ilgili, isterseniz telefonunuzdan açma- kapama gibi işlemleri basit bir şekilde yapabilirsiniz. Senaryo olayı şöyle oluyor, akıllı ev sisteminde daire girişinizde evinizi kontrol edebildiğiniz duvara entegre 10 inç büyüklüğünde ekranınız var. Mesela sabah 8’de panjur açılsın, akşam 10’da kapansın, evden çıkarken elektrikler kapansın gibi şeyleri kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yani gerçek manada bir akıllı ev deneyimi sunmuş olacağız. İnşaatın şuanki durumu nedir, ne zaman teslim edilecek? En büyük sorunumuz çok fazla kot farkının olması. Ayrıca hafriyat da çok uzun süren bir süreç. İstinat duvarlarını, perdeleri, kapalı otoparkların inşasını bitirdik. Bahçe duvarlarını inşaatını da tamamladık ve altyapı çalışmalarımız da bitti. Binalarında 3-4 ay içerisinde kaba inşaatı bitecek. Fakat biz teslim tarihi olarak 2018’in sonu olarak programladık.”

İLK PROJE BADEMLİ’YE

Bursa’daki ilk projeniz için neden Bademli’yi seçtiniz?

“Geçmişten bugüne oluşturduğumuz, güvene dayalı müşteri portföyümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak, şehrin yakınında ancak bir o kadar da uzağında, sakin ve standartları yüksek bir yaşam  sunabileceğimiz bir lokasyonu olduğu için tercihimiz  Bademli oldu. Bademli de konut ihtiyacı çok fazla. İnsanlara villalar ilk başta çok cazip geliyor fakat villada yaşamanın belirli sorunları oluyor. Bu yüzden insanlara villa standartlarında daireler sunuyoruz.”

Karat Bademli’yi bu bölgedeki diğer projelerden ayıran en önemli özellikler nelerdir?

“Kişisel olarak da şirket bakışı olarak da detaylara çok önem veriyoruz. Müşterilerimizin ilk bakışta fark edemeyeceği detayları çözmek için tüm özverimizle çalışıyoruz. Ancak bu kadar detaylı çalışmaların ardından müşterilerimize sorunsuz, mutlulukla yaşayacaklar evler sunabiliriz. Karat Bademli, butik bir proje. Bu proje bizim için hem konumu, hem de müşteri portföyü yüzünden çok önemli. Bu yüzden ince eleyip, sık dokumak istedik. Bademlideki genel yaşam tarzının aksine, bu projeyle sıcak komşuluk ilişkileri sunmuş olacağız. Projemizi ön plana çıkaran birçok önemli detay bulunuyor. Daha önce bahsettiğim gibi özel balkon sistemimiz var, bu sistem daha önce başka bir projede kullanılmadı, bunun dışında özel kış bahçelerimiz var, sitemizin yüzde 80’lik alanını yeşil alanlar, sosyal donatı alanları ve peyzaj alanları oluşturuyor. Şehirden ve betondan yorulan insanlara, yeşil alanlar içerisinde, huzurlu bir şekilde yaşama olanağı sunuyoruz. Kahvenizi, çayınızı yudumlarken panoramik Bursa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz."



Son olarak genç bir mimar olarak, mimariye bakış açınızdan bahseder misiniz?

“Sade, minimalist, net ve sürdürülebilir projeler yaratmaktır benim bakış açım. Bunun yanında dediğim gibi detaylara çok önem veriyorum ve yapıya bakıldığı zaman, yapının Kesici İnşaat ve Anıl Kesici imzasını taşıdığını belli etmesi gerekiyor."



7 bin 700 metrekare alan üzerine inşa edilen ve tamamlandığında Bademli’nin en nitelikli ve fark yaratan projeleri arasında yer almaya aday olan Karat Bademli, alıcılarına villa konforunda huzurlu bir site yaşamını vadediyor. 
Anıl Kesici, firma olarak detaylara önem verdiklerini ve bu detaylar aracılığıyla konut alıcılarına sorunsuz ve içerisinde mutlulukla yaşayabilecekleri alanlar sunduklarını söyledi.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
25°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89